Пак убито домашно куче, пак за кеф. Следват и заплахи...

В софийското село Балша това било нещо нормално
13 апр 2017 11:37, Мария Захариева
84
Пак убито домашно куче, пак за кеф. Следват и заплахи...
Снимка: Facebook

Домашно куче беше застреляно на метри от стопаните си по време на разходка.

Семейство Цолови били на разходка с малката си дъщеря и двете си кучета. Чули изстрел близо до тях, който се оказалфатален за едното куче.

"Чухме лай от кучета, може би са минали една или две минути и се чу изстрел от пушка. В този момент се появи едното куче, а другото го нямаше. Дойдох и го намерих на пътеката", споделя Цветан Цолов. По думите му това е бил много точен изстрел, премерен за да убие животното.

Извършители на убийството са двама братя, които живеят в района, съобщава bTV. Когато намира домашния си любимец безжизнен, близо до двора им, Цветан ги разпитва какво се е случило. Те отричат да имат нещо общо. По-късно при разпит на полицията правят самопризнание.

След като случаят набира гласност започват и заплахи към семейството. Цветан е предупреден, че тук "не се прави така". Намесата на полицията била излишна, а това било нещо нормално.

"Още на следващия ден чух, че сме щели да се изнасяме след 15 дни от Балша", казва Цветан.

Съпругата му Риманте е израснала в Литва. Споделя, че е научена да търси истината и помощ от институциите. "Най-най-много ме притеснява как мислят хората. Тук това е нормално", коментира Риманте.

Убитият Термик е бил и най-добър приятел на дъщеря им още от раждането й. "Надявам се, че само добри спомени ще има, защото те израснаха в една стая", споделя през сълзи собственичката.

Майката си спомня с усмивка, но и много тъга за ежедневието с Термик: "Имаше традиция всяка сутрин да гледаме кучето как лежи на слънце и сега малката слиза, чака да дойде кученцето, но нищо няма".

Има повдигнато обвинение срещу двамата братя, убили лабрадора. Семейството Цолови са категорични, че ще търсят правата си до край, защото са загубили не домашен любимец, а член от семейството. 


84
Още по темата: кучелабрадорБалша
Още от
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 10 месеца
аркадашлар, кефа фън ли е или забавление? или удоволствие?
60
2
 
4
 
! Отговори
Охранителят-София преди 10 месеца
Този Стефко88 ,не му прави чест изказването! Куче с каишка ми налетя пред портата на вилата и аз го пощадиха! В последният момент се самосезирах и прогониха с въздушният пистолет ! Това е грозна постъпка на тезите селянджъри братя и трябва да се накаже с цялата възможна тежест на закона!
59
2
 
5
 
! Отговори
Охранителят-София преди 10 месеца
Куче убито от п.о.м.и,я,,,р.,и!
58
1
 
6
 
! Отговори
Герасим преди 10 месеца
Миналото лято един доберман се шмугна в двора ми и взе да ръба пауна ми, еми завасках го с козия крак, но му пощадих живота.Кучето беше с каишка, но така и видях собственика наоколо.
57
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Загрижен

Кастрация за загрижения ловец и катинар за п**ката на дъщерята. Да се препиеш с ракия дано докато не ти се привиди Свети Петър
56
8
 
5
 
! Отговори
Загрижен преди 10 месеца
Не знаете закона, затова лаете!
Куче, в населено място - само с наморник!
Домашно куче, котка, вълк, лъв..., без т.нар. "спънка", извън населено място е вреден дивеч и се отстрелва НА МИГА! Изключение са ловните кучета, в дните определени за лов, със заповед на министъра.
Диво е всяко животно, което не е съпътствано от пастир и е извън населено място.
Извън населено място е 300м от последната къща.
Така се интегрират дом. животни и да, ловец съм!
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Митко Георгиев

надявам се и за всичко - от животните през автомобилите, пешеходците, мотористите, колоездачите, паркирането, боклука, ремонтите... та чак до дупченето на билетче, плащането на сметките, съседите и навиците им, и още каквото се сетиш.

