Сринат, унизен и изоставен – Евстатиев гасне в затвора!

Близките му се притесняват, че свалил 40 килограма зад решетките
22 юни 2017 21:45,
103
Сринат, унизен и изоставен – Евстатиев гасне в затвора!
Снимка: архив, Булфото

Сринат, унизен и изоставен. Така се чувства в килията на Пловдивския затвор бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев.

Още по темата

"Смазан е психически и не е добре здравословно, но никой не обръща внимание на това", коментира пред "България днес" защитничката му, адвокат Ташкена Колчева.

През май Евстатиев получи 6 години затвор за изнасилването на ученичката Ирена Б., която напил с водка. Според обвинението той я карал да пие на екс от бутилката, докато изпадне в безсъзнание. След това се възползвал от нея и правил секс, а тя не можела да реагира.

Мотивите за присъдата на Евстатиев все още не са готови, но адвокат Колчева е категорична, че ще обжалва тежката присъда.

В момента Евстатиев е в затвора, но е с режим на арестант. Той не разговаря с никого, отказва да се храни, а посещенията на психолозите са спрени.

"Психическото му състояние е критично, но съдът упорито отказва да го освободи за лечение. Опасяваме се от най-страшното. Да не излезе в ковчег оттам", споделят близки на екскмета.

Те са категорични, че той е свалил драстично 40 килограма, има проблеми със сърцето и е изпаднал в тежка депресия. Той е в килия с други затворници, които в началото го тормозели, но след това видели, че едва се държи на краката си, и го оставили на мира.

Инцидентът с ученичката Ирена стана през януари 2016 г. Момичето познавало бившия кмет от предизборната му кампания, където разнасяло бюлетини. С негова помощ Ирена заминала на екскурзия за Москва като част от щаба. В деня на изнасилването тя се качила в хотелската стая на кмета, за да поговорят за кандидатстването й в университет. Кметът обещал да помага.

След като Ирена заспала в алкохолно опиянение, Евстатиев правил секс с нея и я събудил, за да я закара до дома й. Момичето било в ужасяващо състояние ­ по косата й имало повръщано, а по главата синини. Въпреки това не се доказа побой от страна на Евстатиев върху нея.

Синините били от падане по стълбите на хотела, разказа пострадалата. Тя сподели и че се страхува от Евстатиев, защото я заплашил да мълчи.

В крайна сметка бившият кмет бе задържан и оттогава досега е в ареста. Той бе приеман по спешност няколко пъти в болница, след което направи опит за самоубийство. Присъдата си той прие мълчаливо, докато бащата на тийнейджърката – Георги, сподели, че е доволен от решението на съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
9
 
23
 
! Отговори
ПРИСЪДАТА преди 6 години
НАШИЯТ ЧОВЕК БИЛ.УНИЗЕН,ИЗОСТАВЕН,ДА НЕ КАЗВАМЕ ,ЧЕ И БИЛ-СМАЗАНАМИ ВИЕ ГОСПОДА ОБЩЕСТВО И МАГИСТРАТИ ДА НЕ ЖЕЛАЕТЕ И БАНКЕТ ДА МУ ДАДЕМ НА ТОЯ
44
12
 
14
 
! Отговори
дядо мраз преди 6 години
Долен ***. Малко му е да гние в затвора и то само 6 години, за това което е направил. Дано поне правят с него същото всеки ден.
43
14
 
18
 
! Отговори
имало едно време преди 6 години
МАРГАРИТ И МАРГАРИТАедин филм,които трябва да се обясни на онези,които защитават ЕВСТАТИЕВ
42
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Мъжете са ***."
41
0
 
25
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
...Извод! Не е.б.ете малолетни. Знаят си правата, повече отколкото вие знаете вашите...
40
11
 
19
 
! Отговори
100ев преди 6 години
до 44 : ако това се случи на вашата дъщеря така ли ще говорите?!
39
6
 
21
 
! Отговори
така е преди 6 години
Да е мислил преди да си го извади
38
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цеко Чоков би цялото село и какво му направиха а тоя заради една пръскачка изпра пешкира
37
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яко го нахендриха тоя пич, ку*венските номера край нямат, особено в политиката.
36
16
 
23
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Ако им беше дал кинти щеше да си спести всичките тези главоболия.От началото си личи че цялото семейство на пострадалата иска само и идинствено кинти!!!!
35
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мхм,леко е искал да мине.
34
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е който не си плаща за такива удоволствия.
33
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Mалки к----та съсипват живота на хората.Има много такива случай.Преди години две кадрови войнички уволниха командир на поделение,и то преди пенсия.Обвиниха го че искал да ги вкара в леглото.Нищо не се доказа,но човека обра пешкира.Нищо чудно да ги е наказвал и гонил че не са си вършили работата,и те да са мо скроили номера.
32
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да схвана защо са ходили на екскурзия в Москва? И "като се е качила в хотелската стая са си говорили за кандидатстването й в университет"????? Това какво означава? Някой разбира ли го? Какво е търсила тя в хотелската му стая? Той ще й помагал, за какво да й помага? Неоправдавам въпросния по никакъв начин, но въпросната, невежа девойка, каквото си е търсила, си го е намерила!!!!! За какво, за Бога, ни занимавате с тия селяни простовати, задръстени...
31
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сготвен на 100%
30
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горкия! Тоеа е--ане му излезе през носа.Изнасилена - друг път! Той ли е най-страшния престъпник в България , че да го съсипят и цяла година да го съдят и да го превърнат е развалина! Много по- жестоки престъпници и мутри се разхождат на свобода! Нека си понесе последствията , но това да се случи и с другите , заслужили тежки наказания!
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кметът на Симитли - кога??????
28
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да мре!
27
7
 
19
 
! Отговори
Discovery преди 6 години
Те хората са казали... "а къ яде кифтетата не рева нали?" :D :D :D Ай ся тебе да те напиват в затвора и да те оплождат... местните кметове :D
26
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този е комунист и русофил. Тези са масово извратеняци. Техните вождове са сифилитика-любител на платените ласки Ленин и алкохолика-садист Димитров (Тарабата). Това съчетано с атеизъм ги прави обществено опасни.