Отново насилие: Десетокласник удари учител по физическо

Той се афектирал след забележка да не пуши в двора на училището
9 юни 2017 18:44,
48
Отново насилие: Десетокласник удари учител по физическо
Снимка: архив, Булфото

Десетокласник удари учител по физическо възпитание в Бургас. Грозната сцена се разиграла в двора на училище "Елин Пелин" в комплекс "Меден рудник", съобщава "Труд".

Учителят тренирал отбора по лека атлетика, защото в момента са финалите на Националните ученически игри и децата от училището миналата година били шампиони. Сега отново се борят за медал и усърдно тренирали.

През това време в двора влезли няколко по-големи момчета – десетокласници. Те започнали да пушат и насядали по пейките край площадката.

Учителят приближил и направил забележка на младежите да не пушат. В това време от училищната сграда излязла директорката Мария Димитрова. Тя им обяснила, че в двора на училището не се пуши и че площадката е съвсем нова, със специализирана настилка.

"Едно от момчетата се агресира и почна да крещи на учителя грозни думи и закани. От охраната на училището успяха да го хванат, но той се отскубна и хукна да бяга. Минавайки край учителя, го удари жестоко", разказа директорката на "Елин Пелин" Мария Димитрова.

Според други очевидци десетокласникът крещял: "Ти какъв мъж си, че ще ме ковеш на директорката си, ще видиш какво ще ти се случи".

Полицаите дошли на третата минута след инцидента и задържали приятелите на избягалото момче. Той, заедно с родителите си, още на следващата сутрин се появил в Районното и се извинил за постъпката си.

"Случаят е подобен на "шведския ритник", макар че момчето е под 18 години, трябва да бъде наказано. Не може да се мине само с едно извинение", коментираха в Бургас.

Според ученици от "Елин Пелин" извинението било пред целия отбор по лека атлетика.

Директорката Мария Димитрова е входирала докладна за станалото в Регионалния образователен инспекторат. Директорката на институцията Виолета Илиева е в отпуск и не бе открита за коментар.

Потърпевшият учител е подал жалба в полицията. Вчера той бе с отбора на финалите на ученическите игри и заяви, че не желае да коментира случая.

"Дано това не се отрази на състезанията на децата, които са били шокирани от видяното насилие", коментираха учители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да благодарят на Батко Буби, той просто разнити държавата. Разпада е видим навсякъде, морал няма, разрухата е тотална. Държавата е пълна с прости и неграмотни калинки, алчни и лакоми, сцедно единствено качество, винаги верни на Батко Буби. Децата ги усещат, дрогата стана като сутрешна закуска, умните и работливите избягаха, остана му електората от шведи. Той ги храни и те му гласуват. България се разпада но на Тиквока не му пука. Важното е да краде и изнася. Изберете си го за 6 път умници!
12
34
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ти какъв мъж си, че ще ме ковеш на директорката си,- право е момчето. Тоя даскаляк се е правил на велик,но е добре да знае, че никой не обича доносниците,въпреки че всеки има нужда от тях.
11
6
 
1
 
! Отговори
Видео терор има преди 6 години
Терористи тренират терор чрез нагло вредни тежко терористични камери..Аномално уврежданите зони от камерите се виждат даже от космоса.СПИН активните скенери вградени в камерите увреждат не само деца и учители но и всичко живо..МНого неприятни увреждания има на микро и нано флора и фауна вкл на детски площадки и тревни площи .възможни са мутации вкл изключително опасни.
10
2
 
20
 
! Отговори
8ми преди 6 години
Е как смеете на 8-ми клас да правите забележка? Това е непоносимо и забележка се прави само до 3-ти клас. Даже и тогава не ви го препоръчвам защото може да се появи някоя мутра баща да се разправя. България е обречена драги зрители.
9
5
 
7
 
! Отговори
Комунист до смърт преди 6 години
Ехх тоя запад, виновен е за всичко! Ниски заплати, демографска криза, алкохолизъм...да дойдат братушките да ни оправят, те вече са се справили с тези проблеми и учениците им са перфектни
8
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до номер 6Това са децата на израстналите по комунистическо родители, да си знаеш. За чалгата пак ли е виновен запада? А за пушенето и пиенето от малолетни, пак ли е виновен западата? Скрий се някъде, ***
7
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са децата на чалгарите от 90те. Каквито родителите, такива и децата.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаше го и в комунизма,изключваха ги и ги пращаха в други градове като в Девня сградостроене .
5
4
 
35
 
! Отговори
ДонДон преди 6 години
Лечение!Яка глоба за родителите (няколко хилядарки или поне толкова. колкото е сумата от делигирания бюджет за училището за този ученик за година) и изключване от училище без право 1 година да запише в никое държавно или общинско училище. После ако се е осъзнал ще си продължи и завърши средното образование. В България, като и по цял свят средното образование не е задължително!
4
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евроатлантико- наркомански ценности ...
3
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами като няма едно министерство,да напише правилните наредби. как така ще посяга на учител? за това на учителите не им пука какво учат и дали учат тези оли го френчета.
2
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това се превърна в нещо нормално в Тикволандия. Вече трети мандат.
1
2
 
51
 
! Отговори
Тюлена Бобо преди 6 години
Такива си ги отгледахме...