Питбул разкъса до смърт куче пред погледа на 1,5-годишно дете

Ще има ли последствия за собственика?
Обновена: 18 мар 2017 12:26 | 18 мар 2017 12:25, Александър Попов
144

Това е Рая на операционната маса. Снимка: Facebook

Истински ужас преживя майка с малко дете в Плевен. Както всеки ден, те разхождали пред блока двете си кучета, порода Джак ръсел. Изневиделица те били нападнати от питбул, който го разкъсал пред очите на стопанката и 1,5-годишното й дете женското куче Рая.

С усилията и на случайни хора двете кучета били разтървани, а Рая била закарана във ветеринарен кабинет. Лекарите установили разкъсани тънки и дебели черва, перфориран бъбрек, коремната стена била раздробена. Започнали спешна операция, която продължила над 4 часа. Стопаните взели кучето си след операцията, но в крайна сметка то не издържало интервенцията след нараняванията и вечерта починало.

"И аз и детето ми бяхме в шок", разказа пред Dnes.bg Надежда, собственичка на убитото куче. Тя е решена да търси правата си и е сигнализирала общината и прокуратурата за случая.

"Питбулът е в къща, в близост до нашия блок, прескочил е оградата и ни нападна. По принцип нито един от съседите не си разхожда кучетата в близост да тази къща, защото и друг път е проявявал агресивност", връща лентата в злополучния ден Надежда.

От общината са започнали проверка по случая, но техните правомощия стигат да установят дали питбула притежава необходимите документи, дали е чипиран, дали се плащат данъци.

Сигнализирана е и полицията, но там собствениците срещат различно отношение. Докато част от разследващите взели случая присърце, един от разпитващите принизил случая до заключението "Какво толкова, все пак са кучета".

"За мен това е убийство. Трябвали да чакаме да бъде нападнат и човек? А какво щеше да стане ако кучето беше нападнало малкото ми дете?", задава своите въпроси Надежда. Затова е сигнализирала и прокуратурата за случая.

Собствениците на агресивното куче са ги посетили в клиниката, докато е текла операцията на Рая, и са предложили да поемат лечението. Но собствениците отказали и решили да си търсят правата.

Питбулът е собственост на Николай Диамандиев, а неговият син - Петър, дори си е позволил да отправя заплахи към съпруга на Надежда.

"Само главоболия ще си създадеш, не знам защо се напъваш толкова", написал Петър. За тези заплахи също е сигнализирана прокуратурата в града.

Редакцията на Dnes.bg се опита да се свърже със собствениците, но те не отговориха. Във всеки един момент сме готови да дадем право на отговор и за тяхната гледна точка по случая. Ще следим и продължението на неприятния инцидент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: кучеПлевенпитбул
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ехооо природозащитниците ! Приберете си убийците ! Че от много природа ХОРА не останаха !!!!
69
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АНТИФРИИИЗ! И КУРШУМИИИИИИ!
68
0
 
26
 
! Отговори
Легендата преди 7 години
Първо трябва да се забранят всякакви подобни породи, защото нямаме акъл да ги отглеждаме. Второто и по-важно е да се спазват законите. Пълно е с дюбели които си разхождат кучетата без каишка, без наморник и без надзор. Един добре оглеждан питбул не може да бъде спрян от човек и всеки който мисли различно е най-малкото неосведомен.
67
8
 
7
 
! Отговори
sherlock преди 7 години
1,5-годишното й дете женското куче Рая???
66
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно жената трябва да си купи пистолет занапред и да стреля по агресивни кучета. Има право.
65
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горкото детенце това е жестока травма. Горкото куче...Агресивен питбул е ясна индикация за диагнозата на стопанина. Трябва да го приберат в лудница, а кучето да га умъртвят. То да се чудиш в бг с какво да се въоражиш срещу коплексарщина и агресия. Много тъжно
64
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука ако сме държава, ще погнат стопанина на питбула както си трябва. Кучето не е виновно. Това си е опасна порода и всеки притежател на такова куче да си носи отговорността. Абе за нищо не ставаме. Естествено, след като разследващ принизява случая, какво да се очаква в нашето общество. Всичко у нас е безпринципно.
63
1
 
22
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Популярното мнение, че породата нямала значение, а стопанинът, е абсолютно грешна за породата питбул. По съдилищата е пълно с документация на убийства на хора и животни от добре гледани питбули, които никога преди това не са проявявали агресия. И като пиша съдилища, нямам предвид българските.
62
0
 
