Адът на пътя: От вчера ги няма 6-има! 300 си отидоха за половин година!

Само от началото на юни по пътищата са загинали 56 души
Обновена: 25 юни 2017 14:56 | 25 юни 2017 12:47,
160
Адът на пътя: От вчера ги няма 6-има! 300 си отидоха за половин година!
Снимка: архив "Булфото"

279 души са загинали във войната на пътя само от началото на годината. Шестима от тях попълниха черната статистика само вчера.

Това сочат данните на МВР за последните месеци.

56 са жертвите на пътя само от началото на юни, сочат данните на полицията. Ранените са 603, а тежките инциденти – 481.

Още по темата

От началото на годината загиналите в катастрофи са 279, а ранените 3488. Тежките катастрофи в първите шест месеца на годината са 2824.

Тревожните цифри идват ден след черната събота, при която само за ден смъртта си на пътя намериха шестима.

Както Dnes.bg писа трагедиите се разиграха в две жестоки катастрофи в Бургаско. Пет бяха жертвите само в единия от сблъсъците - на входа на магистрала "Тракия" в кв."Ветрен" в  Бургас.

Лек автомобил, идващ от квартала, се е удари челно в друга кола преди обяд. На място загинаха четирима, а петият пътник почина в болницата.

Заради кървавите катастрофи, които пълнят полицейските хроники, преди месец премиерът Бойко Борисов поиска спешни промени в закона за движение по пътищата, с които да се завишат наказанията за недобросъвестните шофьори.

Депутатите в парламента вече приеха нов регламент за отчитане на пробите за алкохол и наркотици, в ход са и други изменения, но засега те не дават резултат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
4
 
7
 
! Отговори
роко преди 6 години
под кадърното управление на герб
106
2
 
7
 
! Отговори
Братчед преди 6 години
Братчед ми каташе шофьорски курсове. Давал съм му колата да се упражнява и кара много добре.Скъсаха го 3 пъти на изпити и все му предлагаха да даде някой лев да мине. Отказваше и курса му излезе двойно по-скъп. Добре дошли в Пловдив, града с може би най-много купени книжки.
105
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дивите буг***ристански г0веда се самоизбиват и правят услуга на цялото човечество.
104
4
 
6
 
! Отговори
Makedon преди 6 години
Abe vie Bolgarite ne znaete da vozite .....seljani ste .... vidovte BMV i mnogu pari i ginete po patistata..... za dobar sofer treba najmalku 8 godini ili 150000 km da da izleze na avtostrada...
103
1
 
5
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Статистически, загиналите при катастрофи трайно намаляват въпреки постояно влошаващите се пътни условия. Всичката пропаганда и "мерки" са за касичката и нямат нищо общо с превенцията. ГРАБЕЖ!
102
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опитвате се да оправдавате престъпния ни манталитет, манталитета на едни безотговорни простаци и некадърни шофьори. Просто за вас винаги трябва да има виновен и винаги този виновен не сме ние.Българите са едни от най-лошите шофьори на света!Младите българи са НАЙ-ЛОШИТЕ шофьори на света!Българите са едни от малкото, които няма да спрат да се оплакват, че нямат пари, а всеки трети нов автомобил е БМВ и всяко мамино синче кара мощна кола!Българските родители са ужасен пример за подръжание!
101
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3 милиона си отидоха за последните 25 години - кога ще осъдим демокрацията?- къде е армията?- къде е здравеопазването?- спорта?- производството?- селското стопанство?- къде са селата?- къде са българите?- къде са младите семейства?- къде са българските бебета?- къде са българските деца?- къде е българския етнос?- защо в над 30% от територията на страната българите са малцинство?- защо закриваме църки и откриваме джамии?- защо продаваме земя на турците, евреите и американците?- ..
100
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плащаме винетки,данъци и караме на фарове по някакви отвратителни дупки които ти унищожават и колата и здравето а много често ни отнемат и живота.Къде отиват всичките тези пари ? - няма ли вече да попитаме ама сериозно.
99
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Донякъде съм съгласен с колегата,но след 70г.да се правят мед.изледвания,тест за реакция на ръцете и краката,той може да има опит като 50г.шофьор но годините си казват своето, секунда-две забавена реакция,може да е фатално за него и отсрещния
98
2
 
