В "Столипиново" плашат: Кръв ще се лее, ако ни събарят!

Къщите им са незаконни, никога не са плащали данъци
165
В "Столипиново" плашат: Кръв ще се лее, ако ни събарят!
Снимка: Булфото, архив

Заповеди за премахване на 40 жилищни постройки на ул. "Бъндерица" в пловдивския квартал "Столипиново" е издал кметът на район "Източен" Николай Чунчуков. Те са вдигнати незаконно и са на метри от дигата на река Марица.

"При едно покачване на водите и преливане, може да бъдат отнесени заедно с обитателите", предупреди управникът, цитиран от "24 часа". 

По думите му само една от заповедите му била обжалвана.

"Мястото е опасно. Това установихме при съвместна проверка с РИОСВ-Пловдив и "Басейнова дирекция", каза районният кмет.

Преди да пристъпи към събаряне, щял да извърши още един обход със специалисти от "Социално подпомагане".

Обитателите посрещнаха на нож новината.

"Кръв ще се лее, лягаме под багерите, но няма да позволим да ни бутнат", заканиха се те.

Постройките са едноетажни, някои са в много добър вид, а други приличат на колиби. За нито една от тях няма строително разрешение. Обитателите им признават, че са ги вдигнали самоволно и не са плащали никога данъци.

"Живеем тук повече от 20 г., а реката ей чак къде е. Далече сме", категорична е 43-годишната Емилия Младенова. Тя потвърди, че е получила заповед и не я е обжалвала. Имала три деца и четирима внуци.

"Къде ще отидем да живеем", протестира Младенова.

"Досега защо никой не дойде да види, че живеем тук от десетилетия. Дадох 2000 лева да си прекарам ток, а сега ще ме събарят", крещеше Гина Джилили.

Нейната къща е в приличен вид - измазана, с алуминиева дограма, с ограда, а в двора броди огромно куче.

"Хол, мебели, спални - всичко имаме. Кредит сме теглили и сега ще ни пратят на улицата. Живеем с мъжа ми и 5-членното семейство на дъщеря ми. Няма да дам да бутнат тази хубава къща. Това не са колиби и бараки, а нормални жилища", нареждаше Стоянова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
14
 
3
 
! Отговори
До Иван Иванов преди 7 години
Иване малко ви остана да сте малцинство в България...
74
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Искам само да му кажа, че истинският Ердоган в Турция дето толкова си го харесват сигурно никога няма да остави техните роми така разхайтено да се държат в Турция. Той пипа с желязна ръка."Да както съм писал на коментар 92 държавния контрол върху тях е по добре...Тук няма, няма да плащам ток, ако ги хванат, знаят, че ще се накажат по закона, ако не си пращат децата на училище, спират детските! Желязна ръка има Ердоган ДА, а не мека китка.Тия там,когато са правили тези къщи държавата спеше ли?
73
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докога ще занимават хората с тази напаст ? Има си закони , институции ,прокуратура . Само за тях ли не важат законите и докога ще се търпи това положение от нашите данъци да им се дават помощи и да живеят на гърба ни ? Не учат ,не работят , крадат на поразия от всякъде , възпроизвеждат се постоянно и без мярка . И на това отгоре заплашват и поставят ултиматуми . Време е да им се разкаже играта и да си седнат на задните части .
72
1
 
26
 
! Отговори
Е до Ердоган преди 7 години
Ромски народ няма. Те нямат народност, писменост и т.н., нито тук в България, нито където и да е другаде. Би трябвало да го знаеш поне от обща култура! Ти се определяш като турчин, ОК, но защо си се загрижил за ромите, а? Покани ги в Тутция да видим дали ще им се зарадват :)
71
3
 
12
 
! Отговори
До Е до Ердоган преди 7 години
Отговарям вместо ЕРДОГАНВ Турция държавния контрол върху ромите е по добър...и ние тук имаме, освен махали има и такива, където живеят в апартаменти... Но до сега не съм чул, че не си плащат тока, дори и да са хванали някой се наказват по закона, плюс това, ако не си пращат децата на училище им се спират детските, дават им се възможност на работа, има шофьори на градски транспорти например, по образовани са повярвай. Има просяци, но ако ги хванат ги прибират...
70
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лично генерал Чочоолу ще им узаконява копторите. Нали са му любимци.
69
0
 
18
 
! Отговори
SS преди 7 години
Адолф щеше да ви лее кръвчицата ако беше поживял някоя друга година
68
2
 
34
 
! Отговори
хъ преди 7 години
Ами 20 години никой ли не забеляза къщите им?А как се прокарва ток до незаконен имот?Кой е получил 2000-те лв? Имат ли партида в ЕВН? Как е открита, ако нямат документ за собственост?Не че одобрявам беззаконието, ама то защо продължава вече няколко десетилетия?
67
2
 
13
 
! Отговори
До ЕРДОГАН преди 7 години
Колега освен, че ще го запалят па и ще го продадът ЖЕЛЯЗОТО бая пари ще спечелят:-) колко кила тежи един танк на далавера ша са даже :))
66
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз искам да си спретна една красива колибка до шадравана пред президентството. Дали ще дойдат да ме бутнат? Да уточня, българин съм, не швед.
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко е срока за годност и как по точно се реставрират? Като се санират и натоварват конструкцията ли, като се къртят стени или като се зидат терасите?
64
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България спазват ли се законите и има ли равноправие. Каквото за българите, такова и за ромите, които живеят в България.
63
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Кръв ще се лее, лягаме под багерите, но няма да позволим да ни бутнат"Аз ще ви дам акъл: едните под багерите, другите да легнат на ЖП линията, а останалите да легнат на дъното на Марица. Като ще е протест, да е ефективен.
62
1
 
26
 
! Отговори
Супер преди 7 години
Най-после добри новини, как да не се зарадва човек.Първо са нелегални постройки, второ не са плащали данъци, трето тези кочини трябваше отдавна да ги разкарат. Само пишете в колко часа ще е шоуто да си нося пуканки и да гледам сейра.
61
11
 
3
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Глупости! Панелните блокове се реставрират. Санират се в момента. Борисов даде два милиарда за реставрация на блоковете.
60
2
 
21
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Разбира се, че са Българи. И са най привилигированите българи. Имат си всички социални придобивки.
59
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Кръв ще се лее, лягаме под багерите, но няма да позволим да ни бутнат"Аз съм съгласен да лягат под багерите.
58
5
 
9
 
! Отговори
До Професора преди 7 години
ЩОМ ИМАТ БГ ГРАЖДАНСТВО И ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ, СА БЪЛГАРИ...ТАКА ВИКАШЕ ЕДИН ВАШ СЪНАРОДНИК ИМАШ ЛИ БГ ГРАЖДАСТВО ЗНАЧИ, ЧЕ СИ БЪЛГАРИН...НАЛИ ТАКА БЕШЕ!?
57
0
 
19
 
! Отговори
звънеца чук.а преди 7 години
"В "Столипиново" плашат: Кръв ще се лее, ако ни събарят!"Ама като дойдат "нинджите" да ви играят едно карате в бъбреците и да ви бият шамари с крак, дали пак ще сте толкова надъхани?
56
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми да им пролеят кръвта, нямам нищо против.