Българинът на море: В Гърция е добре, но у нас е по-добре

Това смята мнозинството от читателите, участвали в анкетата на Dnes.bg
31 юли 2017 16:30,
98
Българинът на море: В Гърция е добре, но у нас е по-добре
Снимка: Reuters

Лятото на българина минава по българските и по гръцките плажове. Малцина са тези, които избират планината за релакс. Това показват данните в анкетата на Dnes.bg. В нея участваха 3152 души.

Те са решили в полза на родината вечния спор: "В България или в Гърция на море?". Макар и с малко читателите, избрали да почиват на нашето море, са повече от тези, избрали гръцкото.

С 28% българското крайбрежие е най-предпочитаната дестинация за почивка от  участвалите в анкетата ни.

Малко след тях, с 24%, се нареждат тези, които стягат багажа и потеглят на юг – към плажовете на Егейско и Средиземно море.

Бронзът в предпочитанията за почивка на българите е планината. 10 на сто от участвалите в анкетата на Dnes.bg са отговорили, че предпочитат прохладата на гората пред тази на морето.

Към чужбина, но на екскурзия, а не на плаж, ще поемат това лято 8% от участвалите в допитването ни. За тях релаксът изглежда е в срещата с нови места и хора, а не под чадъра на плажа.

Вкъщи си е най-добре. Това вероятно смятат онези 7 на сто от участвалите в анкетата, които ще си почиват по родните места.

Морето в Турция, доскорошна топ дестинация за българина, е изпаднало в дъното на таблицата с летните планове. Едва 5 на сто от участвалите в анкетата ще се отправят към турските курорти. Причина за слабия интерес със сигурност могат да се открият в политиката и терористичните атаки през последните месеци.

Гърция, България или Турция, на море или на планина, лятото е в разгара си и това е най-важното. Вероятно това си мислят онези 18 на сто от участвалите в анкетата ни, които не са избрали още посока за ваканцията си и ще го направят в последния момент. Ако има време и пари! Лято да е!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
2
 
6
 
! Отговори
Angelhell преди 6 години
До Анонимен 91Пишат така, защото так аим изнася!Аз лично не познавам някой който да каже, че у нас е по-добре!Изключения някакви.Най-са доволни онези, които са ходили и са си готвили сами (в България), но за мен това не е точно почивка.
85
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази анкета показва кой къде ще почива,а как от Днес направиха извода"В Гърция добре,в България-по-добре",не ми е ясно.Ако 10% ще почиват на Хаваите,а 90% в Мурманск-това значи ли че в Мурманск е по-добре?
84
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То е ясно,че в момента не е безопасно към Турция,но ако сравним България и Гърция,всяка държава си има своите предимства.Незнам как е сега,но в Гърция имаха страхотни заведения за развлечение например и е по-тихо,спокойно,а в България плажовете са по-добри,по-евтина е храната,повече разнообразие в комплексите като Слънчев бряг,Несебър.
83
0
 
14
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
В Созопол къртят цените, да седнеш на заведение в стария град си е разкош. Нямам представа на какво се дължи това свръх надуване на цените, качеството е същото, обслужването не е лошо, но като цяло нищо свръх особено.
82
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Гърция е добре, но ни заболяха ръцете с жената да обясняваме, че искаме тройка кебапчета с картофи без сирене, редена салата и некаква по-евтина ракийка. Поне в хотела бяха разбрани. Докторчето беше учило в България, ама не говореше нмого-много български. Хич не можа да разбере, че балдъзата иска да се проба да хване безплатна мрежа някъде на теферич и че си носим чадъри и хавлии, а закуска не искаме, защото сме си взели сирене, домати и русенско варено. Само хляб искахме, ама не от техния.
81
2
 
