Най-евтино ли? Цената на чадъра 0.36 ст, но с шалте за 5 лв

Как концесионерът на най-евтиния плаж взима парите на туристите
8 юли 2017 17:02, Петя Славова
27
Най-евтино ли? Цената на чадъра 0.36 ст, но с шалте за 5 лв
Снимка: архив, Булфото

Концесионерът на най-евтиния плаж в България "Нестинарка" намери как да направи цената на сянката скъпа за туристите. 

Още по темата
 
Въпреки че преди няколко месеца софийска фирма спечели концесията на плажната ивица за срок от 20 години, предлагайки цена за чадър и шезлонг по 36 стотинки, летовници сигнализират, че реално плащат цена за сянка, колкото на всеки друг плаж. Трикът- задължително по думите им шалте на цена от 5 лева, съобщава Нова тв.
 
Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов определи тази търговска практика като "категорично нелоялна". Те са направили проверка с "таен клиент", която е установила, че шалтето е задължително. 
 
"Лицето, което стопанисва плажа, ще бъде глобено за това. Глобата може да е между 1000 и 30 000 лева. За повторно нарушение се плащат по 50 000 лева", поясни Маргаритов. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: мореНестинарка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
15
 
! Отговори
ей преди 6 години
Албанците са започнали разчистването на тяхното крайбрежие не използвано с години,чист пясък и кристална вода и скоро ще почнат строежи и до 3-4 годния ни ще духаме супата,ако няма рязка промяна при нас сме загубени.
4
7
 
20
 
! Отговори
факт преди 6 години
Каква почивка е това?само ядове и пари,преди седмица се прибрах от Турция,Анталия това е почивка,обслужване,чистота,ред,хранене и пр.там се чувстваш истински човек на приемлива цена ранно записване и всичко включено,5*****.
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
каква глоба уеее , при повторно да се развали договора и лицето да не се допуска 10 години в търгове за концесия на плажове ...
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в другата статия преди час шелтето беше 10 лв. намалиха ли ги вече
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами по телевизионните реклами как е? Закупете от нас един нож за 120 лева, и към него Абсолютно безплатно ще получите още пет!