Отново инцидент в тунел: Кой ще понесе отговорност?

От АПИ се защитават: Извънгабаритен камион причинил инцидента
17 апр 2017 10:13,
57

Пореден инцидент в тунел разпали дискусията за поддръжката на пътните съоръжения у нас. В петък се появиха информации, че осветителни тела са паднали върху автобус с пътници в тунела "Витиня" на АМ "Хемус".

По-късно от АПИ съобщиха, че не са паднали лампи, а кабели и мазилка, изкъртени от камион с извънгабаритен това.

Още по темата

"Обследванията, които са направени от експертни групи, са качени на сайта на Агенция "Пътна инфраструктура", поясни в ефира на "България сутрин" Инж. Ясен Ишев.

"Разговарях с колеги, които отговарят за състоянието на тунела и те твърдят, че са закачени аварийни кабели, които всъщност не са основното захранване на осветителната система на тунела", продължи той.

По думите му отговорността за инцидента е обща.

Не на това мнение обаче е председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов:

"Така и не стана ясно какво се е случило вътре в самия тунел. Оставаме с впечатлението, че всичко се замита и че имаме една диктатура на институциите, която се стреми по всякакъв начин да сложи малкия човек графа "виновен" за всичко, което се случва", заяви той.

В студиото на Bulgaria ON AIR присъства и Георги Атанасов от от Националното сдружение на автобусните превозвачи. Той сподели мнение, че отговорността трябва да я носи този, който поддържа съоръжението.

Иначе във вторник от фирмата, чийто автобус пострада, ще решат какви искания да предявят към институциите заради случилото се.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
... преди 7 години
Според официалните данни публикувани от АПИ сечението на тръбата на тунела е 86кв.м. простата математика диктува че височинката на тунелчето е 5.4м какъв е тоя 5м висок камион? Освен ако е някакъв Catterpillar други толкова високи камиони няма. А в България не знам някоя фирма да ползва такива камиони, ако има ще да са 1-2 камиона за страната. В такъв случай доста лесно можете да ги намерите
45
1
 
2
 
! Отговори
Търпеларски преди 7 години
- Това не може вече да се търпи! Айде да вдигнем слънчогледите към Изгрева! Като дойдат ЗЛАТНИТЕ МИЛИАРДИ най-после и ние раята ще да видим хаир! Ми щото нема работа, безрботни сме!- Алааааааааааааааааааааааааааааааааах! (Вдигай *** демек!)
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крадливата сеалска мутра Бойко Борисов- Боко Тиквата. Строителя на "магистрали". Към него трябва да се обърнат. Тоя про-фан, той разбира от всичко. А тва АПИ дали не му пълни касата на мутренската партия. Да се види кои са фирмите дето не са направили ремонтни. Дали нема да лъсне че са около неговата ***.
43
1
 
8
 
! Отговори
Спас преди 7 години
Тези нехранимайковци трябва да бъдат уволнени до един. Егати нахалството виновни са от бойко до последния чиновник.
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Леле леле лелеОставаш с впечатление, че повечето хора са против ББ, защото днес ги няма платените писачи на гепаджиите. Те успяват да създадат друго впечатление, но сега ги няма- не зная защо.
41
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е от усилената работа на червения вожд Винету , или още Боко Тиквата известен като Бойко Борисов, премиера мутра строителя на магистрали. Имаше и червена-една свин.я Павлова в неговата ***, която също си ровеше да краде.
40
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Десет години хвалби на Бойко тиквата, че бил построил нещо си... Това е резултата... построено криво ляво, горе долу ремонтирано, някак си санирано... и всичко се разпада! Не става само с крадене!
39
2
 
15
 
! Отговори
Леле леле леле преди 7 години
Чета коментарите и оставам с впечатление, че повечето са против ББ, оная дебелата и всякакви гербери и много чудно ми става след като преобладаващите са против гербавите, КОЙ ГИ ИЗБРА ПАК? Да са ви честити новите гербави управленци, да им сърбате попарата пак и пак и пак, за да ви дойде акъла в главата, в което силно се съмнявам и ви пожелавам пак да си ги изберете за 4-ти път, за да ви дооправят. Някой вярва ли в обещанията им за увеличаване на минимални и средни заплати ???????
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Отново инцидент в тунел: Кой ще понесе отговорност?"-Разбира се шофьора на камиона с извънгабаритния товар но в БеГето държава без съд и присъда както винаги няма да има виновни най-много някоя глоба, условна присъда или най-тежкото наказание в държавата задържане под стража за 72 часа.
37
1
 
11
 
! Отговори
Слънцето преди 7 години
И Орешарски, и Орешарски е много виновен! Не го забравяйте! Само Царцо-то е невинен!
36
1
 
9
 
! Отговори
тиквочко дебилоглу преди 7 години
бе се пийету са виновни или в найдобрия случай иван костоф и извънземните. така порутиа държавата че аз вече от 15та година на власт само здраво бачкане и строежи не моа да им оправя дзулумите. ей го сега пак ше тра теглй 4 милиарда за тоа тунел. как не ги беше срам бе маскарите.
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган виновен!
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом отговорноста е Обща?, то вината я носи директора на агенция пътна инфраструктура!
33
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** ленти за откриване , а се срутва що ето ?-ремонтите на Бойко ! Човека не един брак ами няколко връзки не можел да закрепи вие искате магистрали и сгради да са здрави. Въздух под налягане е този Бокич,само да стане неудобен и ще го махнат от Брюксел.
32
15
 
4
 
! Отговори
строителен техник преди 7 години
И какво намесвате политиците? Кой отговаря за тези тунели?Политици или специалисти?Аман от неграмотници.
31
1
 
13
 
! Отговори
ГЛОБИ?!, ОСТАВКИ?!! преди 7 години
По думите му отговорността за инцидента е *обща* - Демек никой няма да я поеме.ОСТВАКА! ОСТАВКА!!
30
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само дето не Бойко е на власт, а Радев.Нали така, червени мухоморки?
29
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В бойколандия всичко което касае ряз***ните се замита - в конкретния случай пак турски тир с извънгабаритен товар!
28
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом е дадено разрешение по този маршрут,значи извънгабаритния товар може да мине през тунели,естакади,пасарелки и др.съоръжения.Тоест вината е на АПИ.
27
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 25Абе умник ти какво работиш,лентяй гербер такъв.Движението на извънгабаритни се извършва след разрешение от АПИ, писмено след заплащане на такса според размера над разрешеното.Там е вписан и маршрута.Тоест е дадено разрешение по кой път ще мине.Има маршрут на движение. Разбираш ли или още по зле си