Осмокласникът починал от задушаване, глътнал си езика

Причината за боя между съучениците не е ясна
4 май 2017 07:20,
36
Осмокласникът починал от задушаване, глътнал си езика
Снимка: Facebook

14-годишният осмокласник, починал след бой със съученик по време на час, си е глътнал езика и е починал от задушаване.

Трагедията се разигра в основното училище "Христо Ботев" в град Славяново, област Плевен.

Засега причината за конфликта не е ясна. Двамата връстници се сдърпали в часа по биология, пише 24 часа.

Още по темата

След удар с юмрук единият ученик паднал на чина, а после на пода и се ударил лошо. Почнал да се задушава и няколко души, включително и учителят, опитали да извадят езика, но безуспешно. Повикали Бърза помощ, но медиците само констатирала смъртта.

Криминалисти са иззели записи от камерите в класната стая. Образувано е досъдебно производство за смърт по непредпазливост.

Другото момче, участвало в сбиването, е прегледано от медицински екип, поясни говорителят на Плевенската окръжна прокуратура Рени Кирилова пред всекидневника. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Аз"Задължително е учители да имат поне елементарни познания за първа помощ."Познанията са едно, но прилагането им е съвсем различно нещо. Ама четно, ако сега почнем да прилагаме и тестове, дали учителите могат да действат като медици, съвсем ще скапем работата.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Причината за боя между съучениците не е ясна"Защото 14-5 годишните момчета са извести с това, че АБСОЛЮТНО никога не си посягат. Дори и в най-строгите училища, преди 89-а пак се случваха боища. Да, после ни биеха 5 пъти по-жестоко, но до смърт чак да се стигне ?
28
2
 
7
 
! Отговори
до 27 преди 6 години
Прочети си значението на думата фелдшер и тогава тръгни да спориш. Тази професия е регламентирана в закона и се предлага обучение за нея. Доколко е атрактиван е друга тема. Всички реват за лекар във всяко училище, но не обясняват как ще накарат човек, учил 15 години да стои в учлище, за да превързва рани, гледа зачервени гърла и евентуално да "извади езика" на пострадало дете, при положение, че областни градове затварят болници, поради липса на кадри...
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комуникацията е решаваща в проблемна ситуация.Юмруците не са комуникативно средство.Подрастващите имат нужда от ориентация.
26
0
 
11
 
! Отговори
до Аз преди 6 години
Къде ги тия фелдшери,бе КОЛЕГА?На колко години са сега последните завършили фелдшери?И ако си от бранша,коя сестра ще дойде да работи в училище,като те от болниците избягаха в чужбина?Нещо от заплащането им да имаш представа?
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българските лекари и сестри слугуват на чужди държави. В.България трудно се живее,когато си честен и разчиташ на една заплата.
24
0
 
15
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Напълно прав е колегата с коментар 22. Гълтане на еизка е художествена измислица и той го е обяснил много коректно. Въпросът е защо учителката не е реагирала адекватно !? Какво значи "опитали са се да извадят езика"...в устата ли са бъркали...Задължително е учители да имат поне елементарни познания за първа помощ. А темата за лекарите в училище е дъвкана хиляди пъти. Безумно е да има лекари в училищата, при положение, че недостигат в болниците...Мед. сестра или фелдшер е напълно достатъчно!
23
1
 
8
 
! Отговори
ТЪРПЕЛИВ преди 6 години
ЗАЩО НЯМА ЛЕКАРИ В УЧИЛИЩАТА? ЗАЩО? ЗАЩО?
22
3
 
3
 
! Отговори
до 20-22 преди 6 години
Това,което си писал е така,но с претенции за грамотност,би следвало да знаеш кога се използва пълен член,за граматика иде реч,не за друг член!
21
4
 
27
 
! Отговори
неграмотността убива преди 6 години
Езика не се гълта. По селата селяните както и в медиите се използва художествения израз "гълтане на език" за да е по ефектен разказа или историята.В медицината няма такова нещо като гълтане на език.Когато човек припадне е отпуснат,мускулите му се отпускат както и езика.Припадналия човек няма сили да гълта още повече пък да гълта езика си.Отпускането на езика води до заставането му на входа на дихателния път. При легнало положение само вдигаш брадичката нагоре и от гравитацията той се отмества.
20
0
 
17
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
в училище се учат какви ли не глупости, но полезни неща като вадене на език и смяна на спукана гума насред къра са твърде примитивни за възвишената цел на образованието. така де, важното е да знаеш кой е аристотел, а за гумата има пътна помощ, а за вадене на език 112. ако 112 дойдат късно и човека умре, нали сме правова държава, ще ги оплюеш по вестниците и ще ги съдиш, какво толкова.
19
2
 
31
 
! Отговори
неграмотността убива преди 6 години
Хора, учете и се ограмотявайте за да не стигнете някой ден до пълна неграмотност. Няма такова нещо в медицината като "глътнат език".При припадък езика се отпуска и така запушва дихателния път. Не се гълта, не минава навътре.Както клепача на окото затваря окото, така и при припадък често езика се отпуска и затваря дихателния път. Достатъчно е да повдигнеш брадичката нагоре, челото надолу и така езика се отмества и отпушва дишането.с неграмотници в стаята момчето е нямало шанс живее. Учете
18
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"В основата на тази агресия е липсата на възпитание,образование,личностна реализация ценности и липсата на обич"Да, ама не. В основата са:-тотален разпад на държавата-накърнено чувство за справедливост-ужасяващо обществено неравенство-чувство за безнаказаност
17
2
 
13
 
! Отговори
до Bzumur преди 6 години
Това което си гледал по холивудските измишльотини се нарича трахеостомия и може да се направи само от някой,който много добре знае за какво става въпрос-хирург!Даже и джипи няма да може,а камо ли учителка или деца!
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако тия деца бяха обучавани как се вади език, или учител да знаеше, това нямаше да се случи. Обаче...(уйде коню у реката). Процедурата е елементарна, но никой не се е сетил да направи една демонстрация. Гола вода сме. И за много други неща може да има демонстрации на младото поколение. Това са си елементарни инструктажи и не знам кога МОН ще се сети, че тези неща са от полза за всички.
15
3
 
18
 
! Отговори
даскал Пандо преди 6 години
До AntiВъв всяко българско училище има дежурни учители - в коридорите,на двора,в столовата ...Понякога обаче нещата се случват за секунди...За съжаление...А и проблемът е,че трябва да се работи с децата да не се стига до саморазправа...Но за това трябва да се грижат не само учителите...
14
10
 
30
 
! Отговори
Христо преди 6 години
Тук няма бъдеще....В училищата растат престъпници и ***....
13
6
 
19
 
! Отговори
Anti преди 6 години
В Англия дори и в мвждучасията има дежурни учители. Да оставят децата да се пребият е безобразие.
12
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този учител защо не е минал курс Първа помощ, а се опитва да вади език? Българското образование трябва да разбере, че е задържителен този курс за възпитатели, учители и всякакви, които носят отговорност за децата.
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ахаа а няма ли сестра в училището! що за простотия някъде в средновековието сме1