"Пантер"-ът паднал в Черно море при маневра след стрелба

С опасност за живота е командирът на екипажа кап. Анастасов
Обновена: 9 юни 2017 15:27 | 9 юни 2017 15:23, Веселина Йорданова
87
"Пантер"-ът паднал в Черно море при маневра след стрелба
Снимка: Bulgarian Armed Forces

Пострадалите по време на учение в Черно море военнослужещи са настанени във Военната болница във Варна, съобщиха от Министерството на отбраната.

Още по темата
При първоначалния медицински преглед е установено, че командирът на екипажа капитан Георги Анастасов е тежко пострадал с опасност за живота, а останалите двама членове на екипажа – капитан Павел Симеонов и капитан Анатоли Апостолов, са адекватни, без опасност за живота.

Инцидентът е станал по време на тактическото учение "Черно море – 2017 г." в 12.30 часа днес при маневра след изпълнена задача "артилерийска стрелба по надводна цел".

Вертолет AS "Пантер" – 565 MB, в който са били пострадалите военнослужещи, пада във водите на Черно море на 7 мили източно от устието на река Камчия. Вертолетът е от състава на военно формирование 36 940.

Предприети са незабавни спасителни действия, при които членовете на екипажа са извадени от водата и са транспортирани на борда на намиращите се в близост военен катер и фрегата. 

Близките на пострадалите са уведомени за инцидента. По случая се води разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
19
 
! Отговори
Бай Колю преди 6 години
Един живот и много пари изхвърлени за нищо. При тази стара и недостатъчна техника, малобройни ВС със съмнителна подготовка (видях ги какви развлечени мъpди са на парада) защо трошат пари за такива учения? На Турция ли ще се опрат? Или на Русия? Има към 20 държави без армия-и ние да станем такава и да спрем да се излагаме и заблуждаваме.
53
2
 
32
 
! Отговори
бдинец преди 6 години
Представям си ,ако не беше хеликоптер,а вертолет ,какъв вой щеше да се надигне срещу калпавата руска техника!
52
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашите ако купят Ф15 са най- големите балъци. Морално остарял самолет
51
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно ОКУПАЦИОННАТА АРМИЯ ИМА ПРЪСТ В ТОВА.ТРЕНИРАЛИ СА ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН
50
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На българин повече от каруца и то с обучено и дресирано магаре което и само си знае пътя не трябва да се проверява. Нищо, че имаме космонавти.
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най-добре да купим нова техника, че по-солено да е като се разбие при учението...
48
2
 
19
 
! Отговори
Свиквайте преди 6 години
Е, случват се такива работи..На всички съвместни учения на натовски войски, много често се случва американците да стрелят по отбора-наричат го приятелски огън..Що британци загинаха по този начин..Било в реда на нещата ..в рамките на учението
47
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТАКА Е, КАТО НИ ПРИНУЖДАВАТ ДА КУПУВАМЕ АМОРТИЗИРАНА СТАРА ТЕХНИКА ОТ НАТО. ТАКА ЩЕ БЪДЕ И С БЪДЕЩИЯ БРАКУВАН АМЕРИКАНСКИ САМОЛЕТ Ф15, ЗА КОЙТО НИ ИСКАТ 1,5 МИЛИАРДА
46
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тая умряла натовска техника ще има пострадали в мирно и военно време.
45
1
 
19
 
! Отговори
Ку че то преди 6 години
След нелепия инцидент искме оставка! Време е да се понесе отговорност! Този ОПатриот Каракачанов какво чака, махай се! Вчера ми надуха главата с глупостите на другия ГУРУ от ОПатриоти Симеонов! Тоз пък е направо за изтрзвителното! Крадлив алкохолен тип, даже агресивен! За третия откачалник нямам думи! Волният винаги е на,, черешата"*** и. отрепките дето ни управляват!! Бойкоооо, Бойко много ти е слаб ***, накрая ще взема да се откажа от вас Бойко!!!
44
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПВО-то е руско и работи безотказно, ако и хеликоптера беше руски а не тромавите Пантери дето и за скрап не стават сега всичко щеше да си е наред.
43
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИМАМЕ САМО ДВЕ БРАКУВАНИ ФРЕГАТИ, ПРОИЗВОДСТВО 1960 г., НО ИМАМЕ ЧЕТИРИМА АДМИРАЛИ.-
42
2
 
11
 
! Отговори
Един преди 6 години
Дано се оправят пилотите. Те не са виновни за това че машините им са амортизирани...За нашата армия са нови, но .........
41
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно нашите са го играли лошите руснаци. То освен за мишени и онбслужващ перонал, за друго не им трябваме на американците.
40
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мекотелите мамини синчета, които НЕ СА СПОСОБНИ ДА СЛУЖАТ В АРМИЯТА, тук се правят на много компетентни.
39
4
 
23
 
! Отговори
Опечален!!! преди 6 години
Бог да прости командира на хеликоптера! Момчетата нямат опит, летателни часове! Под натиска на НАТО за уж руска заплаха карат момчетата да си рискуват живота! За съжаление ни,, натискат"да сме в челото на южния фланг срещу мечката! Много още ще падат български момчета, за съжаление!
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците стрелят по глинени чинии. Кво пък ние сме паралии и сме си надвили над масрафа и можем да стреляме по хеликоптери, самолети и друга военна техника.
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пред вид, че ПВО е руско, а вертолета е западен, е ясна картинката кой какъв го е играл, по лошото е, че са от нашата армия. По интересно щеше да е падна някой ф-15!
36
6
 
2
 
! Отговори
до 36 преди 6 години
Откога р. Камчия се намира в морето и как реши че хеликоптера е кораб. Aми ще ви падат хеликптерите не става с чалга момче искат се знания и акъл.
35
13
 
4
 
! Отговори
въй преди 6 години
Т.нар.президент да отговори защо е на такова ниво подготовката на тези, които му бяха подчинени доскоро.