И попа в помощ за джакпота: Треска за тото милиони в Габрово…

Русенец се зарече да пусне по 10 фиша във всеки пункт в града на хумора
11
И попа в помощ за джакпота: Треска за тото милиони в Габрово…
Снимка: архив "Булфото"

Габрово полудя в преследване на милионите от тотото след като местен жител удари голямата печалба преди дни. Хората в града търсят носещия успех тотопункт и дори ходят в църква с празен фиш и молба попът да чете над него за късмет.

Служителки от тото пунктовете в Габрово с усмивка разказват, че още от петък на обяд в пунктовете им не спират да влизат хора, които се интересуват къде точно е пуснат печелившия фиш за да опитат и те там късмета си, пише "Монитор".

Сред мераклиите за лесна печалба имало дори и мъж, дошъл специално от Русе, за да опита късмета си. След като не разбрал кой е късметлийският пункт, русенецът се заканил, че ще обиколи вскичките и ще пусне поне десет фиша във всеки от тях.

Още по темата
"Вече втори ден при нас идват и хора, които никога през живота си не са играли тото. Някои даже ни питат как се попълва, а други си вземат готови фишове. Един от клиентите каза, че ходил на врачка и тя му била казала, че до края на лятото в Габрово щяла да падне още една голяма тотопечалба. Друг пък взе празен фиш, щял да го носи попът да му чете в църква за късмет. Абе, пощуриха се хората с тези милиони”, с усмивка разказва една от тотослужителките.

В един от пунктовете, подкрепяна от внуците си дошла и почти 100-годишна бабичка, която според близките й през целия си живот имала голям късмет и сега те се надявали тя да им помогне да ударят и някоя голяма печалба.

През тотопунктовете минали и няколко англичани, живеещи в селата около Габрово. Един от тях признал, че докато бил в родината си редовно залагал на лотария, но тук в България сега щяло да му бъде за пръв път.

Прочутите с пестеливостта си габровци се тюхкат само новият тотомилионер да не се окаже турист или случайно минал през града човек. И най-вече се надяват да не е от съседно Севлиево, с което те имат вековна непримирима вражда и се конкурират във всичко.

Габровци се надяват, че спелелилият джакпота няма да прояви стиснатост, а ще даде част от печалбата за благотворителност: за подобряване на инфраструктурата на града или да помогне на някой болен и нуждаещ се от средства за лечение.

 


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въобще не се забелязва каквато и да е еуфория. На пунктовете няма много хора, да не говорим за опашки.
Силно преувеличено е писаното. Някой с богата фантазия.
10
1
 
6
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 3 години
При соц-а лотарията беше един път в месеца и тотото седмично . И хората си построиха апартаменти и къщи с парите , които не похарчиха за билетчета , за по 5 бири след работа и 2-3 кутии цигари .
9
0
 
8
 
! Отговори
беконче преди 3 години
Лакомия....казвате...Лесни пари...Че при соца ппреди 1989г. защо имаше тото и лотария?Тогава било честно..., а сега не... И накрая ,,лесна" печалба. Няма лесна печалба, защото има хора с години играят...., и..нищо... Къде му е лесното? Май само в корупцията, ама и там се иска игрички.....
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази статия е леко хумуристична, в Габровски стил :)
Да не си мислите че всичко казано е вярно ;)
7
0
 
4
 
! Отговори
Македонски преди 3 години
Мога да приема горното писание единствено като фейлетон)
6
2
 
6
 
! Отговори
Овце преди 3 години
Много показателна статия... Показва на 100% защо по статистика българите се водят овце... А пък само си представете - да се носят фишове в църква?!? Сметай, колко хахав народ има.. Отделно - човек от този район е спечелил и хайде всички там, защото там пак ще има... То бива простолюдие, бива ама... другари... :D
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един познат ми казваше наервмето - трябва да си луд, да играеш на комар с държавата...
4
5
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Само Тотото не лъже народа.Това е единствения начин да станеш...честен милионер.В Габрово има...истерия,но това е за...плюс,приходите се увеличават.Само...който не играй,той не...пИчели.(платена...реклама)
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докъто има телета, ще има и касапи
2
1
 
17
 
! Отговори
Тотомания преди 3 години
Хората са с много къса памет.Не помнят ли как преди 6-7 години когато пак имаше истерия за милиони в два поредни тиража излязоха 6 еднакви числа и имаше 6- ма познали. Няма край човешката лакомия която добре отгледаха управляващите през последнитв 30 години. Ако хората на хазарта даваха парите си за друга кауза,поне щяха да са щастливи :)
1
3
 
37
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Подлудихте народа с измислените си лотарии и тото - измами! Непрекъснато дават по телевизията разни откачени баби и дядовци, които срещу сто лева лъжат, че спечелили цял милион, а останалите балами дават и последните си стотинки на мошениците, организирали лотарията.Някога ни учеха да се трудим и да печелим, сега лесната пара подлъга всички ***!Мързел, алчност и поквара носят тези лотарии и тото - баламосвания!Хора, събудете се и не пълнете джобовете на комарджии като Черепа и Пеевски!