Вече и хора извън земеделието инвестират в земя на разсрочено плащане

Консултациите за управление на поземлени активи помагат на купувачи без експертиза да печелят от ниви
Обновена: 24 фев 2017 10:57 | 24 фев 2017 10:55,
2
Вече и хора извън земеделието инвестират в земя на разсрочено плащане

Конкуренцията за покупки на земя се засили, като в надпреварата, освен фермерите, вече интерес проявяват и хора извън земеделието, които искат да инвестират спестен ресурс. За близо два месеца компанията за професионално управление на земя "Агрион" е получила над 3000 заявки за покупка на земя. Припомняме, че в началото на годината тя обяви, че включва нови парцели за продажба в цялата страна. Засега най-сериозен е интересът към землищата в североизточния регион.

Именно хората извън земеделието с натрупани спестявания, които искат да инвестират в земеделска земя, се оформят като една от най-сериозните групи кандидат-купувачи, сочат данни на дружеството. Ниските лихви по депозитите и цялостното икономическо оживление провокира търсенето на алтернативни инвестиционни възможности. Пазарът на земя става все по-интересен за тях. Спадът на лихвите по депозитите е изиграл ключова роля за раздвижване на инвестиционните им настроения в тази посока.

Простата сметка показва, че ако сега купят подобен актив, инвестират в неговото облагородяване, в дългосрочен план си гарантират стабилна доходност, по-голяма от тази на банковите депозити. Освен това пазарът на земеделски активи е доста по-устойчив на икономически катаклизми, отколкото например недвижимите имоти, които се характеризират както с огромни ръстове, така и с огромни спадове.

Освен това офертите на "Агрион" са с безлихвено разсрочено плащане за 3 години напред. При инвестициите в други недвижими активи това се предлага при покупки "на зелено", където купувачът не е сигурен какво купува. Интересът е повишен и заради професионалната консултантска подкрепа на "Агрион".

Благодарение на нея дори и купувачи без експертиза в земеделието могат да инвестират, управляват и печелят от земята. Устойчиво се оформя група от хора, желаещи да закупят земя, но без познания за особеностите на пазара.

"Нашите професионални услуги, гъвкави решения и модерен поглед към поземлените активи  е насочен към тях. Очакваме интересът в тази посока да се запази", коментираха още от дружеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента, ако си купиш земя и не я работиш сам си на чиста загуба. На това разчитат големите играчи като Агрион, защото хората си правят тази сметка и продават земята си, ако не могат да я работят. Само ако искаш много дългосрочна инвестиция си струва да купиш земя. Но на възвращаемост от инвестициите не разчитай.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами и аз да имах пари щях без да се замисля да си купя земя. Много по- сигурно от инвестиции в бетон ;)