Препили британци се жалят от BG хотели: Олюлях се, паднах!

Туристическият бранш пропищя от жалбите на летовници
47
Препили британци се жалят от BG хотели: Олюлях се, паднах!
Снимка: Булфото, архив

Британски летовници, почивали у нас, години след като са се завърнали във Великобритания предявяват искове за изплащане на обезщетения за уж претърпени вреди в родни хотели. Това отбелязват от Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

Още по темата
"Често жалбите на задграничните курортисти са по-скоро абсурдни", обясниха хотелиерите, цитирани от "Дарик".

Те дават пример с английски турист, който бил на почивка у нас, поискал обезщетение за това, че загубил равновесие и паднал по мокра настилка в хотел в курорта.

Според хотелиерите обаче пропуснал да посочи, че дисбалансът в движенията му се дължал на злоупотреба с алкохол.

Механизмът, оповестен на годишното общо отчетно събрание на членове на Съюза на собствениците в Слънчев бряг, е следният: тypиcтитe ce пpибиpaт y дoмa, слeд няколко месеца ce cвъpзвaт c aдвoĸaт, който започва да пpитиcĸa тypoпepaтopa, a тoй - cъoтвeтния xoтeл за изплащане на oбeзщeтeния.

Браншът разчита на адекватни промени в законодателната политика в туризма. И настоява за спешно решаване на проблемите с многобройните незаконни временни обекти, със законодателните и нормативни актове, които не съответстват на реалната среда.

Сред наболелите и неотложни за решаване проблеми хотелиерите посочиха също липсата на проекти за реновиране и поддържане на инфраструктурата в Слънчев бряг, недостатъчната ефективна реклама на туристическия продукт и не на последно място - огромната липса на квалифицирана работна ръка в сферата на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
4
 
! Отговори
Георги преди 6 години
Със 650лв нетна заплата. Кой ще им работи :)
29
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Те пък украинците направо са се разбягали към България-поредната лъжа.Никой вече не иска да им работи за смешните заплати и отвратителното отношение-ама хак да им е-да си наемат сега шведи:)
28
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
До огромна липса, 37:Заплащането няма да ти научи чужд език бе, тивоч. То с няма и осми клас завършен и само с лош български и за такава работа не стават.
27
1
 
1
 
! Отговори
огромна липса преди 6 години
огромна липса на работна ръка в сферата на туризма? Ами защо не вдигнете заплащането бе мутри, ами ревете и пак се стискате? Чрез "патриотите" на Симеонов, каракачана и волен ще вкарвате украинци да им плащате по 200 лв., а след това виетнамци може би и всякаква ***. Тея анти-патриоти са чао на изборите.
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха нека ние,нали ги викаме,чакаме .На нас кожите ни съдират,тичат по чужденците в хотелите ,българският турист за нищо го нямат.Ама евала,нека им смъкнат кожите и заради нас.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Нахраниха ме, напиха ме, изпързаляха ме по теракотата, паднаха ме. Дайте пари."
24
0
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Добро утро,това е масова практика на британците в Испания, не че и испанците не си търсят правата до дупка и гледат от къде могат да докопат
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слънчев бардак! Това му е името! Гледах филма за курорта,направен от англичаните! Ами точно така изглеждаме, такива оргии сервираме, такива туристи чакаме и такива жълти стотинки събираме! Дадохме едно време курорта ( че и държавата)на мутрите! Дори и на българите не им се идва там!
22
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе да, искат да изкарат всички английски туристи някакви безмозъчни дебели, дето са готови да се давят и скачат от терасите, само за да си напълнят (празните) джобове с пари от обезщетения. Че има алкохолици има, но ние пък все едно не знаем какво е обслужването в българските курорти и какви икономии и далавери се правят от собствениците - мутри. Понеже идеалният наемател е българин с робска психика, който плаща за 5звезден хотел и си трае за дефектите в обслужването и не си търси правата. Да ама англичаните и германците не се оставят да ги видиш за носа, знаят си правата!
21
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кекс , евтин алкохол и балконинг , да добавя и телевизорите дето обичат да ги хвърлят в басейните .
20
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще плачат за щедрите руснаци...
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
уххх котьоотази снимка от наш басейн ли е?сигурно е поне 7 звезден, щото има свободно място за още един ред шезлонги
18
37
 
3
 
! Отговори
В. Магриотов преди 6 години
Не се кахърете за нас хотелиерите , и най - скъсаният западняк е сто пъти по - платежоспособен от 95% от българите ! Аз другата седмица чакам голяма група британци и ще лапам мангизи , а вие ще лапате мухите !
17
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не знам какво чудно има в това, цялото ни море е позиционирано в този сегмент на лъзгавите пияндета.
16
1
 
36
 
! Отговори
T преди 6 години
Сами са си виновни хотелиерите. Какво реват сега?! Ааа, да, спестили са си парички от юристи, т.е. досвидяло им е да наемат сериозен екип, който да им изготви железни договори и условия за ползване на услугата, и сега вият на умряло, понеже хората не са като българите да не четат всяка точка от договора. Ганьовска работа - всичката през пръсти и най-обичаме да е "устно". После мрънкаме, че хората ни цакат по закон и намират не една, а 100 оставени вратички, щото за нас договорите не са важни.
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Събарайте балконите бе,като не искате да плащате обезщетения!
14
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Британците са най пропадналите пияници в Европа, рядка *** типично за короната
13
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте какви лумпеняци,алкохолни *** и наркоманясали *** идват да "почиват" в България и никак,ама никак не се чудете защо обслужващият персонал ще е от Индия и Украйна!Тези"туристи" нямат пари да отидат на що-годе сносно заведение в собствените си страни,а смятайте за какви ни мислят и защо идват тук! А кой,ако не самите ние сме си създали подобен образ и разрешаваме подобно отношение?
12
0
 
21
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Като знам исковете за какви суми са на мутрата- хотелиер ще му се присере.Там има съд не като тука.Само си представете: Компира трябва да плати 10 млн защото някой паднал от балконаХехе
11
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички пияни британци на състезание по балконинг и точка.Тези бози са по-големи алкохолици от братушките.