Строежът на оградата – прикритие за трафик на бежанци

ТИР-ове имитирали, че са натоварени със строителни материали
61
Строежът на оградата – прикритие за трафик на бежанци
Снимка: архив, БулФото

Каналджии използват строежа на оградата на турската граница в Бургаска област за прикритие, за да прекарват мигранти с товарни камиони, които имитират, че са натоварени със строителни материали.

Това е една от версиите, по които се работи, за да се установи как е изградена схемата за нелегалния трафик, предаде БНР.

Още по темата

Разследването на този етап показва, че фирмите, ангажирани със строителството, не са в схемата. Проверява се и се работи обаче и по тази версия, каза апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров.

За по-малко от месец бяха разкрити два случая на трафик с камиони, като първият се подпали до Резово.
 
"И ако не беше станал този инцидент - първият камион да се запали, слава богу, че не пострадаха хора, вероятно щеше да се разкрие по-късно тази схема или въобще да не се разкрие", посочи прокурорът.
 
Любомир Петров каза, че от каналджиите се използва строителството на границата и движението на камиони със строителни материали.
 
"Това си е чист камуфлаж и е правено очевидно с тази цел - че едва ли някой граничен полицай ще спре такъв камион, който на пръв поглед е натоварен със строителни материали и идва от границата", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
9
 
11
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Аз ви написах и цената. 650 млн.долара. Стената не е довършена. Ердоган ще пререже лентата през Май.Докато на българската граница се опъва мрежа, каналджиите работят. А военните спят в хотелите на патриота Симеонов. Разбира се Бойко-Държавата плаща.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ор 12 Понеже на опашката чакат мнооого българи за канджийство, ако някой се откаже от това. В душата си престъпници има кооолккото си искате българи. Те ще те пребият на улицата за дребна история, викаш няма да се побъркат при възможността да изкараш лесни пари като превозиш от границата с Турция до калотина емигранти?.
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре е да се знае, че доста милиционери, станаха милионери от каналджийство. А от известно време забелязвам,че на входа на София, там където малката перука уби хората пиян, оградата на магистралата е съборена, а тревата и храстите водещи към нивата,са отъпкани и изпочупени. Явно някой минава от там постоянно. Каналджиев ги кара до там,разтоварва ги и въобще не влизат в града,защото в града ще се разсмърди много, ако ги изловят.И само не ми казвайте че милю рушвета не знае, или пък онези от ДЕНС
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато се предлага по 7 000 евро на прекаран бежанец, ще има и български трафиканти шофьори. Че той е готов да прекара 20 маннгала един път само за 150 000 евро и да си осигури живота. И това не е като при мафията каналджийството- винаги можеш да се откажеш!
8
1
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Завършена ограда няма. Кражбите и далаверите на герберските лъжепатриоти нямат край !
7
9
 
4
 
! Отговори
Дарвин философ преди 7 години
До до турчинаАми просто научих нещо ново ,че турската стена е третата най- дълга стена в Света. Слек Великата Китайска и САЩ/Мексико
6
1
 
16
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 7 години
Тая ограда патриотите ще я строят 5 години и още 50 години ще я потдържат слеадки парици ...
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направиха нещо като ограда на курник, ама ако не си решил, не си влезнал. Бате Ердо продава ножици и който реши е вътре! После глей как чуждоземно регистрирани коли с *** шофьори щъкат напред назад и ако си ги виядял в 8 сутринта, в пет следобед пак са там. Инапче са по двама, най много трима. Мъж, жена и дете!
4
0
 
15
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 7 години
Ми ако не беше се запалил камиона щеше да си продължават безпрокоявани бизнеса трафикантите в също време оперативните работници ще изпращат стъкмени сведения на предотвратени опити.Тя отдавна ЗОНАТА на отговорност на бургаската гранична полиция и била спокойна територия на каналджиите но запаления камион ги предаде .
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Блатечки даже в цистерна за мляко ги набута. Проби няколко дупки в люка за да могат да дишат и напред ...7 еврака на парче. Добре ли е?
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Благодаря на Собственика на ГЕРБ ,че направи тези хаймани управляващи ! Новата ни Великденска Тройна Коалиция ще погребе жалккия остатък от България! Българино , не ти ли стигнаха десет години И.Д.И.О.ТИЗЪМ ??!!??!!
1
13
 
20
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Това не е "ограда". Това е мрежа. Имате си Гугъл. Напишете на латиница "turk seddi" и гледайте изображенията. 3 метра бетон. Вишки. Термокамери. Автономни оръжия с обсег 360. Войници с немски овчарки. Асфалтиран път покрай оградата. Дължина 912 км. Цена: 650млн.долара.