Родната полиция ги пази... черешите в Кюстендилско

Жандармерията ще се включи в разгара на кампанията
14
Родната полиция ги пази... черешите в Кюстендилско
Снимка: архив, БулФото

Охранителните дейности във връзка с опазването на черешовата кампания в Кюстендилско започват от 12 юни.

Операцията е традиционна и ще продължи до есента, като освен черешовите масиви, обект на охранителната операция ще бъде цялата селскостопанска продукция в региона, съобщи за БТА Катя Табачка, говорител на Областната дирекция на полицията в Кюстендил.

На местата, където вече се извършва бране на ранни череши, има засилено полицейско присъствие, като това се отнася основно до общините Кюстендил и Невестино. Все още не работят всичките заявени пунктове за изкупуване на плодовете, уточниха от полицията.

Полицейските служители имат определени маршрути, които ще обхождат по време на същинската кампания, предвижда се и традиционното създаване на контролно-пропускателни пунктове. Проверки ще се правят и в по-малките населени места.

В разгара на кампанията и през тази година в охранителната дейност ще се включат сили от жандармерията, уточниха още от полицията. Традиционно ще се следи и извозването на работниците до и от масивите.

Община Кюстендил определи местата за разполагане на пунктове за изкупуване на череши в общината за предстоящата кампания. Девет пункта ще има в града, а 83 в селата от общината. Работното им време е регламентирано със заповед на кмета на общината Петър Паунов и ще бъде между 9.00 до 22.00 часа.

Разрешително за разкриване на пункт за изкупуване на череши се издава след подаване на молба, към която се прилага и удостоверение за актуално състояние на фирмата. Таксата за разкриване на пункт е в размер на 15.20 лв./кв.м. на месец.

Кампанията в Кюстендил започна при 60 стотинки изкупна цена за килограм. Цените са за ранните сортове. Засега пунктове за изкупуване има само в по-големите населени места, като очакванията на производителите са цените да се увеличат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: кюстендилчереши
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Gandar преди 6 години
Ooo, dneska sa prostreliali 79 proteini...
10
0
 
1
 
! Отговори
Газдов преди 6 години
Грабете орли ,грабете и пейте вашта прощална песен
9
1
 
4
 
! Отговори
Мургав берач преди 6 години
няма защо да се харчи държавен ресурс и да се привлича полиция и жандармерия. Всеизвестно е, че черешите не се крадат - те се берат!
8
0
 
10
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
Ще пази !!! Защото преди няколко години хъхрещите направо размазаха главата на човек ,опитващ се да ги спре да крадат...Убиха го като куче...
7
0
 
0
 
! Отговори
един друг преди 6 години
До 7: така де. И аз затова говоря. Журналистите само сензации са им в главите. В един момент цялата реколта е унищожена, в следващия не смогваме да я пазим. Важното е да сме "информирани", пък колко е вярно...
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само по телевизиятаЗа тия цени на черешите, и стопаните ще си ги пазят
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До един другВсяка година има замръзнали или ударени от градушка селскостопански масиви. Понякога цели райони - понякога отделни места. Виждал съм случай как градушка е попиляла половината градина, а друга половина е непокътната. Естествено журналистите търсят ефтина сензация - интервюират пострадалите, но никога не вадят статистика на засегнатите площи.
4
0
 
18
 
! Отговори
Наивен въпрос преди 6 години
От кого по-точно ще се охраняват черешите и другата селскостопанска продукция? Да не би в региона да има индивиди които я крадат?
3
0
 
11
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
Там има един кмет - местен феодал- Паунов се казва- откога чакам да го погне прокуратурата
2
1
 
27
 
! Отговори
един друг преди 6 години
Не разбирам какви са тези черешови масиви, които ще бъдат пазени при положение, че преди 1 месец писахте, че цялата реколта е унищожена от студовете, сланите и т.н. Нещо не сте си синхронизирали лъжите, а?
1
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А когато противникът започне да превъзхожда по численост и армия, и полиция и въобще стане мнозинство на територията, какво ще правим?! Това време не е далеч.