"Атлантическа решимост" – 120 US войници вече в "Ново село"

До дни у нас идва и различни видове бойна техника
301
"Атлантическа решимост" – 120 US войници вече в "Ново село"
Учение на полигона Снимка: архив, БулФото

Военнослужещи и военна техника от Сухопътните войски на САЩ ще бъдат дислоцирани на учебен полигон "Ново село", съобщиха от Министерството на отбраната.

От днес там са настанени до 120 американски военнослужещи - рота от 3-та бронирана бригада от Форт "Карсън", Колорадо.

Очаква се до края на седмицата на учебен полигон "Ново село" да бъдат транспортирани и 15 бойни машини "Брадли", две верижни машини М 113, както и различни типове автомобилна и спомагателна техника.

Предислоцирането на военното формирование в района на съвместното българо-американско съоръжение край Ново село е в рамките на Инициативата на САЩ за гарантиране на сигурността на европейските съюзници от НАТО (European Reassurance Initiative - ERI) и е част от операция "Атлантическа решимост".

Предвижда се през тази година на учебен полигон "Ново село" да бъдат засилени съвместните учения и тренировки. Военни формирования от Сухопътните войски на САЩ  ще бъдат ротирани за участие в ученията.

Бойната и спомагателна техника, с която ще бъдат оборудвани, ще бъде използвана на ротационен принцип по време на съвместната подготовка с военни формирования от Българската армия. 

Целта е в процеса на колективни действия да се поддържат и надграждат способностите за оперативна съвместимост във войските на национално и съюзническо ниво, съобщават от МО.

Съединените щати стартират Инициативата за гарантиране на сигурността на европейските съюзници (European Reassurance Initiative - ERI) през март 2014 г. Присъствието по въздух, суша и море на САЩ в региона, осъществявано на ротационен принцип, е израз на подкрепа към съюзниците от НАТО.

Инициативата включва увеличаване на броя на ученията и тренировъчните дейности за повишаване на оперативната съвместимост и подсилване на способностите на НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още по темата: НАТО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
18
 
3
 
! Отговори
Ушанко Ватников преди 7 години
Хитлер и Сталин нещо не се разбраха.....по-точно сега са Путин и Тръмп.Досега родните *** обичаха Тръмп, а сега какво правим.Скоро Тръмп както Хитлер ще е фашист.Жалки и смешни ***.Така и не разбират, че Путин е обречен.Въпрос е на време.Ако не го махнат сами, ще се разпаднат като федерация.И най-важното- Западът отново трябва да ги спасява от глад и мизерия.Просто казано-рашките са тотално обречени!Китай има търпението да ги чака...
140
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ...И ТРЪМ КАЗА: 175Хи-хи-хи.....че то Трамп кой ли го слуша???????? Те неговите хора вече (още не определил администрацията си!!!!!!!) му готвят инпичмент, той седнал на руснаците да показва "мускули"!!!! Хи-хи-хи, голем виц!!!! Плямпало! Наш роско, даже той изкара 5 години(защо ли!!!!!), а тоя и пет месеца май нямя!!!
139
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Станой от Ахелой 172Тоя па, тоя па......абе, ти от Марс ли падаш???? Ти последно кога за Сирия нещо си чул? А колкото до "мирното население".....ти това към краварчетата се обръщай! Те там със сватби воюват, че даже и на погребение нахвърляха бомби! Училища, болници...това веднага! Виж, терористите, като "техни хора", все избягваха, ама руснаците добре им пооредиха редиците!
138
17
 
5
 
! Отговори
...И ТРЪМ КАЗА: преди 7 години
...КРИМ Е УКРАИНСКИ!!!НЕЩО ДА НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ ??!
137
4
 
12
 
! Отговори
КОНГРАТЮЛИЙШЪНС! преди 7 години
ДОБРЕ ДОШЛИ БРАТЯ КРАВАРИ!КРАВИ НЕМАМЕ , АМА И НИЕ ПИЕМЕ УИСКИ!КРАВЕТО МЛЕКО И ГОВЕЖДОТО , ШЕ ВИ ГО ДОСТАВИМЕ ОТ КАНАДА, ЗАЩОТО НАШИТЕ СЕЛА СА ОТ "ГРАДСКИ ТИП" И ТАМ СЪЩО ПИЯТ САМО КОКА-КОЛА И УИСКИ!
136
3
 
18
 
! Отговори
Поп Грую преди 7 години
Давам официално старт на кампанията : Предизвикателство- снимай американеца с най-глу.пав изглед!
135
3
 
21
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 7 години
СТРАНДЖА-МАНДЖА /Василев ,шоп и т.н./, отивай в Ново село да им переш чорапите на *** от велика Кравария.
134
2
 
12
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 7 години
До Свиньой от Ахмакой! Какви 24 ч бе, гуреливий краваролизецо? "Пустинна буря" продължи повече от година.А войната с ИДИЛ направи 5 години. Бегай за филия с мас в Банкя.Бегай , че е на привършване.
133
18
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Днес в Ново село... - утре в Източна Украйна - това е начинът...
132
3
 
22
 
! Отговори
111 преди 7 години
Като нямаме наши ще храним окупатори.
131
1
 
4
 
! Отговори
нн преди 7 години
1441949 год. бяха създадени ФРГ на Англия , Франция и САЩ и ГДР на СССР , подялба на победилата коалиция. Като се обединиха пак се казва официално ФРГ, говоримо Германия.
130
3
 
17
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Международното положение ескалира. Край източното крайбрежие на Америка патрулира руски кораб,което не е добър знак като се разполага техника и жива сила у нас под формата на учение.
129
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези американци са такива страхливци,че нямат една спечелена война от Втората световна насам. Пехотата им напредва само след тотално сриване от авиация и артилерия на фронта пред тях. Пегаси!
128
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
каква шумотевица за сто солджъра и 15 брадлита
127
1
 
22
 
! Отговори
От играчка плачка преди 7 години
А ще има ли пак бонбони с експлозиви за децата на България?
126
1
 
10
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 7 години
Как се сети бе ,***? Я добави Созопол ,Исперих ,Две могили и Варвара.Други имена не си ле спомняш? Май те е бомбардирала банкянската авиация.Бегай легай ,тикварски!
125
20
 
4
 
! Отговори
Мечо Пух преди 7 години
Колкото повече толкова повече. Важното е да са тук.
124
1
 
24
 
! Отговори
НАТОвБГ резултат преди 7 години
Натовците могат само да бият малките деца по площадите,до сега това са им постиженията в малка корумпирана България!
123
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я кажете кой бомбардира Варна, Балчик и Каварна, че не си спомням.
122
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като данъкоплатец искам да знам колко ми струва тази напълно излишна визита?....Ама и данъци ли ви удържат от руското посолство?