"Тракийска пролет": Българи и американци тренират

Съвместното военно учение край Пловдив ще продължи до 23 март
Обновена: 15 мар 2017 19:07 | 15 мар 2017 18:12, Веселина Йорданова
57
"Тракийска пролет": Българи и американци тренират
Снимка: архив, БулФото

Започна съвместната българо-американска подготовка „Тракийска пролет – 2017”, която ще се проведе в района на Пловдив до 23 март 2017 г.

В нея участват сили и средства от Министерството на отбраната, Българската армия, Министерството на вътрешните работи и Военновъздушните сили на САЩ в Европа, съобщиха от МО. 

От американска страна в съвместната българо-американска подготовка ще участват транспортни самолети С-130 Херкулес, както и инженеро-технически, обслужващ и летателен личен състав, а от българска – личен състав и формирования от Министерството на отбраната и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, Силите за Специални операции, Военновъздушните сили, Военноморските сили, транспортен самолет "Спартан" и зенитно-ракетен дивизион.
 
По време на подготовката ще се изпълняват дневни и нощни учебно-тренировъчни и бойни парашутни скокове от самолети С-130 J "Херкулес" и "Спартан".
 
Българските и американските екипажи ще извършват тактически полети на малка височина, превоз на войски и товари, стоварване на тактически въздушни десанти и доставка на хуманитарна помощ за бедстващо население.
 
Съвместната българо-американска подготовка "Тракийска пролет" се провежда в изпълнение на Плана за съвместна българо-американска подготовка и учения в страната и чужбина през 2017 г.
 
Българските военнослужещи ще подобрят тактическите си умения и ще обменят опит по изпълнение на задачи, техники и процедури, с цел подобряване на оперативната съвместимост по стандартите на НАТО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
5
 
3
 
! Отговори
Сулю преди 7 години
До чест и гордост"За нас в България е чест и гордост, че британските и американските самолети ни бомбардираха през Втората световна война. Бяха убити над 4200 души."А чест и гордост ли е че бяхме васали на СеСеСеРе 45 години, след като избиха над 40 000 българи без съд и присъда и го заровиха из ями и канавки като животни. Една треа от тия българи са били с медали от войни в защита на отечеството. Други са били радетели за неучастието на България на фронта срещу същото това СеСеСеРе.
26
1
 
6
 
! Отговори
До чест и гордост преди 7 години
Бил ли си в казармата.Знаеш ли що е то учение,отцепление,стрелба по цел,окопаване на техниката и хората,марш на скок?И ли си от тия ,,умните млади" ,гдето всичко знаят и всичко са видели за 20-30 години живот.А всички други пубери в сайта които ,,обясняват живота " малко да се скрият зад полата на мама,да папкат и да слушкат.
25
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До чест и гордостА горд ли си, че 45 години сме били васали на руската ***?
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
USArmy Мускули и Сила. Треперете фюрери.
23
10
 
11
 
! Отговори
чест и гордост преди 7 години
За нас в България е чест и гордост, че британските и американските самолети ни бомбардираха през Втората световна война. Бяха убити над 4200 души. Ако не ни бяха бомбардирали, ние щяхме да потънем в неизвестност. И никой нямаше да знае за нашето съществуване. 70 години по-късно, като благодарност за бомбардировките, ние станахме васали на американците и доброволно си подлагаме долната част на гърба за третиране от тяхна страна.
22
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фейк българин с нежно гласче се провикна viva usa!
21
2
 
6
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Това на снимката не е С-130 Херкулес. Истинския С-130 има четири двигателя, а този на снимката само два. Може би нашите *** събратя вече са успели да гепят двата двигателя и да ги продадат като скрап?
20
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе патриот смешен,България винаги е била с Германия но явно ти си толкова задръстен че дори не знаеш по каква причина!И второ, не САЩ са със нас ,а ни с тя бе ***!Ловиш ли разликата!?!Ловиш, ама май друго ловиш!
19
10
 
13
 
! Отговори
Искаме мир! преди 7 години
Не искаме НАТО! Искаме мир!
18
14
 
5
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Viva USA!
17
4
 
3
 
! Отговори
ВЕЛЧОВСКИ преди 7 години
Добре съм, добре съм, много съм добре, даже мога да кудкудякам истински............
16
6
 
22
 
! Отговори
Поп Андрей преди 7 години
Горко ни. Където са запролетили краварите, само кървави цветя цъфтят.............
15
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коя от страните ще го играе терорист. Трябва да са краварите. На тях това им отива, вече 200 години.
14
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ ще купи русия с водка.Просто ще ги напият и ... на руснака само пиене му дай.
13
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега путин си гризе ноктите от страх
12
6
 
22
 
! Отговори
Братя Цоневи преди 7 години
Пратете ги рамбовците да потренират малко скокове в село Коиловци. Там имат опит с такива парашутисти!
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е и какво като скачат кого ще нападат имат ли достатъчно памперси ?
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВЕЛЧОВСКИДобре ли си? Наследствено ли ти е...
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БългаринаЧе това армия ли е?! Смях! Шишкави, разнокалибрени, стари, да се смееш ли, да плачеш ли?А как са станали войници, като не са ходили войници? Кой и къде ги е учил на строева подготовка, на бойно изкуство, на..., на ..., По клубове, ха, ха! Като гледам армиите на други държави - млади, стройни, тренирани, маршируват като един човек ... а нашата армия - като индустрията ни - от космически устройства - на помощни детайли...
8
29
 
12
 
! Отговори
ВЕЛЧОВСКИ преди 7 години
Благодаря на американците ,че са тук и ни пазят от путинските страхливци ,които могат само в Крим да се зъбят. Нека помнят 1916г -Добруджанския фронт.Нека помнят кои беше победеният с договора в Брест- Литовск.Нека помнят как руските агресори бомбардираха Варна ,но подвиха опашки и побягнаха от германските подводници през Първата световна воина .Руснаците винаги сме ги били и ще ги бием отново в името на България.Ние не се плашим от ядреното им оръжие .Имаме си собствено и те го знаят...