Ангелкова пресмята: Грък, българин, грък, българин...

Оказва се, че туристите ни в Гърция са колкото гръцките у нас
19 юли 2017 10:52, Петя Славова
66

До няколко дни Министерството на туризма ще получи конкретни данни за броя на българите, които са решили да откажат своите резервации за Гърция, заради потопа, който заля южната част на страната.

"Изключително неприятна ситуация. Министерство на външните работи, особено нашето генерално консулство в Солун следят в детайли всичко, което се случва и са на разположение на всеки един български гражданин, който се обръща към тях за съдействие. Чух, че ситуацията започва да се нормализира и се надявам това да се случи бързо, за да се върнат хората към обичайния си ритъм.

Все още нямаме конкретни данни - дали има откази от резервации и как това ще се отрази като цяло на българите, които са решили да прекарат своята ваканция в Гърция и къде може би ще се пренасочат. До няколко дни ще имаме анализи и информация по отношение на това", съобщи в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR министърът на туризма Николина Ангелкова.

На въпрос по-евтини ли са чадърите на гръцките плажове, тя отговори: "Няма място за сравнение, защото плажната ивица в Гърция е в пъти по-голяма, а оттам и регламентът за плажните цени е различен".

"В Гърция крайбрежието е 15 хиляди километра. Там може да има безплатна сянка навсякъде, защото има за всички хотели. Нашето крайбрежие е 400 км., от което плажовете са не повече от 200 км., така че е изключително трудно да се организира и да се даде, образно казано, плаж на всеки един хотел, като материалната база в пъти надвишава плажовете", посочи Ангелкова.

"За миналата година само за периода юни-септември около 500 000 гърци са посетили България и 570 000 българи са посетили Гърция. Виждате, че разликата е изключително малка", добави тя.

По данни на Министерството на туризма за първите пет месеца на 2017 г. - от януари до май - около 470 хиляди гърци са посетили България, а 490 хил. българи са посетили Гърция.

Във връзка със спора между нудисти и туристи на плаж "Делфин", Ангелкова заяви, че ведомството й не може да вземе отношение по въпроса, тъй като в закона няма ясна регламентация.

"Единствената законова регламентация, която може да се търси в случая, е когато има наредба, която съответната община, на чиято територия се намира дадения плаж, има наредба, която е свързана с опазването на обществения ред и със забрана за неморално поведение, съответно нарушаване на благоприличието и така нататък...

Не можем да вземем отношение, виждате, че има две гледни точки - има хора, на които това им е абсолютно неприятно, има хора, които искат това да правят. Нямаме регламент, не можем на тази основа да санкционираме когото и да било", коментира Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
13
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
вече не сме под съветско робство и имаме пълната свобода да ходим където си поискаме, както и са добре дошли и всички в България!
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно фрапе и цял ден излежаване на шезлонга. И няма мутри и такива противни същества като тая да ти тровят почивката.
19
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В събота и неделя бях на Аспровалта. Цялата околност е пълна с автомобили с българска регистрация. Същото беше и на Олимпия миналия уикенд и на Уранополи по-миналия.Ако не беше хубаво, хората нямаше да блъскат толкова километри дотам.А пък тая с физиономията на изнасилена кобила може да приказва каквито си иска щуротии.
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До meryу нас изобщо няма да намериш удобства ! искаш да пиш каш - морето е отсреща ! искаш чадър и шезлонг - 25 лв....искаш лекар,че ти прилошало - плащаш стотачка. ...за това : искаш плаж - отиваш в гърция !
17
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българските мутри от така наречения туристически бизнес от години водят хибридна война срещу съседна Гърция, която обаче явно губят.
16
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога не съм видял грък на българското море. Би било смешно - при 13 834 км слънчева плажна ивица и неописуемо красиви острови да се завреш на БГ-плаж, където до теб се изливат фекалиите на миризливия хотел, в който си отседнал ...Ангелакова сигурно е спала на течение нещо.
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
госпожо антелкова, до като не оправиш този номер,дето чадър с 2 шезлонга струва колкото 1 вечер в хотел или 2 вечери квартира, няма да го бъде Бг -туризма. и щом ще си плащаме и здравните услуги на морето ни,да е поне на гръцкото. там поне фасове няма по плажа,кофички от кафе и т.н.
14
1
 
36
 
! Отговори
mery преди 6 години
Смешки! В събота на паркинга на обществения плаж в Александруполис бяхме 10 големи български автобуса. За такса от 1.5 евро получаваш чадър и шезлонг, безплатна тоалетна, хубави съблекални и душове. Този плаж вече се е превърнал в български щом и заведението на плажа е с български превод. В България трудно ще намериш за тази цена тези удобства!
13
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леле, леле, какво ще правят сега българите в удавената Гърция? Кой ще ме убеди, че сега след тая тиня, там няма да има комари и зарази? И без това комарите им са с размери на врабчета!
12
0
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Забрави да сметне милиционер и данъчен в редицата, и те са там.
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая мноо странна физиономия има.
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз познавам много гърци, които идват да напълнят резервоара и изпият едно кафете влизат ли в сметката?
9
0
 
26
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
По нашето море гърци не ходят, би било смешно. Много гърци посещават обаче зимните ни курорти,манастирите и Пловдив и от там се вдига бройката!
8
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"В Гърция крайбрежието е 15 хиляди километра. Там може да има безплатна сянка навсякъде, защото има за всички хотели. Нашето крайбрежие е 400 км."Логика да искаш от нашата мома!!!Значи, повече плажове, по-ниска цена?А, това, че нашите плажове се дават само на мутри, които преди това си плащат в министерството или общината, за да го вземат, след това надуват цените, за да си избият инвестицията и залагат около 100% очаквана печалба, няма нищо общо, така ли?
7
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** и грозна като Краянчева, Десислава Атанасова, Менда, Захариева, Дариткова ....
6
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато управляващи и народ отказват да приемат истината, така ще е.Изкарах няколко дена на родното Черноморие - българи реално нямаше. Само поляци, руснаци, украинци, белоруси, румънци и малко немци. Българин не видях почти (освен като обслужващ персонал), грък да не говорим. Къде ги вижда тия гърци тая калинка, не знам.
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двама души в държавата дълбоко треперят и са се изпокрили,защото руснаци си търсят спешно 1 млрд от КТБ и са поставили срок за да няма ту-онуй.Д.*** да ни е яко,защото познайте кой ще плаща.
4
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С такива калинки като тази и Захариева нищо няма да се оправи всичко ще си върви по старо.Драйфа ми се от тях.
3
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната поръчкова статия на Тиквено-Прасешките медии, обслужващи родната Мутро-Олигархия. Но дори наводненията в Гърция няма да ни откажат да продължим да ходим там. Защото е хубаво, спокойно и уредено и законите се спазват.
2
1
 
26
 
! Отговори
д преди 6 години
смешки преди пладне