Съдът: Евстатиев – изнасилвач! 6 г. затвор

Магистратите го признаха за виновен и по двете обвинения
Обновена: 2 май 2017 19:32 | 2 май 2017 15:03,
92
Съдът: Евстатиев – изнасилвач! 6 г. затвор
Снимка: Dnes.bg

Пловдивският районен съд осъди на 6 години затвор Иван Евстатиев, предаде кореспондент на Dnes.bg. 

Бившият кмет на Пазарджик и Стрелча бе признат за виновен и по двете обвинения срещу него – изнасилване на 16 годишната Ирена Белухова и с напиването й с алкохол.

Още по темата

Инцидентът стана през януари 2016 г. Присъдата си той прие мълчаливо, докато бащата на тийнейджърката сподели, че е доволен от решението на съда.

Магистратите постановиха Евстатиев да заплати и 10 000 лева обезщетение. 

Процесът срещу него се проведе при закрити врати, макар че всички - и близките на жертвата, и роднините на Евстатиев охотно коментираха подробностите от залата.

"Няма да коментирам!". Това бяха единствените думи на Евстатиев, след като чу присъдата. Адвокатът му Ташкена Колчева обаче заяви, че ще обжалва решението на съда.

"Според мен до тази присъда се стигна заради големия обществен отзвук и е се забеляза, че няма достатъчно факти за наказанието", каза Колчева след заседанието.

"Доволни сме, че има справедлива присъда, срамът за нас обаче остава", бяха думите на бащата на момичето – Георги Белуков.

Припомняме ви, че Иван Евстатиев бе арестуван през януари 2016 година, след като 16-годишната Ирина подаде жалба, че е била подмамена в хотелска стая от екскмета, който я напил и я насилил.

Евстатиев призна, че е имал сексуален акт с момичето, но той бил абсолютно доброволен от нейна страна.

Едно от основните неизвестни по делото бе медицинската експертиза, направена от съдебният лекар д-р Фингаров от Съдебна медицина в Пазарджик. По делото имаше две експертизи с различни заключения, като самият Фингаров заяви категорично, че момичето не е било девствено.

Опитите на защитата Евстатиев да го извади от ареста, се оказаха безплодни и въпреки здравословните му проблеми, той остана зад решетките.

Бившият кмет отслабна с 35 килограма, но всички съдебни състави прецениха, че състоянието на екскмета позволява той да дочака процеса в следствения арест. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: присъдаИван Евстатиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябваше да осъдят, макар и морално, също и родителите на това момиче, особено МАЙКАТА! Тя е била служителка на Евстатиев!!! Освен това, какво търси момиче на 15 години в хотелската стая на зрял мъж? Да гледа модни журнали ли? Айде стига вече. И двете страни са виновни, но родителите до края на живота си трябва да чувстват вина, а не да гледат да изкарат обезщетение.
61
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Магистратите постановиха Евстатиев да заплати и 10 000 лева обезщетение."Е, целта е постигната. Цялата сага беше за едни облаги. Момичето не е било девствено (на 16 години), но не се е оплаквало за изнасилване. Явно е нямало платежно способен субект. Позор за родителите, раздухали този случай и обрекли дъщеря си на присмех до живот.
60
6
 
10
 
! Отговори
месара преди 6 години
.......срамът за нас обаче остава.......! алоооу таткото , дъщеря ти на 16 г. вече със стаж с чичковци , а ти даже не си забелязал или си се правил че не забелязваш държането на дъщеря ти ! намерихте човек обаче да изкарате некой лев ! та за срамът - трябва да ви е срам , вкарахте човек в затвора . и пак питам : как може да напиеш някой насила , била е вързана и не е могла да се защитава или поне да вика ?
59
7
 
7
 
! Отговори
Калашников преди 6 години
Тоз *** е трябвало да монтира скрита камера и да заснеме секс-сеанса, както казват някои хора,че правел един тип от Банкя,когато го спохождали ***-интересчийки,и като го напънат съдиите и родителите на разюзданата кифла за пари, да пусне водеото по интернета.
58
3
 
7
 
! Отговори
Гнус ме е преди 6 години
Това е всичко друго,но не и съд!Отдавна съдиите са доказали,че са не само "независими",но и корумпирани.А някои от тях са завършили крово-ляво у в Мпнтана право.Други пък раб-фъкове. Какво друго да очаква обществото от такива персони.
57
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Де+бил 68 иска моралната отговорност да тежи изцяло на плещите на жените, а разни синковци безнаказано да си развяват инструмента!Е, сине майчин (или пък злобна мъжка мамичке), иска ти се, ама няма!
56
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В някои от най-дивашките държави, ако се случи да бъде изнасилено момиче на 11-12 г., то бива убивано с камъни, а не насилника.Как е възможно някои тук да са на същото ниво на мислене?!Не казвам, че въпросната 16-годишна Ирина е абсолютно невинна. Не я познавам, не знам дали е имала по-свободно поведение или просто се е предоверила на познатия чичко.Но по-виновният в подобни случаи е пълнолетният! И писаните закони му вменяват по-голяма отговорност, и моралните неписани закони също!
55
5
 
