Слънчев бряг не бил България, а нещо като Ибиса в Испания

Ангелкова щяла да почива и на север, и на юг, но у нас
28 юни 2017 10:37, Мария Захариева
53
Слънчев бряг не бил България, а нещо като Ибиса в Испания
Снимка: архив, Bulphoto

България не е Слънчев бряг,  заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя даде пример с Ибиса в Испания, като посочи, че е курорт за забавление. По думите й в България Слънчев бряг може да се определи също като такъв.

"Прекалено много внимание се обръща на инцидентни случаи по Черноморието. България, независимо дали ви се вярва или не, своеобразно класациите на големите туроператори, с които работим, е на едно от първите места като дестинация за семейна почивка. Т.нар. "алкохолен" туризъм се свързва само и единствено със Слънчев бряг, а по-скоро той е една дестинация за забавление, каквато има в Испания, Гърция. Всяка една държава има курортно място, където хората се забавляват. Като дял, семейният туризъм заема над 60% от общия по българското Черноморие", обясни Ангелкова пред Нова тв.

Тя посочи, че ще почива по българското Черноморие – и в северната, и в южната му част.

По думите й на южния плаж в Слънчев бряг няма никакви нарушения при направената изненадваща проверка.

"Там няколко поредни години няма никакви нарушения. Организирахме с РИОСВ проверка, за да се види дали са вързани заведенията с канализационната мрежа. Всички институции, които контролират безопасното протичане на сезона, присъстваха на проверката. Водите по българското море са чисти. Необходимо е на Синеморец да се изгради пречиствателна станция. В Лозенец се направи задържателен резервоар и там нямаме проблеми. Основен топ приоритет е изграждането на пречиствателни станции по Черноморието. Септември месец предстои разширяването на пречиствателната станция на Златни пясъци. Там има дълбоководно заустване", допълни Ангелкова.

Тя увери, че непрекъснато се следи с проби от РЗИ чистотата на водата и ще бъдат безкомпромисни с нарушителите.

"Миналата година беше рекордна за туризма и се очаква тази година да я подобрим. За момента вървим с ръст около 7%. За лятото миналата година имахме около 6,5 млн. чуждестранни туристи в периода май-октомври. От януари до май вървим с почти 13% ръст в сравнение с миналата година. Приходите изпреварват с от 0,5% до 1% броя на туристите, които ни посещават. Миналата година имахме ръст от около 16-17% (8,2 млн. чуждестранни туристи) и над 17% ръст на приходите (над 6 млрд. лв.)", обясни Ангелкова.

Попитана дали има достъп до плажа Силистар, Ангелкова посочи, че по информация на кмета на община Царево, има общински път, който стига на 40-50 м от плажа.

"Може да достигне линейка. Осигурен е автобусен транспорт от Синеморец до Силистар. Лично ние ще направим проверка, за да се уверим, че има достъп най-вече на линейка до там", каза още министърът на туризма.


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
5
 
! Отговори
ANGELAKOVA преди 3 години
IBI SA
27
2
 
8
 
! Отговори
11 преди 3 години
Дадоха им пари шефовете на какао и клекнаха,надупиха се , и им го сложиха.... и сега приличало на Ибиза.. ? Не мгоат да стъпят на малкия пръст на Испанците...
26
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приличало на Ибиса хахахаха боже мили
Ибиса е на светлинни години имайки в предвид милиардите които влизат всяка година от мега яхти, звезди от холивуд итн.
Как може въобще да се сравнява с простотията която цари на българското крайбрежие. Алкохол менте, и най изпадналите туристи. Живея и работя в Ибиса от много години и знам за какво говоря.
Сравнението между двете места е шокиращо глупаво и смешно.
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българското черноморие е на първо място в класацията за евтинджийски дестинации където се изсипва всякакъв *** и *** за да се напива, друса и *** без пари. Съответно на туристическата популация е и качеството на ***-хотелите. Слънчев бряг е образец на ***-курорт. Гр.озотията-министърка може би не знае че Ибиса е дестинация за забавление, но с тази разлика, че там ходят богаташите но Европа а не изметите. Иначе, да същото е ама на друтия полюс
24
4
 
