Ергенът с 12-те милиона спрял цигарите. Вместо тях – билетчета!

През февруари спечелил 4000 лева и мислил да спре, но...
5 апр 2017 10:45,
58
Ергенът с 12-те милиона спрял цигарите. Вместо тях – билетчета!
Снимка: "Монитор"

Страхувам се за живота си, след като станах популярен със спечелените пари, разказва Димитър Митев, който с билетче от 8 лева преди седмица стана притежател на 12 милиона лева.

"Явно ми е било писано печалбата да дойде в дните на най-голяма мъка. Почти седмица беше минала, откакто чух по телевизията, че джакпотът е паднал, но все не ми оставаше време да проверя. Когато все пак го сторих, не повярвах на очите си, на три пъти пъти проверявах цифра по цифра...", разказва мъжът.

В продължение на цели две години дебнал късмета си ямболията. Роденият на 26 април 1956 година в село Бояджик професионален шофьор решил да откаже цигарите и ги заместил с ежедневно талонче с едни и същи числа.

Още по темата

Познати и приятели си шегували, че на стари години е тръгнал да чака "писмо от Господа", но той продължавал да упорства.

Първата по-голяма печалба го споходила през февруари, когато нацелил 4000 лв. Тогава се замислил дали да не спре, но махнал с ръка – ако има нещо да се случва, защо да му пречи. Междувременно тежко заболяла майка му, в продължение на един месец до деня на кончината й на 23 февруари бил плътно край нея.

"След като убиват хора заради десетина лева в джоба им, какво ще им попречи някоя вечер да ми влязат вкъщи. Един удар с тоягата по главата й... край с мене. Сега си давам сметка защо богатите не са щастливи и нямат спокоен сън...", разсъждава човекът, който през целия си съзнателен живот е работил единствено като шофьор, а личното му возило е старичък "Ситроен".

Щастливецът възнамерява да изключи за дълго мобилния си телефон и поне за месец да потъне в неизвестност, пише "Монитор".

Възприема като изключително лошо послание факта, че само два дни след като разбрал за печалбата починал братовчед му. Трагедията се разиграла на гробището в родното му Бояджик, докато вървяла панихидата край гроба на майка му на 2 април.

Вярно, покойникът бил на възраст и боледувал, но Димитър е категоричен, че пръст има и неочаквано споходилата го медийна слава.

"От ваши колеги журналисти чувам, че са започнали да ме издирват разни жени и че дори съм се съгласил на среща с една от тях. Няма такова нещо, от неприятности не съм имал време дори да почерпя приятелите си, камо ли да търся някаква връзка...", допълни той.

"Не смятам да се променям. Не се виждам зад кормилото на лъскава лимузина и по скъпи курорти. Свикнал съм да работя, не да хайлазувам, така са ме научили едно време. Вероятно ще взема някакво решение как да ползвам парите заедно с брат си", настоява Димитър Митев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: милионерДимитър Митев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
21
 
! Отговори
Съвет към бате Митко преди 7 години
Споко човече. Знаеш ли колко охранители си търсят работа. Смени си облеклото, прическата и външносттал Скрий се от медиите, купи си жилище далеч от Ямбол в някой комплекс от затворен тип, включи си СОТ, наеми си денонощна охрана. Това е положението - тежка е милионерската корона!Питаш ли ги как живеят милионерите?!
28
1
 
16
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Не виждам от какво се е притеснил човечеца! С 12 милиона, много лесно можеш да хванеш накъдето ти видят очите, и да станеш неизвестен! Харесваш си една дестинация и се устройваш там, без да уведомяваш никого, и те така!
27
1
 
5
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Щом играеш значи се съгласяваш с условията. Какви са те, ами да си ги прочел ? Като не си съгласен не участваш. Иначе ще стане като с анонимното "тото 2" ФАЛИТ.
26
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди години трябваше да попълня тест. От коментарите на една група хора, да разбереш какво се е случило. Тогава ми казаха, че съм единственият, който е познал всички ситуации. И сега си мисля, защо Ямбол. Възможно ли е собственикът на лотарията да е свързан със Сидеров, а оттам с патриотите. На Ямбол му казваха малкия Перник. Динко медийният герой се занимава със скрап.Ако на върнем нещата, картинката става страшна.
25
3
 