Ако ще подкрепяш едно, а друго не - нищо не правим.
54
3
 
8
 
! Отговори
нищо ПОДОБНО! преди 10 месеца
Собствениците са оставяли кучетата си СВОБОДНО да тичат из селото, изяждали кокошки и гъски, цялото село е НАСТРЪХНАЛО! Кметът на селото многократно ГИ е предупреждавал: четете в СТАНДАРТ!
53
6
 
9
 
! Отговори
Митко Георгиев преди 10 месеца
И пак си премълчавате причината?!?! Ако кучето беше на каишка - сега нямаше да коментираме тая глупава новина! Днес в Балша - утре и в други градове от страната:) Подкрепям :) Законите са за всички! Когато не ги спазваш, няма да лаеш!
52
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До тик 55
Я гръмни на някоя мутра кучето да видим как после ще ти вадим "ряпата" от дирника!!:))))))))))
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 60
....и много, много електро-шокова терапия!
50
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В такива случаи винаги казвам: Има бог, което означава, че след известно време на такива хора, като тези двама братя-убийци, нещо им се случва, обикновено от най-лошото.
49
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Такива психопати като двамата братя и тези дето са като тях, трябва да ги затварят за дълго.
48
9
 
28
 
! Отговори
Станислав преди 10 месеца
Не знам що за *** сте вие...хората имат домашно куче от порода, която никога не би нападнала човек и тука ми говорите за антифризи и че е нормално това нещо? Що за хора сте? Вие ще се мъчите до живот, ако не господ, то живота ще ви накаже повярвайте ми! Ще ви го върне тъпкано и тогава ще питате "защо на мен ми се се случва това?" Еми на теб защото си ***! Защото нямаш сърце! Защото така ще се държиш и с децата си, ще ги биеш и ще ги малтретираш!
47
38
 
20
 
! Отговори
Гошо преди 10 месеца
Никой не е длъжен да търпи лаят, *** и присъствието на *** около себе си.Правилно са го разтреляли !! От нехайни кучелюби сме заляти от улични песове.И домашните дразнят , раждайте деця стига сте търсили компания от животни без никаква ползя.Нито дават мляко,нито яйца,вълна,месо и тн.И в градовете да се забрани отглеждането на *** в апартаменти.
46
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По-ефективно е да се справяте с кучетата без каишка с антифриз. Само 100г антифриз в кюфте или кучешка храна такова куче като на симката го елиминират за два дни.
45
27
 
19
 
! Отговори
тик преди 10 месеца
Всичко кучета, които не са на повод трябва да се застрелват на място
44
6
 
22
 
! Отговори
справедливост преди 10 месеца
Справедливост за кучетата, но нека и за хората: В конкретния случай - 1. Защо се разхождат трите кучета без каишка? 2. Защо са без надзор на стопаните?

Двамата братя трябва да бъдат наказани, но наказание трябва и за собствениците на кучетата!
43
5
 
18
 
! Отговори
Миро преди 10 месеца
По принцип съм съгласен и се съобразявам...и когато има малки деца и в други случаи..и също не съм съгласен разни питбули добермани и други подобни породи да търчат без повод..но и някой да грабне пушката и да го гръмне също не е начина..особено за такава порода куче което в никакъв случай не е нападателно..
42
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Както казах, трябва да се чуе и другата страна. Ето цитат от друга медия:

"А в Балша буквално са настръхнали. Мислят да изгонят стопаните на разстреляното куче с подписка. След като дошли в селото, започнали проблемите. Кучето им гонило и убивало кокошки, патици.
Кметът на Балша е издал заповед кучетата да не се разхождат без стопаните си.
„Хората вече не издържат. Не могат да си водят дечицата на училище”, заявява кметът на селото Емил Янакиев."

Таа медала има винаги 2 страни.