6
 
! Отговори
стефанов преди 3 години
Абе тази персона като говори имам чувството че си вярва.... Запомненете едно - ЗАБРАВЕТЕ НАШЕТО ЧЕРНОМОРИЕ - от най-високо до най-ниско ниво - хаос и бардак ....Всичко е дадено на наши и ваши ....нали това целеше герберизма.
А тази кукла .....чудя и се на акъла - простотията ходи по хората
23
2
 
8
 
! Отговори
море преди 3 години
Хайде, защити бизнеса на мутрите.Знаем кой има заведения и хотели там.Знаем,че се продава дрога ,че се стреля и убива.Ха-ха , място за забавление. Последно съм бил на българското море 2001г. и повече няма да отида.
22
3
 
19
 
! Отговори
Ибиса преди 3 години
Ибиса=Слънчев бряг, хахахаха
Това е все едно да сравниш кръчмата на село с концерт на някоя звезда, нали и двете са развлечения. Това показва че тази е доста задръстена и не е виждала какво е Ибиса. Тези изкарват оборот колкото е на България външния дълг.
Ако си мазохист върви в Слънчев Бряг, пригответе се за нерви, бездомни кучета, циг сни, митри, кифли и мръсотия до шия. Ааа и най-вероятно ще ви оберат поне един път.
21
2
 
14
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Бас хващам че тази е виждала Ибиса само на картичка.
Слънчев бряг е толкова далеч от
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Цецо

Ами тази дърта кобила за каква се мисли? Тя ли го създаде слънчака?
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Слънчака даже се стрелят за н/парко място. Европейски тийн, кре.тийн и рядко туристи идват черният им дроб да срещне нещо.
18
3
 
21
 
! Отговори
мен преди 3 години
Ангелакова,ходила ли си в Ибиса?!Там не ходят помиари.Няколко пъти съм бил там.Живея от 20 год.в Испания.Разликата от Сл.бряг и Ибиса е от земята до небето.Не може и дума да става за сравнение.
17
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам ама аз два дена звъня и по южното и по северното всичко е фууул. Едвам се намират места за повече от 5 човека и то на задните линии.
Не ви знам, какво говорите тука явно сте само драскачи , не и туристи. Даже ми се смеят от хотелите , че за повече от 5 човека от Март месец се запазвало :))
16
3
 
6
 
! Отговори
Баи х.и преди 3 години
Тъй тъй....а ти си запиши час при някой пластичен хирург че те мяза на мутирал к.р.окодил
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е, у нас всичко е наред. Повече никой да не се съмнява. Всичко е изгладено, проблеми няма. И вълкът сит и агнето цяло. Повече е нещо като Сочи и Севастопол, ама Ибиса...
14
0
 
15
 
! Отговори
Феликс преди 3 години
Както и София не е България но заплати и бизнес са водещи там.
13
0
 
26
 
! Отговори
Селяндур преди 3 години
Ангелкова ще почива и на север и на юг. Може и на центъра на черноморието. Но важното е дали ще си плати за това. иначе на кой не му се почива на нянолно места. Важното е реклама правим на другарите които обраха банките. Техните хотели трябва да пълним. На рекетьорите на плажа джобовете.
12
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министър на съсипването на туризма е тая госпожа и слуга на корпоративните интереси
11
3
 
32
 
! Отговори
позор преди 3 години
И тава го казва Български министър!?
10
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като повтаряш само негативното в едно място само отблъскваш туризма. Но след 10 години ще питаш къде ми е пенсията или децата ми са на вънка.
И там си имат проблеми , не са безпроблемни.
9
2
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Ангелкова, от къде те извадиха?! Не спираш да се хвалиш с броя туристи посетили България, а за алкохолните изстъпления и престъпления на Слънчев бряг, нищо не казваш!