Над 70% от колите, които караме – тийнейджъри

Старите превозни средства са сред причините за ПТП-та
Обновена: 16 мар 2017 15:52 | 16 мар 2017 13:37, Веселина Йорданова
132
Над 70% от колите, които караме – тийнейджъри
Снимка: архив, БулФото

Над 70% от автомобилите в България са над 16-годишни, потвърдиха от Обществения съвет за пътна безопасност. От сдружението предлагат регистрацията на коли да бъде извадена от КАТ.

Възрастта на автомобилите в страната ни е една от предпоставките за произшествията по пътищата, смятат от Съвета.

"Само за седем години двойно са се увеличили - от 26,2% стават приблизително двойно. 70% от автомобилите, които се движат по пътищата в нашата страна са над 16-годишни", заяви Емил Цветков, член на УС на сдружението, цитиран от БНР.

Според членовете на Обществения съвет, има проблем с установяването на точния брой на регистрираните коли в България, затова те смятат, че по-добре би било тази дейност да се извади от "Пътна полиция".

"В общините да ги регистрират, отиваш в Пътната полиция" - те само ще ти поставят печат, ще си получат техните данни и ще върви. Нещата ще тръгнат много по-добре, смята Цветков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: КАТстари коли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
8
 
! Отговори
Само плачат..... преди 7 години
Докорите в България това им е заплата 8 000 евро ,а другите пари които им се дава на ръка за тях забравят ли докторчетата ?В Германия 65 000 -38% се получава 40 000 евро + стандарта е по виско да горе долу се изравняват с нашите лекари ,но в Германия работят повече и носят отговорност ,а нашите лекари само плачат ,че малко пари взимат ,а и колко пари са похарчили за учение -като немските ли доктори а "POPA" ?
53
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По няколко години се чакаше за лада. Полския фиат, вартбурга, шкодата, заз, трабант, застава се взимаха след няколко месеца.
52
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бе много са убави старите кошници! То си личи по въздуха дето дишаме.
51
2
 
15
 
! Отговори
Морков преди 7 години
Не старите коли са причината за ПТП, най- ми са болни, комплексирани мозъци с БМВ, Мерцедес, Голф 3/4/5 и тук там някой льольо с по- новичка бричка без определена марка.
50
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и кво? Аз си имам 2 коли - една Витара на 20г която е при мен от 18 и една по-нова бегачка към момента на 16 дето я купих преди 4. И двете са с достатъчно екстри, поддържам ги без компромиси. За чии трябва да ги сменям?
49
4
 
6
 
! Отговори
До 74 преди 7 години
Ако ти плащаш за всеки откраднат катализатор, съм съгласен. Надявам се преди да пишеш за катализаторите си понаучил нещо по въпроса и знаеш, че ги крадат и то много и не са виновни собствениците на колите, че ги крадат.
48
0
 
17
 
! Отговори
popa преди 7 години
АМИ с тези заплати, какви коли да карат хората доктор в германия - 65000 евро средно за година , доктор в БГ 8000 евро година , а БМВ/АУДИ/ПЕЖО и т.н. ... са си все на една ценааа
47
3
 
8
 
! Отговори
Помнещ преди 7 години
И понеже едни тук много плямпат как се чакало по 20 години, което не е вярно, да ви кажа и как се чака сега. Тогава само за лада се чакаше повече, а останалите можеш веднага да ки купиш при следващия внос. Сега ако искаш точно определена кола, с избрани от теб характеристики, различни от тези, които дилъра на тези коли е поръчал, може да си чакаш и повече от една година, докато ти доставят избраният от теб автомобил. Другият вариант е - това има на склад, купувай. Ама че няма GPS или няма нещо д
46
0
 
