В хотела със засмуканото дете – липсва спасител, липсват табели...

Нищо около джакузито не указвало, че няма решетка
28 фев 2017 09:14,
100
В хотела със засмуканото дете – липсва спасител, липсват табели...
Снимка: BTV

В хотела, в който в събота 4-годишно дете беше засмукано от джакузи и пострада, не е имало спасител на мястото на инцидента, разказа майката на момиченцето.

4-годишната Изабела и майка й не за първи път отиват да поплуват в този хотел. Решили първо да загреят в джакузито.

Още по темата

"Тя седна на другия край, за да е "точно като мама". Започна да пищи, аз се опитах да я издърпам, но не можех да я извадя", каза майката пред bTV.

"Майка ми извика за помощ и тогава изключиха вакуума. Нямаше решетка, капак, нищо. Просто дупка", допълни тя.

Изабела е в тежко състояние след две операции, защото голяма част от тънките й черва са засмукани от създадения вакуум.

В момента тече досъдебно производство за причиняване на телесна повреда поради немарливост.

"Нямаше дори предупредителни надписи. Нищо! А аз бях там, всичко стана пред очите ми", каза още майката.

За липсата на решетка отговорност носи собственикът, уточниха от Държавната агенция по метрология.

Оказва се, че никоя институция в държавата не контролира джакузитата. Правомощията на Държавната агенция по метрологията се простират само до търговската мрежа, а междуведомствените комисии към общините проверяват само басейните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
16
 
! Отговори
ppq преди 7 години
До ВасилевНяма значение кои е собственика, а как поддържа базата. Ама за Ваше сведение - собственикът е в кръга на бивш министър - председател и политически деец
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво друго е станало?Преди години едно дете се удави в подобна тръба, но беше на басейн. Колегата е прав - деца до 14 години (или, хайде, нека е до 10) не бива да припарват до подобни места.А и не е имало спасители наоколо, което е пълно безумие.
18
3
 
30
 
! Отговори
Антимен преди 7 години
А смятай ква хигиена има в тия долнопробни СПА дупки.Хламидия,хепатит,гъбички,радон(поради липса на вентилация).Чул *** за СПА и налепил плочки в килера ,турил едно корито и застанал на входа да къса билети..
17
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мутробизнесмени с червени куфарчета. Какво да очаквате от такива.
16
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо не напишете кой е собственика на хотела? Това държавна тайна ли е? Кой, кой , кой? не беше ли един съмнително черничък бивш седесар и бевш премиер?
15
1
 
39
 
! Отговори
Моряк и половина преди 7 години
УПРАВИТЕЛЯТ на хотела трябва да понесе наказателна отговорност! Този човек, трябва да следи за безопасността на водните съоръжения, а не само да се перчи пред персонала, колко е велик и да се мазни на собственика!
14
4
 
25
 
! Отговори
Социолог преди 7 години
Винаги съм се чудил на индивидите дето си мъкнат бебетата по СПА мазетата.Хванал си една студентка от провинцията да я водиш на СПА (щото баба и само по СПАта ходила) тъкмо да иго подпреш и хоп некво хлапе идва да шляпа до теб ...В подобни места деца под 14години не трябва да се допускат.Ако е реално СПА минералната вода не е за деца ,ако е с вода от мрежата тя е хлорирана и пак е вредна за дечицата.
13
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво е това джакузи та чак да разкъса органи на детето? Всички сме ползвали ама чак такова засмукване. Според мен нещо друго е станало, но родителите си траят
12
0
 
31
 
! Отговори
az преди 7 години
Сега на собственика на хотела да му наврат оная работа в тръбата.
11
2
 
3
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Добре де ясно е ,че сега всеки ще бяга от отговорност ,но как стоят нещата другаде има ли такова правило да се проверява абсолютно всичко и точно това трябва да се разяснява от драскачите на статии ,а не само да се пише ,че колата се е обърнала.
10
1
 
13
 
! Отговори
Е така става преди 7 години
Слвачо каквото хване успява да го засере от некомпетентност и простотия. И си ги назначава все ***.аци, но пък с правилен хороскоп. Ганьовска му работа
9
5
 
22
 
! Отговори
Диспансеризиран преди 7 години
Джакузи голема мoда,СПА-даваш си парите за да се цопаш в чешмяна вода с бацили само за да се снимаш у фейккбуко.В България няма контрол никъде,китайски ориз с тежки метали,тетрадки с кадмий.Канцерогенно бельо от всичко по 1 лев.Кате що *** има по света се продава в Бгг без проблем.Фъстъците ти не стават дори и за животинска консумация поради огромни нива на олово?-Няма проблем има една държава с едни елементи в нея дето поемат всичко и си плащтат даже....Ромите са виновни !!!!( според ВМРО )
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е сега Славчо ще продава
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митьо пищова. Не е минал на инспекция в жакузиту :)
6
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако собственика е от ГЕРБ нищо няма да му направят
5
1
 
41
 
! Отговори
Костова работа преди 7 години
Мърлячи. Туй чудо било 5 звезди?!?
4
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НИКОГА, ПОВТАРЯМ НИКОГА, ПОВЕЧЕ НА БГ КЕФЕВОМОРИЕТО! СКЪПОТИЯ, ДОЛНОПРОБНО ОБСЛУЖВАНЕ, ДОЛНОПРОБНА ХРАНА, ОБСЛЖУВАЩИЯТ ПЕРСОНАЛ Е ОТ КОЛ И ВЪЖЕ - ЛЕКИ МОМИЧЕТА С НИСЪК МОРАЛ НА РЕЦЕПЦИЯТА, ПАНДИЗЧИИ ЗА СЕРВИТЬОРИ, НАДПИСВАЩИ СМЕТКИТЕ, ТЪРГАШИ, КРАДЦИ, АВАНТАДЖИИ, НАРКОМАНИ, НАРКОПЛАСЬОРИ, ОПЦИЯТА ДА БЪДЕТЕ ПРЕБИТ Е РЕАЛНА! С ГОЛЕМИ БУКВИ, ЗА ДА СЕ ВИДИ!
3
2
 
24
 
! Отговори
Край преди 7 години
До кофите на тротоара изхвърлена стара дограма - от нея стърчат ръждиви пирони. Тази картинка от къде е познайте от три пъти. На нас българите чатала трябва да ни е на врата иначе сме си живи роми /пиша го така за да не ме трият/.
2
21
 
34
 
! Отговори
Европеец преди 7 години
След два мандата Герб, убийства на деца от деца, тунели разпаднали се убиващи хора, второ място в света по смъртност, милиарди заеми.....
1
2
 
42
 
! Отговори
!? преди 7 години
Нищо не оказвало че няма решетка, излиза че може да ти оставят оголени кабелите на контактите, но ако сложат една табела, всичко е тип-топ.