36
 
! Отговори
Кико преди 7 години
Представям си само сега, след цялата тази медийна истерия по печалбата , как масово отчаяния народ ще се юрне по лаФките да купува билетчета с последните си, жълти стотинки! Ужас, оскотял, измъчен и гладен народ на една бананова република, в която националните медии рекламират хазартната пирамида на един самозабравил се, ояден и угоен до пръсване ***!
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Блажин никому неизвестните, да влезеш в новините е наказание. Да живееш според проповедите от теле-визора е наказание.А пушенето убивало)))
23
0
 
26
 
! Отговори
ЯЯ преди 7 години
Кви 12 млн. ви гонят бе - ако е жив и здрав 20 години ще му превеждат по 500 хил. и не се наследяват...и аман от платени публикации !
22
0
 
31
 
! Отговори
Чичо преди 7 години
До Фичо: За всеки знаещ и мислещ е ясно, че буцата лой е подставено лице, а Черепа е от "ония" дето са го "поставили". Някакси не ми се вярва, че тая група дърти гангстери ще пусне 12 милиона лева фандък на някакъв обикновен селски човечец! Но, в крайна сметка техни да медиите и манипулират така, както си искат! А, да не забравя, през това време Пеевски още дебелее! Докато се пукне един ден...
21
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не го бяха показали, щяхте да ревнете, че не знаете у кой са парите и са ви излъгали, сега седнали за човека да се притесняват... угодия няма това е ясно.
20
2
 
6
 
! Отговори
сатана преди 7 години
като ме търсят, не си дават сметката после
19
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До такава степен чиновничетата на мутрите са се овъртолили в нашата *** като свински черва, че единствената реална възможност е веднага щом вземе парите в чужбина, смяна на самоличността и пластични операции нон стоп, че тук ще го изядат жив него и родата му до 9то коляно. Живеем сред мафиоти!!!!!!!!!!
18
1
 
30
 
! Отговори
Пояснение преди 7 години
Човека каза, че са го задължили да се снима по Тв и да дава интервюта, като го изнудвали, че ако иска да си вземе парите от печалбата трябва да направи реклама, иначе йок пара! Ако имахме нормална държава то бих казал човека веднага да наеме екип от силни адвокати и да ги излупа в съда за изнудване и рекет, но тъй като живеем в Бантустан и сме роби на Пеевски и хазарта му, човека най-добре да вземе каквото може и да се скрие през 9 планини в десета!
17
2
 
12
 
! Отговори
А.В. преди 7 години
До АнонименДлъжен е да се покаже, заради рекламата, иначе няма да му платят парите.
16
1
 
31
 
! Отговори
Фичо преди 7 години
Да е жив и здрав. Гледах го, не е лош човек. Най-добре да замине в чужбина, тук няма да се отърве от молители по реални и измислени трогателни казуси, приятели, познати, роднини, отделно бандюгите не са за подценяване.Иначе лотариите са на фирми около Васил Божков, Шиши е само дистрибутор, макар и основен такъв.
15
2
 
30
 
! Отговори
Додо преди 7 години
И да са му дали наистина 12 милиона на тоя изстрадал и отруден човечец (което е ужасно съмнително) то кел файда, като го убие стреса, на който го подложиха парцалясаните, мършоядни медии! Човека, Бог здраве да му дава, изглежда много стресиран и има нездравословен външен вид! Цялата тая работа мирише и прилича на рекламна кампания на Прасун. Смърди, та се не трае!
14
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страхува се за живота си, но застава пред камерата, казва си имената, къде е роден, къде живее в момента. И журналята публикуват всичко, без да се замислят.*** като те е страх и не можеш да спиш нощем, защо изобщо се показваш и казваш кой си и какъв си?
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някъде беше написано, че от въпросната лотария те задължават да се снимаш, ако спечелиш голяма сума.D
12
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е измамата на годината. ..От тия 12 милиона този човечец едва ли ще види 100 000 лева.Нарочно избран човек, който няма наследници ,заради които да бъде рекетиран и изнудван.Не се заблуждавайте , че ще му даде някой тези пари...
11
2
 
43
 
! Отговори
Сократис преди 7 години
Съветвам този човек още с първия превод на сума във сметката му незабавно да заведе дела срещу всички "медии" които го налазиха и въпреки категоричното му желание да не го разгласяват,го показваха постоянно за да го набележат и притесняват колкото може повече негодници...Що за наглост и нахалство да го подпитват какво ще прави с парите,дали ще се жени и ще дари ли суми за благотворителност...Това е лично негово си дело и не е длъжен да дарява и стотинка на никого!Хващай адвокати и ги съди Митко!
10
2
 
18
 
! Отговори
месара преди 7 години
хвърляй сим картата и бегай на далеч , роднини и приятели ше почакат за почерпката !