4
 
! Отговори
До 1234 преди 7 години
Кара кола на 15 години.
45
3
 
1
 
! Отговори
Mitko преди 7 години
До АнонименTi si rob navsiakade - dyrjavata te dyrji sas zakoni, armiata te dyrji s podchinenie, cyrkvata ti e nalojila dogi da spazvash. Dori ne pritejavash banknotite, s koito ti plashtat zaplatata,zashtoto sa sobstvenost na dyrjavata. I ti se vaikash,che triabva da izplashtash edna kola. Bravo!
44
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вартбурзите бяха с двутактови двигатели, като трабантите, и за това не ги искаха хората.А на Москвича, макар и здрав, визията беше остаряла.Тогава гъзарите купуваха черни волги. А шкодите също бяха хубави.90 - та година българина имаше апартамент, къща на село, кола и спестявания. Спестяванията изчезнаха и се замениха с кредити, добре че поне панелките останаха...
43
3
 
20
 
! Отговори
До Богаташ преди 7 години
Аз предлаган богаташите у нас да се арестуват на стадион Васил Левски. И един по един да докажат как са изкарали парите си. Ако не могат, това което им се намери да се конфискува в полза на държавата. А те по десетарка в Трудово-възпитателен лагер. След лагера със заплата 500 лева. Да ги питам как ще си купят нова кола.
42
1
 
1
 
! Отговори
1234 преди 7 години
До ПомнещДнес твоя син каква кола кара?
41
2
 
7
 
! Отговори
Помнещ преди 7 години
Откъде идва заблудата, че се чакало 20 години. Идва от това, че за Лада имаше много желаещи като допълнително това беше и бизнес за някои хора - правят вноски и си продават реда на някой друг. Иначе ако
40
4
 
14
 
! Отговори
Помнещ преди 7 години
Като човек , който си е купил нова кола от Мототехника, да ви кажа как стояха нещата, щото едни тук много лъжат. Правиш вноска за кола - 1500 лева и чакаш да ти дойде реда за колата, която си избрал. Идва поредната партида коли и куп хора, които са се писали за този модел си я купуват, а други си прехвърлят чакането от избрания преди това модел към друг. Е, чакаше се за Лада, за останалите, ако си избрал точния модел може почти веднага да си купиш - Застава, Вартбург, Трабант, Москвич и т.н.
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 53За Трабант, Вартбург и Москвич не се чакаше.
38
4
 
18
 
! Отговори
До 58 преди 7 години
Малко по-други бяха нещатаOткакто дойде демокраДцията и ликвидирахме индустрията и селското стопанство, 80% от българите обедняха 10-20 пъти. Допълнително обедняхме заради бягството на много българи от България и заради външните заеми, с които ни заробваха "успешните" правителства, за разлика от "неуспешните" правителства, които плащаха заемите на "успешните". Иначе как хуууубаво скачахте по площадите, за да могат демокраДците да приватизират и приватизират
37
14
 
6
 
! Отговори
Богаташ преди 7 години
Аз предлагам всички автомобили над 10 г да се бракуват!Така хем катастрофите ще намалеят ,хем ще има повече места за паркиране,хем въздуха ще е по чист!Питате се какво ще правят бедните ли?Каквото правят от край време....дуат супата!Айде от мен да мине ще карат куллото и въртят яко ***!
36
10
 
9
 
! Отговори
до 53 преди 7 години
'Първата ми кола по времето на соца беше чисто нов Вартбург след половин година чакане.' Значи си бил от ДС и си прередил 1000 човека. Чакаше се мин 10 г. за кола!!!
35
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откакто дойде димукрацията и ликвидирахме индустрията и селското стопанство, цените на издръжката на живот - основните неща жилище, отопление, транспорт, храна, здравеопазване, образование, номинално скочиха минимум 10 пъти, докато доходите пак номинално, скочиха 3 пъти, т.е. българинът е обеднял със 70 % спрямо преди 30 години.Крепи се единствено на кредити и парите на емигрантите.Ама пък как хуууубаво скачахте по площадите, докато другарете приватизираха, ли приватизираха.