Дядо рецидивист дръпна пенсията на съквартирант, ще лежи в затвора

Възрастният мъж е осъден на 1 година и 4 месеца ефективно
7 юли 2017 08:19,
15
Дядо рецидивист дръпна пенсията на съквартирант, ще лежи в затвора
Снимка: архив, Bulphoto

Окръжен съд - Добрич наложи ефективно наказание от 1 година и 4 месеца лишаване от свобода и глоба от 100 лева на добричлия, изтеглил неправомерно пенсията на съквартиранта си.

72-годишният Иван М.беше признат за виновен в това, че на 7 октомври миналата година в условията на продължавано престъпление е използвал платежен инструмент - дебитна карта без съгласието на титуляра и изтеглил сумата от 170 лева.

Иван, който също е пенсионер, живеел на квартира в таванска стая със съквартирант. Знаел, че на всяко седмо число от месеца, съквартирантът му получавал пенсия в размер на 170лв. по банков път, както и че притежава дебитна карта, която държи в чекмедже в квартирата, пише "Монитор".

В деня на престъплението подсъдимият взел платежния инструмент заедно с изписан ПИН код и отишъл до банкомат, но тъй като не умеел да работи с устройството, се наложило да потърси помощ. Успял да получи съдействие от мъж, който извършил три транзакции с дебитната карта, като изтеглил последователно100 лв., 50 лв. и 20.00 лева. След това предал цялата сума на подсъдимия и му върнал картата, която по-късно Иван изхвърлил.

Делото беше гледано по процедурата на съкратено съдебно следствие, като първоначално определеното на мъжа наказание беше редуцирано с една трета. Съдът приложи процедурата, след като подсъдимият призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт обстоятелства. Разпоредено беше той да плати и направените по делото разноски.

72-годишният добричлия има няколко предишни осъждания. Наложеното му сега наказание той ще търпи при първоначален общ режим. Пострадалият съквартирант не пожела да предяви граждански иск срещу подсъдимия, въпреки че причинената му щета не е била възстановена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: добричсъдпенсия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бабугери, бабугери, бабугери. Недей го вкарва - възрастта го попарва!
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само за информация...лицето не е от малцинствата, българин си е ! Престъплението не e кражба, а е нерегламентирани транзакции с чужд платежен инструмент !
9
0
 
1
 
! Отговори
готин преди 6 години
старец разбоиник
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а тези с 4 милиарда на КТБ, кога? Кошкари са и съдиите.
7
0
 
7
 
! Отговори
Crow преди 6 години
Добре, че има такива несретници, които да осъждат продажните съдии и да се вижда, че има осъдени. Иначе сериозните престъпници с по няколко дела не е проблем да са на свобода...
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как е възможно това? 170 лева не се ли водят кражба в малки размери и не се стига до затвор или само с хора от етноса така се процедира?
5
0
 
17
 
! Отговори
Али Реза от Банкя преди 6 години
Малееееее сериозна пенсия,85 ойро.........................веднага да се намали,може да бута и със 75!
4
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Ясно е,че за всяко незаконно деяние трябва реципрочно действие!Но да попитам,е само си питаме в последните 30 години....Та,милия ни роден съд,прокуратура....как сте,добре ли сте?Сега очаквам лицето цацаров да покаже мазната, лицемерна,крадлива мутра и да ни обгрее с безценния си блясък..... Няма по-жалка институция от така наречената ни право раздавателна система.....
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че е преди повишението на минималната пенсия на 180 лева, че щеше да лежи доживот. Такива големи пенсии отпуска герб, че хорат ще се избият да се крадат.
2
3
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Гиди, дърта хаймана...
1
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати наглият крадец! 170 лева са много пари бе, това са си 6000 рубли!