Техника и стотици военни от НАТО минават през нас днес

Ще се включат в учението "Noble Jump 2017" в Румъния
31 май 2017 07:23,
54
Техника и стотици военни от НАТО минават през нас днес
Снимка: Reuters, архив

Над 650 военнослужещи, военна и спомагателна техника от състава на Силите на НАТО с много висока степен на готовност от днес, 31 май, ще се предислоцират от Гърция към Румъния през територията на нашата страна, за да се включат в учението на НАТО "Noble Jump 2017". Активната част на учението ще се проведе от 8 до 14 юни 2017 г. на полигон "Чинку", Румъния, съобщиха от Министерство на отбраната.

По националната пътна инфраструктура ще преминат личен състав и техника на Великобритания, Испания и Албания. Маршрутът на движение на британските и испанските военни колони е ГКПП "Капитан Петко войвода" – Учебен полигон "Ново село" – Омуртаг – ГКПП "Русе – Дунав мост".

Придвижването на военните колони ще започне на 31 май, когато през ГКПП "Капитан Петко войвода" ще влязат над 280 британски военнослужещи с близо 170 единици военна и спомагателна техника. Военнослужещите ще пренощуват в Учебен полигон "Ново село" и на следващия ден, 1 юни, ще продължат придвижването си към Румъния през ГКПП "Русе-Дунав мост".

Над 220 испански военнослужещи и над 100 единици военна и спомагателна техника ще преминат през ГКПП "Капитан Петко Войвода" на 2 юни 2017 г. Испанските военнослужещи също ще пренощуват в Учебен полигон "Ново село" и на следващия ден, 3 юни, ще продължат за Румъния през ГКПП "Русе-Дунав мост".

Маршрутът на придвижване на албанските военни колони с личен състав, военна и спомагателна техника, е: ГКПП "Кулата" – военно формирование 28 610 – Мездра – Видин – ГКПП "Дунав мост 2".

Влизането на албанските военнослужещи на територията на България е планирано на 3 юни 2017 г. Те ще пренощуват в района на военно формирование 28610 и на следващия ден, 4 юни, ще продължат придвижването си за Румъния през Видин – ГКПП "Дунав мост 2”.

В средата на юни ще се извърши предислоциране на британските, испанските и албанските формирования от Силите на НАТО с много висока степен на готовност от Румъния, през територията на България към Гърция. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: НАТОтехникавоенни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен39 АзиБуката дойде , АзиБуката от Солун и Охрид,от Климента Охриският дойди ,недорасъл в главата.
41
1
 
4
 
! Отговори
кракра преди 6 години
Явно анонимен 40 не е много добре с главата.Защото ситуацията напомня на 1940г когато Хитлер трупа войски на съветската граница.Нали не си мислиш,че една война в Европа запалена от янките ще ни подмине ей така без нищо.Тенденцията е опасна защото американците смятат,че дългът им може да изпише само една война с Русия и тикат Европа да воюва вместо тях.А Европа смятай това сме и ние включително и ти на руският фронт заради американският дълг.
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нато фашисти световни терористи
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Железопътни линии и електроцентрали - навсякъде по света;Национализация на всички въоръжения, произвеждащи учреждения от всички останали военни сили;Федерален контрол на чуждестранната търговия и корабоплаването;Създаването на световна обща парична система.В световен мащаб ограниченията на лихвените проценти до максимум два процента.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последните години се наблюдават постоянни военни маневри.Едно от най- мащабните военни учения Jade Helm е масаво обсъждано от американците, бяха заснети масови пренасяния на военни съоражения, могат да се видят клиповете в нета. Логото на ООН представлява плоска земя разделена на 10 региона - десетте рога на звяра от Библията.България се преразпредея към Обединени Съвески Социалистически Републики, Турция също може да има контрол. НСР ще бъде социалистически- предвижда се конфискация на всички природни ресурси, национализация на междунаодните банкови чужди инвестиции...
37
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАТО - Кошмарът на кремълските КГБ апаратчици !
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Националната ни сигурност идва при нас от "македонските земи".
35
1
 
7
 
! Отговори
НОЙ преди 6 години
До Анонимен 37КАКВО ТИ Е ДАЛО НА ТЕБ НАТО БЕ ГЛУПИНДЕР ТАКЪВ ЧЕ ТОЛКОВА ГИ ВЪЗХВАЛЯВАШ ???
34
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** оцапаха кълките от тази новина :)
33
4
 
17
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Е доживяхме. Аве и да живей. През наша територия ще мине АЛБАНСКА?!? армия. Едно време, когато аз служех в бойно поделение в Симеоновград (имаше в лошото минало такива поделения) това щеше да е смешен виц. Тогава Албания беше нарицателно за липса на армия. Днес? Ами така наречения ни военен министър, да ходи да цунка някой преминаващ нато-вски танк по бронята и да се снима с него под лозунг " ... е такава техника ние никога няма да имаме...". Позорно е някак, така да унижиш армията си, мам.. му.
32
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МИР и ПатриотДали НАТО-вски, дали Съветски... все същата работа.
31
8
 
19
 
! Отговори
МИР преди 6 години
КЪДЕТО Е СТЪПАЛО НАТО САМО ВОЙНИ И РАЗРУХА. БЪЛГАРИТЕ НЕ СА ГЛУПАВ НАРОД И РАЗБИРАТ ВСИЧКО НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПРОДАЖНИТЕ НИ ВЕЛМОЖИ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ ДОКАТО НАПРАВИХА *** ОТ КРАСИВАТА НИ БЪЛГАРИЯ.
30
9
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
Натовският окупатор ВЪН!
29
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами че нали НИЕ сме от НАТО бе, *** ;)Нашата армия е сила на НАТО ;)Какво повече ти трябва? НАли имаме велика силна натовска армия ;)))15 години не можем да си купим един нов изтребител с тая евроориентация ;)
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ще плащаш като за руската почвам да пишкам веднага. Ама ако ще плащаш като за американската шстова можеш да си завреш демократичните левчета в демократичното дyпе ;)
27
7
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Нали затова се бориха и борят вече 27 години евроатлантиците ни - да станем безпроблемна територия.Всеки да си минава,заминава,войски всякакви.Територията България вече е разграден двор -ние вече не разполагаме с нея -разните ни "партньори" вземат решенията ние само сме наблюдатели.Докъде я докарахме.И разбира се някои смятат,че така е редно.Да видим до къде ще я докараме??????
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да внимават да не се засекат с терористите от ИД, които сме ги пуснали да пресичат страната ни всеки ден, че тогава ще настане патаклама.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към 25 . Да бе ! Колко боб сме изяли от времето на Двамата *** , поканили Фердинант за Цар на България , докато стигнем до Тримата такива .
24
11
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
от 1878 до сега все на грешната страна
23
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошо няма.