В Асеновград протестират за шеста поредна вечер

Родители искат дебат за отлагания с годините проблем
Обновена: 3 юли 2017 22:05 | 3 юли 2017 22:04, Веселина Йорданова
73
В Асеновград протестират за шеста поредна вечер
Снимка: архив, Олег Попов, Dnes.bg

За шеста поредна вечер жители на Асеновград се събраха на протест, за да подкрепят родителите на пострадалите деца след инцидента на язовир "40-те извора".

Още по темата
Започнал вяло, протестът тази вечер прерасна в гореща дискусия за медийното му отразяване, предаде БНР.

Родителите на пострадалите деца настояха, че темата не следва да се употребява политически, от което партиите да трупат дивиденти, както според тях се е случило досега.

Вместо това трябва да започнат дебати за отлагания с годините проблем, както и за начините, по които държавата да се справи с усещането за безнаказаност и дефицит на справедливост. Родителите настояват още за справедлив съдебен процес, както и за премахването на незаконните постройки в Асеновград.

Събираме се тази вечер, за да решим какви да бъдат следващите ни действия през седмицата, заяви бащата на две от битите деца - Йордан Тодоров. В парламента има трима депутати от Асеновград и те могат да пренесат дискусията там, за да може държавата да се ангажира с неговото решетие, казаха още протестиращите.

През седмицата в общината ще бъде внесена подписка от родителите за насрочване на нова поредица от протести, като най-масови се планува те да бъдат през уикендите. Тодоров заяви още, че по инициатива на кмета Емил Караиванов ще бъдат осигурени и психолози, които да помогнат на желаещите родители на пострадалите деца да преодолеят стреса.

По-рано днес областният управител на Пловдив Здравко Димитров призова за повече разум и усилия да не се допуска езика на омразата да доведе до разпалване на етническо напрежение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
39 Маллоумник, защо да бия маннгалите като не са ми направили нищо? Случаят е съвсем различен, оллигофрен! 150 маннгала отиват в болницата и пребиват родители на децата които са били в пъти по-малко. Ще те отърва от мъките, маннгал. Искаш ли?...Можеш да ме отървеш само от менмилха устно и то при положение, че си си измил развалените зъбки и то ако искам. Но предпочитам сестра ти.
38
2
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
pri bai To6o takiva etnosi treperexa ne mojexa gak da kajat kamo li da pravqt takiva raboti a sega znaqt ako gi grabnat deskriminaciq i oplakvat se i na Balgaria sankcii i si pravqt kakvoto si iskat ni tok pla6tat ni voda ni bileti dup4at
37
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 39 Пазят НАС 2000 човека и фенове и рокери от тях? Не думай бе? Я дай да видим ако ги няма джандарите какво ще им се случи в тази махала от хората участвали на този протест? НАС - тоест ние сме се събрали от цяла България на този протест и когато си заминем и останат само асеновградчани няма да има последици. Нали затова сме българи- да се поддържаме. Разбрали, бе ***?..Къде ви е смелостта когато джандарите ги няма бе боклучав запъртък?
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Увеличението на минималните/социални/ пенсии от 01.07. и още веднъж от есента радва хората без трудов и осигурителен стаж. Но кои, кои са те?! Пък за останалите остава повишената цена на тока и газта от 01.7. Ние пък не купуваме от ромски търговци.
35
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А сега вие ги пазите от нас. ...По-скоро пазят вас от тях. Какво ти пречи да влезеш когато ги няма джандарите? Какво освен страха?
34
0
 
13
 
! Отговори
Записки преди 6 години
-Цецо пращай танковете, много нагли тез българи.-Тиква, нали ги нарязахме, за старо желязо.-Верно Цецо, поне не са пред парламента.-Тиква, като им омръзне в Асеновград, дали няма да дойдат пред парламента.-Цецо два пъти са ме гонили от властта с камъни, голяма работа.
33
3
 