30
 
! Отговори
! преди 7 години
Da бъдем осведомени:1.Питбулът има ли чип, такса, защо не е бил вързан в двора?При всички случаи СОБСТВЕНИЦИТЕ трябва да имат някакво наказание, защото можеше да НАПАДНЕ и разкъса ЧОВЕК.Наказание трябва да има собственикът И за думите, отправени към ПОСТРАДАЛИЯ собственик.Не подлежи на ОЦЕНКА и държанието и думите на служебното лице от полицията.Дали господинът е гледал филми КАК се държи ЗООПОЛИЦИЯТА в САЩ?
61
0
 
36
 
! Отговори
иван преди 7 години
Кога ще забранят със закон отглеждането и развъждането на агресивни породи кучета?Господа управляващи не се правете, че не виждате колко много са жертвите, не само животни, но и хора. Да, точният вупрос е: има ли пилот в самолета?
60
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди години питбул уби дакела на мой приятел, той отиде с баща си до двора с питбула и го разстреляли на место. Така се правиь така се действа. Око за две, зъб за чене!
59
0
 
30
 
! Отговори
Писна ми... преди 7 години
Държава без закони и правила, държава в тотален морален упадък...Всеки ден побойща, убиства, училищни саморазправи, саморазправи на пътя и какво ли още не...?Затова над милион българи избягаха в чужбина, поради тоталната липса на правила.Не е само заради пари, повярвайте ми...Жалко за горкото животно и детенцето станало свидетел на тази драма...
58
2
 
28
 
! Отговори
Аман... преди 7 години
Имам куче от най-неагресивната порода: Шотландска овчарка - Коли, въпреки всичко, знам че е животно и не го пускам свободно без контрол. А истината е: всяко куче трябва да мине тест за АГРЕСИВНОСТ, ако кучето покаже агресия - евтаназия- няма място в обществото. В случая вина носят бездействието на ОБЩИНАТА - отдел екология и жертвите, които не са алармирали органите за агресивно куче. Хора подавайте жалби до органите, поне като стане сакътлък да ги осъдите за прилична сума. Мълчанието е съучасти
57
9
 
11
 
! Отговори
За съжаление преди 7 години
ДНЕС..До преди време бяхте сериозен сайт, сега с нищо не сте по-различни от много останали с ниско ниво...
56
0
 
45
 
! Отговори
Тина преди 7 години
Аз и кучето ми джак ръсел бяхме нападнати от бултериер миналата година. Такъв страх не съм брала никога. Онова *** без каишка и намордник се спусна и захапа моето за врата, взе да го тресе, моето пищи, ужас беше.. Едвам се отървахме, оттогава си ходя със швейцарско ножче. Сега особено съм и бременна, по-скоро електрошок трябва да си взимам на разходка, защото сума ти *** си разхождат огромните *** 30-40-50кг без каишки в центъра на София.. Побеснявам като ме доближи такова..
55
1
 
5
 
! Отговори
Румен преди 7 години
Второто изречение в публикацията е пример за неграмотност. Не си ли проверявате писанията?
54
0
 
28
 
! Отговори
Диамандиев ..... преди 7 години
Диамандиев и баща му лично шях да ги утрепа ако това се случи ан дето ми или ми затрие куче
53
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
2. Как може всеки един бабаит с малко мозък да може спокойно да се сдобие и да възпита куче убиец. Къде е полицията?3. Всички знаят за боевете с кучета. Защо не се направи нещо: прокуратура, полиция и пр. След такива битки се изхвърлят животни в много тежко състояние по пътищата и горите. Животните страдат. Има маса осиновени точно такива питбули.4. Кога ще има контрол над развъдниците?Аз имам куче, но никога не забравям, че все пак е дзвер и може да направи поразия и затова внимавам много.
52
1
 
35
 
! Отговори
1 преди 7 години
Както го научи стопанина, така ще се държи и кучето.Породата няма значение,може и пудел да е ....... Наказания трябват,за такива хора и то сериозни, а стопаните на кучето да търсят солидно обезщетение , имат право!
51
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
горкото кученце как жестоко е намерило своята смърт а детенцето то пък как ще преживее тази драма с любимия му домашен приятел.Ужас!