Строежът на оградата – прикритие за трафик на бежанци

ТИР-ове имитирали, че са натоварени със строителни материали
61
Строежът на оградата – прикритие за трафик на бежанци
Снимка: архив, БулФото

Каналджии използват строежа на оградата на турската граница в Бургаска област за прикритие, за да прекарват мигранти с товарни камиони, които имитират, че са натоварени със строителни материали.

Това е една от версиите, по които се работи, за да се установи как е изградена схемата за нелегалния трафик, предаде БНР.

Още по темата

Разследването на този етап показва, че фирмите, ангажирани със строителството, не са в схемата. Проверява се и се работи обаче и по тази версия, каза апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров.

За по-малко от месец бяха разкрити два случая на трафик с камиони, като първият се подпали до Резово.
 
"И ако не беше станал този инцидент - първият камион да се запали, слава богу, че не пострадаха хора, вероятно щеше да се разкрие по-късно тази схема или въобще да не се разкрие", посочи прокурорът.
 
Любомир Петров каза, че от каналджиите се използва строителството на границата и движението на камиони със строителни материали.
 
"Това си е чист камуфлаж и е правено очевидно с тази цел - че едва ли някой граничен полицай ще спре такъв камион, който на пръв поглед е натоварен със строителни материали и идва от границата", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В нашата бедна държава на недоимък, парите са издигнати в култ. Не мисля, че има полицай или граничар, който да не е наясно какво става. По-скоро знаят, че това се организира от началниците им и за да си запазят работата и хляба, волно или неволно, се хващат на хорото. Просто в момента от бежанци се докарват повече пари, сравнено с който и да е друг нелегален бизнес. И прокурора, и той е в кюпа, но си прави PR. Това е тъжната истина. Държава ли? Народ ли? Сигурност ли? Вълци ги яли тях.
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снощи трябваше да се придвижа в София,от Ботев до Раковска по малките улички.22 часа вечерта.80% от хората които срещнах бяха тарам-буки и ***.Може да помислиш че си в Алепо.Полицаи-нито един.Не видях нито Каракачанов,нито Валери Симеонов.И какво правим оттук нататък?
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
оградата само вдигна мизата на каналджийте иначе друга полза няма
49
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма такова продажно племе . Продажна полиция, продажни граждани , продажно управление и никой наказан .
48
0
 
3
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Колкото и съвестен полицай да си, няма начин да си ефективен в работата си, щом събитието е във Враждебна, а началниците те пращат в Манастилски ливади!!! Или пък безмозъчни те хвърлят срещу куршумите...... Как да е резултатна полицията, когато ръководителите и са силно политизирани и нямат никакво, ама никакво желание да свършат нещо свястно ? А "големите" политици, с такъв добър учител като Ив. Костов,само слухтят къде има далавера и имитират дейност !!!!
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Писа се,че фирмите около обединения патриот В.Симеонов изпълняват договора за строителство на оградата...Не може да бъде,не е за вярване!Още повече - с Бойко и Ердоган да си делят европарите за бежанците по схемата "Ние ги пускаме,те ни ги връщат"- игричка за само няколко милиарда евро!Или както с помощите за наводненията, бедствията и авариите от палавата "комисар Сталинка"?ХАПСУРД!!!
46
0
 
10
 
! Отговори
до 47 преди 7 години
Съгласен с теб, но нека не забравяме и корупцията на най-високо ниво. Нима някой сериозно мисли, че каналджиите нямат подкрепата на Боко Тиквата?
45
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива кинти направи Валери Симеонов покрай тази ограда !
44
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаме страшно неефективна полиция, журналисти разкриват телефонни измами, предавания като Господарите - други престъпни схеми, а ако този камион не се беше запалил, милицията нямаше и да разбере за трафика на мигранти!Най-голям брой *** в униформа на глава от населението, и нулеви резултати!
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
45.Имах предвид каналджиите в си долния пост.Не вярвайте на всичко което ви се казва.
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди време в Германия излъчиха документален филм за бежанците.Всичко е организирано от Азия до Европа,българи почти няма в тези групи или тук-там на много ниско ниво,обаче имаше български граждани с небългарски произход.Имаше дори насядали на улиците хора пред маси,които правеха списъци в Азия.
41
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази ограда е смешна. Трябва ни такава като израелската. Освен това никакви отстъпки - както Израел не се трогва от решението на съда в Хага, че оградата е незаконна или от резолюцията на ООН.
40
4
 
0
 
! Отговори
Дарвин философ преди 7 години
До до дарвин философДа мисля за теб?Фройд е мислил за теб и комплексите ти разини ; едипови ,нрцисизъм,малоценност и прочие...лекувай се
39
5
 
4
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Ами аплодисменти за теб! Много си умен! Същински Айнщайн! Браво! Айде пий си ракията и псувай фecoвете.
38
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
do 40 Турчино, все си мислех, че някой потурчен българин може да водите наистина спор с аргумемнти, но за пореден път се убеждавам, че когато и да започна да водя спор с вас...вие се изпонассирате поради липса на аргументи. Дано си разбрал обаче как ти го нахакках с аргументи и ти заекна! Дано, защото само един умствено ограничен няма да го разбере. Но едно в момента установих- прекалено си кух и елементарен за да си заслужава втори път да си губя времето с теб.
37
4
 
6
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Да. Всъщност си прав. България и десет метра стена да построи файда няма.
36
2
 
4
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Ами то ХИПОТЕТИЧНО ти можеш да ми бъдеш съпруга. Все пак си в ЕС.
35
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
37Аз ти говоря за нашия спор, бе! Ти ми казваш, че при бетонна стена ако я преодолееш нашите имало право да стрелят.Имат право *** с шалварите да стрелят нашите...даже и тогава. Тъппнар ряззан! Никой служител няма право да стреля в държава от ЕС на границата, бе! А моето предложение може да се въведе само ако не сме в ЕС. Но ти понеже си безгранично изостанал...там с ония еначри от 16-ти век, затова не можеш да разбереш, че моето предложение в тия условия в която се намира БГ е хипотеза.
34
1
 
12
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Германската икономика прегрява. Двигателя не смогва. Няма достатъчно кубици. Има нужда от гориво. Но при горенето се отделят вредни газове. Как да ви го обясня. Имат нужда от евтина работна ръка. Но искат да отсеят плявата извън Германия. Горивото за тях. Вредните газове за другите.
33
3
 
4
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Стреляй ако можеш. Стреляй! Но Меркел гледа.Кой е ***, озверен, безсилен и слаб си личи по тона на писане.