13
 
! Отговори
Боклуци преди 6 години
Заплати ли!? Да вървят в маалата дето охраняват да им ги платят!
32
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не искахте Народна милиция? Не искате руснаците да ви са братя? Е, добре. Всяко нещо в тоя живот си има своята ЦЕНА. Сега Тиквенската полЮция ви "брани", а братя ще ви бъдат ромите. Никога няма да бъдете братя на англичаните, французите или германцити, колкото и да ви се иска. Просто истините трябва да се казват. Нищо повече. Сложете минус, ако истината ви е подразнила. От това тя не става по-малко такава.
31
1
 
14
 
! Отговори
Боклуци преди 6 години
Най-големите роми са на жълтите павета в Сф! От там почва всичко!
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"проблема е във властта............ уви, остана ни само сарказма в коментарите"Не мислиш ли, че пропускаш нещо? Все чакаме "на властта", все коментираме и си пием ракията, докато 150-1500 души примерно протестират. А къде в цялата тази работа е народът? Защо търпи вече толкова години същата тази власт, защо търпи ислямизацията, защо търпи с.ганските безчинства вече толкова години? Дали наистина народът сам не заслужава съдбата си? Не е виновен този, който яде от баницата, а този дето му я дава
29
1
 
4
 
! Отговори
Боклуци преди 6 години
Униформите им са същите като от филма за султана дето върви по босфор ТВ! Обърнете внимание колко много кръв има по щита на заптие номер 2 на снимката към статията!
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Долу правителството! Здравей, Свобода!
27
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цганите се въоръжават, сбират се на тълпи, тръгват в атака, трошат и бият всичко наред - тогава полЮцията я няма никаква. Българите тръгват със знаменца и скандирания.. съответно струпва се цялата жандармения. Защо ми се струва, че има нещо ненормално?Юнаци, юнаци, ами айде де, юнаци. Със знаменца и деца на гърба ли ще протестирате? Заспал народ, слаба държава.
26
0
 
26
 
! Отговори
Боклуци преди 6 години
Първият ден медиите наложиха пълно инфо.затъмнение! Намесиха се когато стана дебела 2-3дни след боя на бг-те! Опитаха се да прехвърлят проблема от болната глава на здравата и ни заливат с репортажи от махлата на "мордорците" колко добри чисти и невинни са о..ките!Едните излъчват филм за султана а другите сериал за секс м/у юалолетни в най-гледаното си време! Най-гнусни са обаче набедените за патриоти дето всякаш се "облагородиха" от както ги пуснаха да гризят кокала на опашката на властта!П-ки
25
0
 
21
 
! Отговори
Боклуци преди 6 години
Малко са ,мруците за бтв и нова на тези протести! И Перата що е задуржан в лунака на заптиетата!Защо милицията( еничерският корпус) е с щтитове и палки с/у тези дето викат:"Българи юнаци" и с гръб към тези дето скандират "Алла аКбар"!?
24
0
 
18
 
! Отговори
робство преди 6 години
Храните 80% затворници са сгигани, храните 100% полиция да ги пази като крадат и не плащат ток, вода и топлина.
23
0
 
12
 
! Отговори
до днд преди 6 години
А не е ли по-добре да започне да се решава проблемът ?----Проблема е в липсата на Воля и Желание от страна на Власта, а не поради липса на възможности и средства!Уви!Остана ни само сарказма в коментарите.
22
1
 
15
 
! Отговори
Sokolair преди 6 години
21, Така е. Т.нар. протести не са пробуждане, а хрипове на един заспал народ. Може би трябва да минат още 45 г. та народът да се вдигне.
21
0
 
17
 
! Отговори
Сляпа държава преди 6 години
Медии и полиция винаги след събитията глухи за молбите на народа.
20
2
 
22
 
! Отговори
до До 10 преди 6 години
Пробужда се народа казваш.Хм!Я да вддим.27 години - беззаконие, грабеж и унижение!Около 1500 човека се събраха спонтанно на протест първия ден след инцидента в Асеновград с ромите , а останалата част от народа зяпа и чопли семки, пускайки по някой "пиперлийски" коментар!Шеста нощ все по малко "протестиращи" се събират - покрещят малко и туй-то.На това пробуждане ли му казваш???Пак ли някой ще трябва да ни освобождава, докато се "пробудим"???Стана ни навик, а и освободители не останаха