4
 
! Отговори
арести на виновните преди 6 години
ОСвен КАТ Е ВИНОВЕН И БОЙКО БОРИСОВ за всяка катастрофа подават убити ..
97
1
 
6
 
! Отговори
СПАЗВАЙТЕ ЗАКОНА преди 6 години
Експерти проверяващи катастрофи подават че има тотално увреждане на зрението на всички водачи . Средно пет минути след влизане в пътя водача не вижда автомобили а вижда ярки петна на скенери и фарове ..Има заслепяване от нова нагло вредна тежко терористична контролирана от убиици техника .ЗАКОНА ЗАБРАНЯВА ЛЕПЕНЕТО НА ХОЛОГРАМИ И ДРУГИ НА предни стъкла. ИМА отвличане на вниманието и блокиране на периферно зрение.КАМЕРИТЕ СА СТРОГО ЗАБРАНЕНИ От ОСНОВНИЯ ЗАКОН
96
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като основен проблем в България на първо място е корупцията!Това е главната причина многото катастрофи по пътищата и за погубването на България!
95
1
 
9
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
600 жертви на година е много по-малко от минали години. Цифрата се движеше около 900. Така, че нека не правят драми. Опитът ми на чедо на прехида обаче ми казва, че почнат да вдигат врява за катастрофи, опашки в КАТ и други битовизми, най-вероятно се решава нещо друго, което е важно и няма да хареса на населението. В такива случаи се предпроиемат маневри за отвличане на вниманието, за да няма недоволство и протести. Постфактум ще ни сервират какво са гласували без обсъждане в обществото.
94
1
 
7
 
! Отговори
Спазвайте ЗАКОНА преди 6 години
Спазвайте ЗАКОНА а не НАГЛО ПРЕСТЪПНИТЕ НЕЗАКОННИ ТЕКСТОВЕ ПРОКАРВАНИ От негодници и престъпници с корупция и измама през парламенти.ЗАКОНА ЗАБРАНЯВА движението с включени фарове денем
93
4
 
2
 
! Отговори
Гасете фаровете преди 6 години
Връщам се от теренни проучвания на пътя. Сега скенери монтирани на автомобили около 14 часа облъчват и увреждат до 21 000 пъти по страшно отколкото в мъгливо време когато има право да включват доказано безвредни фарове.ПРи заслепяване се учестява пулса и се уврежда зрението трайно.. ГАсете фаровете и скенерите денем .блокирайте всички нови автомобили с бели режещи скенери ../тн дневни фарове бели/
92
0
 
8
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До Анонимен"Според статистиката през 1990г жертвите са били 1600"Ами то навсякъде преди 30 години жертвите са били повече,включително и в Европа.Освен това,преди 30г бяхме 9млн.,а сега-6млн.
91
1
 
5
 
! Отговори
Имигранта преди 6 години
Аварийна лента в Англия, задръствания километри.Нито една кола НЕ мина по аварийната лента.Чувал съм,че направиш ли го ти се пише мноооого лошо.
90
1
 
4
 
! Отговори
Имигранта преди 6 години
Когато преди 10год карах курсовете за шофьор можех всъщност да си купя книжката.Понеже не можех да карам въобще,реших,че искам да започна от А за да имам познания някакви и не съжалявам.Е определено имам доста какво да науча още като шофьор... Прибирам се в България така за малко и някой път ми се налага да шофирам.Даваш път на шофьори и пешеходци,те стоят и чакат,немогат да повярват,че някой им дава предимство.......
89
0
 
14
 
! Отговори
От Лондон преди 6 години
да ви дам пример, миналото лято като се прибирах от България, в Германия на магистралите имаше на места задръствания,поради различни причини. Масово, като ***, румънци, българи, турци се юрнаха да карат и изпреварват в аварийната лента, но нито един германец не го направи това.
88
1
 
33
 
! Отговори
От Лондон преди 6 години
Пътищата не са идеални в БГ, но аз ви казвам, и 10 магистрали да направят, катастрофите няма да намалеят, даже може да се увеличат. Просто българина няма култура на шофиране, кара пиян, тарикат е, бабаит, позьор, нервак, и все другия водач му е виновен. Естествено, не всички са такива, но стигат 20% от шофьорита да са такива , и белята е готова. Причината за многото катастрофи, основно, според мен, е лошата работа на КАТ, на съда и и като цяло - корупцията.