Е24 като изчезне и... катаджия в храсталака дебне, дебне, за да ни...

Юристът Петър Славов коментира промените пред Bulgaria ON AIR
8 юни 2017 20:00, Петя Славова
47

Възможно е отново да се въведе практиката с криенето на патрулни коли и дебнещи в храстите катаджии. Това стана, след като две комисии към Народното събрание решиха да бъдат премахнати знаците, обозначаващи камери на пътя.

Още по темата

Юристът Петър Славов потвърди за Bulgaria ON AIR, че с последните предложение наистина се допуска връщането на подобна практика.

"Не мога да разбера с какво ще е по-ефективен един катаджия, ако се е скрил в храстите и изскача внезапно в определен момент. При натоварен трафик неопитните водачи могат да реагират с рязко спиране и отбиване встрани и това може да доведе до ПТП", коментира той.

По думите му е подозрително защо се прави така, че да се върне практика, за която той подчерта, че е отдавна отхвърлена и опасна. Според Петър Славов контролът може да бъде много по-ефективен с камери, следящи за нарушения на пътя.

"Хубаво е депутатите да почерпят от добрия европейски опит", отбеляза юристът и даде пример с Швеция, където според него се справят успешно с войната по пътищата. Славов се обяви за въвеждане на повсеместно използване на камери и свеждане до минимум на човешкия фактор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
23
 
! Отговори
Провалилия се ГЕРБ преди 6 години
Каквото гласуват герберите - все проблеми за хората и пълни джобове за калинките.
16
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плащам глобите и продължавам, пари има бол.Работя много, е вчера бях в Гърция.------------Който има акъл и работи и има пари. Който е мързелив гласува за Орешарски си остава клошар и ***!
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Хубаво е депутатите да почерпят от добрия европейски опит" и депутатите да почерпят КАТ-аджиите, като махнт знак Е24
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
добре де, може ли такова заглавие? иначе се праите на цензури! а вие сте простаци!
13
21
 
10
 
! Отговори
ГЕРБерче преди 6 години
Аз си карам колкото бързо искам, КАТ не ме притеснява.Плащам глобите и продължавам, пари има бол.Работя много, е вчера бях в Гърция, хубаво беше на морето.В България пълно с бедняци, дето се бутат с голфовете и старите бмв-та.Много ме изнервят, хем ме виждат с новата кола и се бутат в мене.Ей, момчета карайте с 40 км/ч и си спазвайте закона, къде се бутате при мъжете с парите.
12
2
 
7
 
! Отговори
Можем да преди 6 години
пишем тройка по аритметика на катаджиите, ще изкарат рушвета за депутатите още през първия месец за криене, на втория ще са на печалба, но на третия законът-касичка ще падне! Ако изкарат 6 месеца, значи ще пишем двойка на гражданското общество...ако изобщо съществува такова в територията, завзета от мутро-милиционерите.
11
5
 
9
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Ако съм със скорост 90 км/ч по първокласен път и някоя машина ме изпревари - не е ли в нарушение на правилата водача и ? Да ,в нарушение е, защото превишава максимално разрешената скорост! Законодателят дава известен толеранс - т.е. ако си със скорост малко по-висока от разрешената, да не се счита за нарушение.И понеже това е така, всеки смята,че може да кара с максимално разрешената скорост плюс ДОБАВКАТА! Това за съвременните коли не е проблем. И точно там ни е грешката, колеги шофьори !!!
10
9
 
3
 
! Отговори
червен каскет преди 6 години
Само дебнене и мачкане за вас, червени каскети!
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте сега да се разбереме. Отъняни бюджета в КАТ и решихме мааалко да го удебелиме. Погледнете колко катажии се махнаха защото им спряхме хранилката. Докато бяха на хранилка се изтепваха да се вредят за тази сладка службичка но откакто хранилките изчезнаха започнаха да изчезват и мераклиите за тази службичка. Затова връщаме изречението И СЕГА КВО ПРАИМЕ и всички катажии които са напуснали ще се върнат. Следите ли ми мисълта? Не ни е толкова зор че се тепете зорта е да върнеме хранилките! ясно?
8
0
 
21
 
! Отговори
Милиционера преди 6 години
Докато КАТ се крият, а не контролират - жертви ще има. Или целта на държавата е да събира само пари и явно не й пука от от убийствата на безумците по пътищата.
7
4
 
21
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
АКО ПРЕМИЕРА НИ БЕ ЩО ГОДЕ ИНТЕЛИГЕНТЕН ИНДИВИД НИКОГА НЯМАШЕ ДА ПОЗВОЛИ ШУМКАРСКАТА ТАКТИКА НА КАТ ОТ ШУБРАЦИТЕ, НО ТОЙ Е С МУТРИНСКО-МИЛИЦИОНЕРСКО МИСЛЕНЕ И ТОВА ВИНАГИ НИ ДЪРПА НАЗАД КЪМ ПОРОЧНИ И СИЛНО КОРУПЦИОННИ ПРАКТИКИ!
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На нашто джурналя само Е24 им е в главата. Сега и него го махат.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе "черпня" да има, затова е целият зор!
4
0
 
18
 
! Отговори
оффтопик преди 6 години
Страхотно провокативно заглавие, че да триете после коментари."Е24 като изчезне и... катаджия в храсталака дебне, дебне, за да ни... eбнe" разбира се
3
0
 
32
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Преди махането на знака за контрол на скоростта с радар е добре да се махнат знаците за ограничение на скоростта на излишните места, а такива има предостатъчно. Така и "авторитетът" на знака за ограничение на скоростта ще нарастне!
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ко дебне бе, като му свитна 2 шамара и ще го завра обратно в храстите отдето е излязъл. Да си седи под камерите че може и да не излезе повече жив от храста няма да им дам 20 лв никога.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
цирк Буш ... закривай :)))докато си играеме на има знак, няма знак и Па ше улетиме с не кой милиард :)