Ексграничарят Цонков: Не разбирам в какво ни виня!

Обвинението им е заради смъртта на турски рибар край Резово
Обновена: 13 апр 2017 12:55 | 13 апр 2017 12:37, Венцислава Вельова
33
Ексграничарят Цонков: Не разбирам в какво ни виня!
Снимка: архив, Булфото

Ексграничният полицай Михаил Цонков заяви, че не разбира в какво ги обвиняват, а в материалите по делото, с които са се запознали, няма представени никакви доказателства.

Още по темата
Неговите колеги - Николай Костов, Живко Петров и Николай Попов също заявиха, че отказват да дават обяснения на този етап, защото не разбират в какво са обвинени, предаде "24 часа".

Бившият граничен Цонков и тримата му колеги, които са настоящи служители на МВР, са обвинени от Тежкия наказателен съд в Къркларели за смъртта на турския рибар Ялчин при инцидент край Резово, който стана преди 9 години.

"По делото нямаше приложено каквото и да е доказателство, което пречи ние да организираме защитата си. Не можем да разберем точно в какво ни обвиняват. На места в делото се посочва, че става дума за умишлено убийство, а на други - за убийство по непредпазливост", коментира адвокат Росен Кожухаров, който защитава Цонков и още двама негови колеги.

Оттук нататък се очаква реакцията на турската страна. Протоколите от днешното заседание в Бургас ще бъдат изпратени в правосъдното министерство, а оттам в турския наказателен съд Къркларели.


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
2
 
! Отговори
Невинни! преди 1 година
Има не само Решение на българския съд, но и на съда в Страсбург, че Граничарите са изпълнявали СТРИКТНО задължението си за ОПАЗВАНЕ границите на РБългария.( Пратете един журналист( под прикритие(Е>Йончева) да лови риба в ТУРСКИ териториални води, да НЕ СЕ подчини на турските граничари и да ги НАПАДНЕ с харпун!) да видм какво ще се СЛУЧИ на българския бракониер, неподчиняващ се и НАПАДАЩ да убие турски граничари.)
Нека компетентните лица, занимаващи се с правораздаване да се произнесат.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аллахакбаровците на дъното при рибите. Най-доброто място за тях. Една полза ще има, ще нахранят рибите.
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз ако бях на мястото на граничарите, всички мюмюни щях да пратя в морето заедно с изтърбушеното им корито. Нагли фе---сове, наши води ще нападат граничарите ни защото са убедени, че сме Меки Марии. Как не са го изпратили за храна на рибите всички не знам. Това ако са руснаците, един жив няма да оставят. Така постъпиха с пирати от Сомалия. До един и в океана. Дано Тиквара не ги предаде, защото е продажник. Подла и страхлива душица!
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До29 Щом не се подчинява на полицай и рипа на бой,сам си е виновен.
26
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Tozi reptil ubi ne vuorujen ribar ot strah go zastrelq ,ne se pravete na umni horata ne yadat domatite s kolove
25
1
 
13
 
! Отговори
Исти преди 1 година
Ето,сега можеше да изтъргувате турския бизнесмен Абдулах Бююк,който червената пионка и бивша заместничка на Плевнелиев прати по спешност на ердоганците,преди нашите власти да се усетят! Не дочакахме да чуем "Благодаря" от турците за тоя случай- дочакахме обаче да ни съдят за това,че изпълняваме нашите закони на нашата си територия!
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Тодорживковската Инструкция за служба на граничния наряд беше категорично случаите на използване на оръжие от нарядите и едната точка гласеше ,,при въоръжено и невъоръжено нападение срещу лице от състава на граничния наряд''. Сега се водят по ЗМВР, което не е едно към едно.
23
1
 