3
 
! Отговори
чета коментарите-2 преди 6 години
и ме е срам заради някои от тях.Продължавам ... когато някое девойче се оплаче от това дивашко натрапване с мръсни думи и намеци за усамотяване, тези "мъже", ако бъдат идентифицирани, гракват в един глас, че "Она си го търсеше!" Как си го е търсила, бе? Ами, поличката й била над коленете или пък им се било сторило, че като върви, детето си въртяло д/пето. И нали са "работническа класа", някои започват да увещават бащата, че може би трябва да обръща повече внимание на възпитанието на детето!
54
3
 
5
 
! Отговори
Чета коментарите-1 преди 6 години
и ме е срам заради някои от тях.Спомням си времето на соца, когато в събота и неделя по улиците се мотаеха групички от нещастници, дошли в София да работят по строежите или в Кремиковци. Живеещи в бекярски общежития, наскоро уволнили се от Трудови войски, а също и мъже в понапреднала възраст (35-45 г.). Искат да закачат жени, но не смеят. Лесна плячка им се виждат поотраснали момичета на 12-14 г. Опитват се да ги спират и заговарят. Когато някое девойче се оплаче на милиционер или на баща си. .
53
5
 
13
 
! Отговори
адвокат преди 6 години
По същата логика , могат да осъдят малката за герантофилия , напиване на върастен човек и секс с него
52
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евстатиев трябва да бъде осъден единствено след като бъдат осъдени поне 50 жени, умилкващи се около влиятелни или богати хора. Не одобрявам това, което е направил, но моралната отговорност си е на жените, които се държат по този начин.
51
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Осъдете и Макрон. Той издевателства и малтретира сексуално възрастни жени. И е червен политик.
50
6
 
8
 
! Отговори
????? преди 6 години
ПИТАМЕ СЕ С МОИТЕ ПРИЯТЕЛИ КОЙ БЕШЕ ТАМ ЧЕ Е ВИДЯЛ ИЛИ ЗАСНЕЛ ВСИЧКО КОЕТО СЕ СЛУЧИЛО??? - НАСИЛА ЛИ Е ЗАВЛЯКЪЛ ТОВА МОМИЧЕ В ХОТЕЛА ИЛИ НЕ Е ОТИВАЛО ЗА ПЪРВИ ПЪТ ТАМ?? КАК СЪДИИТЕ СА ПОВЯРВАЛИИ НА МОМИЧЕТО А НЕ НА ТОЗИ МЪЖ?? ИЛИ БАЩАТА МНОГО МУ СЕ ЩЕ ДА ИЗЛОЖИ ДЪЩЕРЯ СИ ПРЕД ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ НО ПЪК ДА ВЗЕМЕ 12000 ЛЕВА??? НМНОГО РАЗСЪЖДАВАХМЕ ПО ТОВА ОБВИНЕНИЕ НЕ СМЕ ОТ ТОЗИ ГРАД НЕ ПОЗНАВАМЕ НИКОЙ ОТ ТЕЗИ ХОРА НО И НЕ РАЗБРАХМЕ ЗАЩО??ИМА КЪДЕ ГОЛЕМИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ УБИЙСТВА И ГИ СЪДЯТ ЗА ПО 2-3ГОДИНИ
49
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и защо го съдиха в пловдив като се знае майните колко са нечистоплътни там шофьорите убиват на пешеходни пътеки и нищо не им правят. гръка го пуснаха ....а този *** го дадоха на вълците
48
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според запознати,разпитът на следователя е започмал с думите:" Тез червени домати, кой ги Евстати,раклати "
47
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 60.Имам 100 хилки,но няма да влизам в затвора а ще ги дам за да те лекувам от дислексия.След като не разбираш написаното,помоли някой да ти прочете коментар 49
46
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 39, дето искал телефона на 'малката'. имаш ли 10.000 хилки и 6 години време за губене в пазарджишкия затвор?
45
8
 
16
 
! Отговори
До 55 преди 6 години
Ти на кой свят живееш? Кой мъж ще откаже на момиче като това? Изглежда си съвсем зряло и хич не беше смотано. Напило се, Притаковало и се, изтаковала дядката но за да се измъкне, помоооощ???? Какво е правила при него, защо е пила или тате и е казал каква роля да изиграе? Удариха дядката защото знаят, че има кинти. А на село е важно да се пази честта. Е, не я опазиха но кинти май ще вземат.
44
7
 
17
 
! Отговори
въпрос преди 6 години
А какво прави кифлата в хотелската стая на кмета ?!Вероятно баща й я праща да се ч.у.к.а и после да обвинява в изнасилване и да печелят лесни пари ?! Пак казвам на мъжете - слагайте скрити камери защото кифлите станаха много нагли и безочливи ,за пари ще ви наклеветят и ще ви вкарат в затвора !
43
6
 
11
 
! Отговори
до мъжете преди 6 години
Винаги поставяйте скрита камера за да не попаднете в положението на кмета и да не ви съдят за изнасилване което не сте извършили !