Вълна от протести в страната: Полицаи настояват за заплати

Началото ще бъде поставено в София на 18 юли 2017 г.
17 юли 2017 21:18,
57
Вълна от протести в страната: Полицаи настояват за заплати
Снимка: архив, Булфото

Протестните действия за по-високо заплащане на служителите в МВР ще продължат и след митинга на 5 юли 2017 г. в София, припомнят от СФСМВР (Синдикалната федерация на служителите в МВР).

Още по темата
Започва серия от регионални протести, като началото ще бъде поставено в София на 18 юли 2017 г. в 18:30 часа пред храма "Св. Седмочисленици". Ще последват регионални протести във Варна - на 20 юли 2017 г., в Добрич - на 25 юли 2017 г., и в Гоце Делчев - на 27 юли 2017 г. Протестите ще продължат в Бургас, Благоевград, Перник и други градове.

Действията са организирани от регионалните структури на СФСМВР и в тях ще участват и членове на други синдикални организации в МВР.

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) е най-голямата синдикална организация в МВР, в която членуват над 7 500 служители  – както държавни служители, така и лица, работещи по трудово правоотношение, заети във всички направления на дейност на МВР на територията на цялата страна. Основана е през февруари 2009 година, непосредствено след спонтанните протести на служители в МВР от края на 2008 година. 

Основна цел на СФСМВР е отстояването и защитата на социално-икономическите и трудови интереси и права на членовете си в сферата на труда, трудовата заетост, трудовите и служебни отношения, социалното и здравно осигуряване, безопасността, подпомагането, осигуряването на високо жизнено равнище и професионална реализация при спазване Конституцията на Република България, действащото национално и европейско законодателство, конвенциите на Международната организация на труда и други международни споразумения, по които Република България е страна, както и на разпоредбите на Устава на СФСМВР.

СФСМВР се обявява решително срещу корупцията, дефицита на социален диалог и незаинтересоваността от състоянието на системата за вътрешна сигурност в страната, настояват организаторите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
33
 
! Отговори
Кольо преди 6 години
Защо като са им малко заплатите, половината са по 120 кила живо тегло. Нямаше ли ежегодни нормативи за покриване. Тази система е толкова пробита.. ..ще ми говорят те за чест, риск и служба на обществото. Който не му изнася да се пробва на борсата....сигурно ще са много желани на всякъде.
33
4
 
34
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
Имам приятел полицай в Охранителна полиция, същият работи от 2 год., месечният му чист доход е между 1000- 1200 лв., като включва основна заплата, добавки за храна и изв. труд. Освен това, изв. труд се компенсира и с годишен отпуск от 35 дни.Стига са приказвали само за основни заплати. А на полицаите се начислява и клас прослужено време по 2 % на година, така че един служител с 10 г. стаж взема с 20 % повече. Е това е истината.....какви 600 лв??????
32
1
 
36
 
! Отговори
Разбирам ги!!! преди 6 години
Че трябва да имат безплатно облекло и обурудване съм съгласен.От друга страна, докато изпълняват политически поръчки ще бъдат мразени от хората.Факт е че България е със най-много полицаи на глава от населението, но за жалост са неефективни.Това не зависи от полицаите, а от политиците, които имат интерес да подчинят изпълнителната и съдебната власт.Искам да доживея деня, в който заедно срещу порочната система пред НС протестират - лекари, пациенти, полицаи и учители!!!
31
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За несвършена работа мен ме наказват. Или ще ме накажат по-точно, защото си я върша. Доколкото знам, разкриваемостта на престъпленията е 32% в България. За какво да им даваме още пари, да не би да има ефект?
30
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един го взели на работа в КАТ. На третия месец шефа му го вика при него и казва: - Абе, ти няма ли да ходиш при касиерката да си вземеш заплатата? - Ха, ама то и заплата ли имало? Аз мислех, на ти пищова и палката и се оправяй сам.
29
1
 
33
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Да вдигнат заплатите, да уволнят всички и с новоте заплати да назначат хора, които ще работят. Не може това, че ти е ниска заплатата да е причина да не си вършиш работата. Като не те устройва ставаш и си заминаваш. Не знам за вас, но аз не познавам нито един човек, ставал жертва на престъпление, който да е имал късмета полицията да разкрие извършителя. Лошото е, че даже не познавам човек, който да познава подобен човек. Да не говорим за превенция на престъпления. Полициятаизглежда смешна.
28
2
 
38
 
! Отговори
Митко Гестапото преди 6 години
Никакви заплати на тия тюфлеци ! Оня ден една *** пак им избяга от ареста !
27
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да отиват да работят.Мързеливци!
26
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изобщо няма вълна от протести. Стига сте надували заглавията.Тези мързеливци само заплати искат, без да работят.И накрая се пенсионират млади, с 20 заплати!А другите хора ?!
25
8
 
39
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Контрапротест от страна на гражданите и бой по главите на полицайте!
24
5
 
35
 
! Отговори
USA преди 6 години
Какво, какво - искат по-ниски заплати ли ?, ами, че дайте им ги. Това заслужават нали ???
23
5
 
56
 
! Отговори
Към анонимен 17 преди 6 години
Ааа, не може да се прави никакво сравнение между БМБ и бай Тошо. Живков изгради цяла държава,в която имаше всичко и хората живееха добре,а БМБ я срина,а хората живеят зле. Разликите са много,но темата е обширна.Бай Тошо беше хитрец и България беше уважавана страна.
22
5
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
70% съкращаване и после вдигане на заплати. Не можем повече да хрантутим мързеливи изедници. Няма с какво.
21
3
 
57
 
! Отговори
естесвено анонимен преди 6 години
Не вдигайте кръвното на Краля! Пари нема - обличайте се от Илиенци - трето хенд. Заплатите ДАГАДИНА.
20
4
 
64
 
! Отговори
вести преди 6 години
моля напишете с колко заплата започва полицай със средно образование, колко взема месечно за храна, кой му плаща здравно и социално осигуряване, на каква възраст сепенсионира и с каква пенсия, взема ли 20 заплати при пенсиониране или десет.
19
4
 
64
 
! Отговори
крият преди 6 години
До Анонимен 9Полицаите не плащат осигуровки и данъци за всичко плаща народа а те некадърни,нагли,не работещи и вечно искащи.Заради техните привилегии има огромна дупка в НОИ.
18
2
 
63
 
! Отговори
стига вече преди 6 години
Който не работи не трябва да яде,май забравихме тази поговорка и 27 год.храним една не работеща система....
17
3
 
43
 
! Отговори
men преди 6 години
и на джените и щерките им да плащат че те горките по колко тояги чупят тато докат е на патрул в опръдяната мършрутка.... лели. направо на 35 да се пенсионират кадъните на заптиетата на сфинету с инвалидни пенсии.
16
3
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Репортерите на Нова Телевизия и господари на ефира разкриват повече от хилядите подслушвачи и патруладжии.Пари само от съкращения за вас!
15
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"проблема" на една партия в момента е един, и се казва не "герб", а бойко методиев борисов! човека, който много се доближава като публичен образ и политик до тодор живков, който умееше да лавира и навън и вътре и българия беше 2-а икономическа сила в сив!тази партия (която на практитка изобщо не е това, за което претендира) не може да преживее този факт, а пък опитите и в подривни действия е дълбоко известен от миналото!