Българинът – опитна мишка: Тровят ни, бизнесът вкарва ГМО!

Мине ли новият Закон за храните, дребният бизнес ще е съсипан
Обновена: 27 юни 2017 12:16 | 27 юни 2017 09:00,
127

Тровят ни с отрови. Българският народ сякаш сме пробен елемент, на който набутват всякакъв вид глупости, за да се обслужват корпоративни интереси. Никой не се замисля за здравето на хората, сподели журналистът Димитър Байрактаров по повод обсъжданите промени на стандарта на българското киселото мляко.

"Днес в 14 часа на извънредна комисия ще се прави обществено обсъждане на новия Закон за храните. На първо място ще бъде съсипан дребният бизнес и със замах в България ще продължат да вкарват ГМО храни", добави още той пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Преди няколко седмици Министерството на земеделието и храните оттегли предложението за промяна в съдържанието и съотношението на двата основни щама – Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus в българското кисело мляко.

Идеята за промяната в състава на киселото мляко и превръщането му в йогурт предизвика бурни обществени реакции и притеснения, че ще се промени микробиологията на традиционния български продукт.

Тогава земеделското министерство обяви, че не подкрепя предложението и държи на запазването на традиционния характер на българските млечни продукти.

"Става въпрос за корупция от висшите етажи на властта. За пореден път сезирам прокуратурата. Министерството на земеделието и храните издаде документ на 9 май, с който се иска откриване на процедура за промяна на стандарта и не една, а цели три фирми с гръцки капитал изпратиха предложение за подобни действия. Инициатори са Министерството на земеделието и храните, българска агенция по безопасност на храните и фирма "Вамид 2002" ООД. Интересното е, че когато започнахме да правим разследването обаче се оказа, че въпросната фирма "Вамид 2002" никога не е искала да се променя стандарта", категоричен бе Димитър Байрактаров.

Богомил Николов oт "Активни потребители" коментира, че тъй като е разрешен само един вид пластмаса за опаковките на киселото мляко има предпоставки стандартът да не се спазва.

"Производителите трябва да се замислят как искат да изглеждат пред потребителите и как да спечелят тяхното доверие", допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой каза, че не ръсят. Я погледнете небето през юни и ще видите колко много успоредни чем траилс има, стелят се успоредно на изпускащите гиблестящи самолети които летят перпендикулярно на ветровете. И не еалуминиев прах а друг прах
116
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тазатова в Америка от ядене на ГМО са прокопсали със здравдто и тамняма зстлъстяване. А каксе смеят в Европа на дебеличките германчета.
115
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какво доверие ми говори и пишат. Доверието отдавна го няма. Последно откакто дойде царя на власт. Хората купуват само от мързел и от немотия *** залели навсякъде, предимно големите вериги.
114
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алтернативата на ГМО са пестицидите. ГМО е безвредно, докато пестицидите, инсектицидите и хербицидите тровят храната и водата ви, убиват пчелите и полезните насекоми и животни. Докато ГМО растение може да само да произвежда протеини, които с които да се пази от вредители и да е по-устойчиво на засушаване, студ.
113
2
 
14
 
! Отговори
qwerty преди 6 години
милиарда човека могат да живеят на Земята,без да има един гладен или бездомен и без да се влияе негативно на Природата.В момента само в България годишно се произвежда пшеница която стига за изхранването на близо 100 милиона души за година,а ние даваме над лев за 600 грама хляб.Когато патента на РаундЪп изтече,чак тогава ще "излезе" на бял свят,колко е вреден,както се случи с ДДТ и двете отрови произвеждани от една и съща,милееща за горките гладуващи по света,корпорация.
112
2
 
11
 
! Отговори
qwerty преди 6 години
Започнете да мислите,а не сляпо да повтаряте брътвежите с които ви облъчват.ГМО е една заробваща технология,целяща корпорациите,произвеждащи тези култури да си продават отровите с които се пръскат,но главната цел е глобален монопол върху храната на цялото човечество.В години на свръх добив,милиони тонове царевица се изхвърлят в океана,а на твоите гладни негърчета,калеко,им хвърлят 5-6 чувала от самолета за да си направят клипчето.Ако се изкарат на бял свят технологиите,които са полезни,не 9,а 90
111
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До за ЕСВсички нови технологии за производството на храни дойдоха тук още преди да влезем в ЕС.Пример ще дам с новите машини за производство на колбаси.Преди саламите,кренвиршите бяха едро смляни, а сега не се вижда какво има вътре.Дори и без ЕС ГМО-то и Е-тата пак щяха да дойдат защото нямаме селско стопанство и висока покупателна способност.Ако ги имахме тия *** някой нямаше да ги купува а само качествената храна щеше да се харчи.Турция не е в ЕС но и там има Е-та в храните.
110
1
 
3
 
! Отговори
Akil преди 6 години
Bg sa si mnogo dobre...tarpelivi, dobri i krotki hora sa...Ako ne im e dobre, ste imat obstonationalni bg stachki....Niama bg stachki...Znachi vsichko im e perfektno na bulgarite...Prosto si chakat sledvastia imen den, rakiiki, salatki, tulumbichki...:-)
109
2
 