18
 
! Отговори
Бивш граничар преди 1 година
Унизителен е фактът,че въобще се повдига отново дело,след като вече има решение на български съд!Граничарят има право при съпротива да застреля всеки,ако се наложи!Идете направете същото в Турция,да видим какво ще стане!
Ама май суверинитетът ни е отишъл по дяволите,щом под натиск се възобновяват отдавна решени дела!А ние си пускаме чужденците извършили сериозни престъпления по живо по здраво....
22
1
 
12
 
! Отговори
До fesa преди 1 година
Ако за първи път човек излезе в морето, най-вероятно ще има проблем да определи точното си местоположение и би могло да се приеме това твърдение на сериозно, но то буди ред други въпроси като: защо му е на някой необучен да щъка с лодка в пограничен район, и т.н.
И още:
-Всички жители около границата знаят добре къде е
-Рибарите също, а имат карти и GPS-и и ... масово злоупотребяват
-Като си сбъркал не налиташ на бой на полицаите
Така, че по-скоро говорим за зле пресметнат риск и лошо стечение
21
2
 
14
 
! Отговори
Исти преди 1 година
Българи и европейци! Пазете се при пътуване в ердоганска Турция- от нея не чакайте законност и справедливост!
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щото България не е държава! Отидете на някой ГКПП на българо - турската граница и вижте как чужд тираджия, например поляк чака 3 часа чинно турските полицаи и митничари да гледат мача, да си изпият чая и чак тогава ако им е кеф може да го пуснат насам. Тук обаче ако го забавят 10-15 минути и започва едно ежене, едно репчене, заплахи и звънене на куп антикорупционни и всякакви телефони. Защото знаят, е там кгато играят Галатасарай и Фенербахче пункта спира работа.
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другият път и останалите "рибари" и лодката, да няма кой да се жалва.
18
2
 
17
 
! Отговори
Кап Йот преди 1 година
Не разбрах какво диреше турския рибар на наша територия,въоръжен или невъоръжен- чевермета и рози ли?
17
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алооу турския съд при цялото ми уважение, не можете да давате квалификации за действията и последствията от тях на чуждестранни длъжностни лица, извършени на тяхна територия. Основен принцип в ПРАВОТО!!!! А по отношение на турския рибар, съболезнования, но ако рибарите бяха хванати от гръцката брегова охрана можеше всички да са в пандиза за доста години.
16
23
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Във убийство на НЕ въоръжен човек умнико!
15
1
 
23
 
! Отговори
От явна дискриминаци преди 1 година
И тези мъже са невинни, това го доказаха в съда в бг и в европейския съд. Европейски съдилища! Не е нужно да ходи в ислямски съдилища,
14
1
 
16
 
! Отговори
Кап Йот преди 1 година
Турския рибар какво дири майка си на наша територия- по наша покана ли е влязъл? Нарушители като него това заслужават- нашата граница е свещена и всеки чужденец,който я пресече незаконно трябва да бъде убиван,както са правели дедите ни- те затова са били силни! Турския рибар е убит с право,като нарушител на нашите свещени предели- ако турски "съдии" осъдят нашите граничари за това,че просто са си гледали работата- тогава им забранете да припарват в България и поискайте Европа да направи същото!
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има явна дискриминация, защо стрелят по турци, а по роми въоражени с брадви не стрелят
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че да ви кажа как е граничната проверка в Америка. Качиха се на яхтата с предварително насочена картечница. Бяхме всички с ръце на леера и с гръб към тях. Пребъркаха ни джобовете, обискираха ни като престъпници, отарашиха цялата яхта и прегледаха всички документи за 6 месеца назад. Държаха се към нас като към престъпници. Накрая казаха, че всичко е наред и може да влезем в марината. Ако някой от нас бе само повишил тон следва арест и съд за неподчинение. Така е в демокрацията.
11
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До fesa

В конкретния случай става въпрос за престъпник, отказал да се подчини на официални лица. Заслужено е получил куршум. Граничарите заслужават медал, а турският наказателен съд може да го д*ха, тъй като не притежава юрисдикция за подобно дело.