Жена загина при инцидент в депо за отпадъци край Плевенско

Изясняват дали са спазени правилата за безопасен труд
1
Жена загина при инцидент в депо за отпадъци край Плевенско
Снимка: архив, БулФото

57-годишна жена е загинала при инцидент в новото регионално депо за твърди битови отпадъци край плевенското село Буковлък.

Проверка изяснява дали са спазени правилата за безопасен труд от частната фирма концесионер. Образувано е досъдебно производство, предаде БНР. 

Жената е работела на инсталацията за разделяне на битови отпадъци. Била е затисната от два купа отпадъци и е починала. Тази сутрин е извършена проверка на място, допълва директорът на Инспекцията по труда в Плевен Борис Петков.
 
Започнахме нашите проверки, дали са спазени всички нормативни документи, касаещи тази дейност и дали са спазени изискванията за безопасност на труда, допълни Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ПлевенБуковлък
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
25
 
! Отговори
баю преди 6 години
Вместо вече да е 2 години пенсионерка и да си гледа внучетата жената е работила за жълти стотинки и след 5 години са щели да я пенсионерат с 200 лв. пенсиика. Много лошо беше по татово време. Жените се пенсионераха на 55 год. а мъжете на 60 год. Много лоша работа е това млад да се пенсионираш. Ще трябва да ти плащат пенсия поне 25 години. А това при капиталистите няма как да стане. Тази същата сигурно е вирила двата пръста и е викала СДС! Тогава е била 30 годишна. Бог да я прости жената!