10
 
! Отговори
Om Ram преди 6 години
До никиПотърси "Книга за кралете и зелето".Дали е вредно или безвредно ГМО-то времето ще покаже, а то вече показва. Не трябва да си много умен, професор и т.н., за да се досетиш, че ще катализара мутации, достатъчно е да не си спал в средното училище. Сега, мутациите могат да са и положителни и отрицателни, то ще си покаже, на всекиму според жребия.
108
2
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Верея е марката.Не си купувайте мляко от тази марка!!!
107
9
 
6
 
! Отговори
ники преди 6 години
Ровил съм из гугъл. Никакво сериозно научно проучване не намерх. Но намерих поне 100 сайта, които казват, че Монсанто, ГМО-то, извънземните и Сашка Васева са много вредни, но без източник от къде са взети тези неща.Намерете ми такова изследване, дайте ми низ с който да го потърся в гугъл и ще го прочета и тогава бих се съгласил. До тогава ми звучите като шамани, наядени с вълшебни гъби....
106
3
 
15
 
! Отговори
факти преди 6 години
По времето на Мечников-който открива знаменития Бацилиус булгарикус-края на 19 и началото на 20 век- България е била на едно от ПЪРВИТЕ места в света по столетници-всеки ЧЕТВЪРТИ е бил столетник,общо- хората са били много по-здрави.Затова и Мечников се е захванал с въпроса за причината за това дълголетие.Сега хората достигат до 70 или 80 години ,но на тази възраст са много и хронично БОЛНИ. Гълтат хапчета с шепи-и у нас и в чужбина
105
5
 
6
 
! Отговори
??? преди 6 години
Не съм сигурен, че това е статия. Не покрива и минималните изисквания - повече прилича на фейсбук пост от тинейджърка анти-ваксърка.
104
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
със земеделие. Като си толкова заинтерсован и разбиращ, казах ти отваряш сайтовете на лабораториите и четеш. Не бъди мърда, като се правиш на умен и начетен сядаш си на пърдялника и ровиш и четеш, както аз правя от повече от 5 години.
103
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НИКи Бавеният, линкове не могат да се пускат в днесбг има има едно нещо наречено ... гоогле. Влизаш и търсиш, ако ен знаеш кой са уважаваните лаборатории в света, провери и това, след което влизаш в страниците и търсиш техните проучвани и лабораторни анализи. Ако не те бива по химия, влез първо да се образоваш на тази тема. 2ро не говорех за ГМО, говоря за обикновенната продукция че се изхвърля, затова пазара не е богат на продукти. Съседната земя изхвърли 40 тона домат и спря да се занимава с
102
2
 
5
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 6 години
Специални грижи з а отравяне се полагат на вече преотровените Борисов,РАдев,Цветанов,Цачева и други.Цел ударно ограбване на десетки милиарди живи левове годишно харчени само за нагло престъпни ненужни вредни и корупционни обекти неносещи нито лев доходи. вкл магистралки, канцерогенни "Водни цикли"/вижте черни тръби/ вили и палати с яхти и хеликоптери с басейни и джакузита с супер скъпи джипове з а избранници по списъци в Министерстов на земеделието/над 5 000 000 000 живи лева ограбени от народа
101
4
 
6
 
! Отговори
У НАс тровят с ХЛОР преди 6 години
Срещу БЪлгария терористи и масови убиици чрез нагло корупмирани престъпници от тн"министерство на здравеопазването" ползват все по жестоко отровни хлор токсични химически оръжия.Отровени са над 7 000 000 БЪлгари от които терористите ограбват годишно по над 5 000 000 000 живи лева допълнително за ненужни вредни и наркотизиращи уж"ликарства" ,операциики и други..Убиват милиони с инсулти,инфаркти,рак,скоротечен рак ,диабет..
100
7
 
6
 
! Отговори
ники преди 6 години
Та за Раундъп - КЪДЕ е това изследване, което показва, че това чудо се наслагва в растенията. Дай ми линк, университет, публикация , нещо... ама нещо маааалко поне да е официално.Раундъп, както и повечето такива химически съединения, които са направени за да се пръскат растенията се разпада на съставните си части (или на други безвредни съединения) след като мине карантинния срок.Моля ви, дайте ми линк за научно изследване и тогава да спорим. С *** в интернет не ми се спори.
99
6
 
5
 
! Отговори
ники преди 6 години
Айде стига с глупостите и конспирациите. Дайте ми линк за научно изследване, стига с това - виж в интернет. Ама то в интернет е пълно с фалшифицирани новини, зевзеци добри на фотощом, откровени ***.. как да ви повярвам, като ми казвате виж в интернет.А това, че миришело лошо - ами да, ако не си забелязал гниещата органична маса мирише лошо без значение дали е гмо или не.
98
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
101 НИКИ Лесно, с продукти които са продават а не се изхвърлят от веригите магазини. Знаеш ли колко реколта се изхвърля точно заради ниските цени? Познай къде я хвърлят, във фабриките з алютеница, от 1 км миризмата не се трае, вони на вкиснато и развалено. Като не продадеш стоката няколко дни и се развали отиваш и я хвърляш там за0.05-0.10лв на килограм. Ако искаш проучваният отваряш интернет и търси, не съм ви ангел, щом ви се груха отрова набивайте, не е мой проблем.