35
 
! Отговори
до № 83 (1-n) преди 6 години
Е ти си поредния индианец. Вземи малко излез от държавата, огледай се, вземи пример от хората по света вместо да се мислиш за всезнаещ и да си изказваш простотията и комплексите с обиди.
80
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 80Аз тук с 25 Евро , ще повръщам :) Не знам какво точно показа с тея пари. Освен доброто отношение на персонала. Но пак тук винаги имат да връщат. За да нямат 75 евро оборотни пари....смятай къде си хапвал :))
79
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Високите цени в България само показват интереса към нашата природа. Сами си забивате клина с тея приказки. Няма как чадър да е 20лв, ако няма интерес :) Ходете на гръцките села на камъните с празни плажове и толкова. Никой не е длъжен да има вашето мнение.
78
6
 
18
 
! Отговори
турист преди 6 години
По нашите хотели не знам за какво се раздават звездите, освен това персонала си нямат и на идея що е то ''service'' и дали някога ще има почва у нас. Който е пътувал, знае за какво говоря.
77
25
 
12
 
! Отговори
1-n преди 6 години
До Анонименотиди до Гърция бе ***, вместо да спамиш тука...
76
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пробвайте пак.....Пробвайте....Това го пишат:1. Тези, които имат хотели.2. Тези, дето работят в администрацията.3. Тези, дето знаят само български и ги е срам да излязат навън.4. Тези, дето нямат пари. Макар че някои от тях ходят с пълни багажници до Гърция и се чудят защо им се смеят....
75
4
 
28
 
! Отговори
РОССИЯ преди 6 години
днес се върнах от созопол шезлонги и чадър 25 лв а минимална заплата 420лв няма да имаме туристи с тези високи цени09788
74
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сядам на обяд в таверната, хапвам пийвам - 25 евро сметка. Давам банкнота от 100 евро , оказа се че срвитьорката няма да ми развали. Взе парите, отиде да ги разваля. В момента в който забавянето и надвиши 10 минути, един друг сервитьор пристигна на моята маса с едно узо и един сладолед на детето - за сметка на заведението. Какво повече да иска човек. Тука сметката може да е малко по-ниска, но проблемът че съм с едри пари щ е мой и всички ще ме гледат накриво.
73
7
 
12
 
! Отговори
Николина Ангелкова преди 6 години
От Витоша по-високо нема,от Искъро по-дълбоко нема,от София по-големо нема, от шопо по-арен и убав човек нема!
72
7
 
8
 
! Отговори
ама 77 преди 6 години
Ама и ти си голям *** ... обикаляш 5 звездните по света и после виснеш тук в днес.бг-то където сме все простоват народ и се чудя кво толкова ти дреме за бг туризма или просто си галиш егото?
71
14
 
14
 
! Отговори
Мили комплексари преди 6 години
Направете съпоставка между съпоставими неща като 5 звезди НА ПЛАЖА каквито аз посещавам без да питам за цена! Ходете вижте и то не само в Турция/Гърция/България! Ходете вижте и на ривиерата ходете до Бали/Малдивите.... Зад кухненския плот в Созопол между почивките да тракаш на телефона не е много обективно да коментирате какво е 5 звезден хотел!
70
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някакви комплексирани люде ми говорят как ям сандвич на плажа и колко пари изкарвам :D Абе хора осъзнайте се! Когато искам ще ям сандвич на плажа когато искам ще ходя да ми сервирате и отсервирате, а ако реша ще отида в истински курорт в западна Европа или на някое прекрастно островче в тихия океан! Въпреки всичко от време на време идвам и посещавам така наречените 5 звездни хотели на родното черноморие и ви пиша какви са проблемите! Със здраве продължавайте да гоните и малкото останали ;)
69
13
 
29
 
! Отговори
НИК КАССИДИ преди 6 години
ГЪРЦИЯ Е СВЕТОВЕН БОКСЬОР ОТ СУПЕРТЕЖКА КАТЕГОРИАС .ГЪРЦИЯ СЕ МЕРИ С ВЕЛИКИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ ДЪРЖАВИ : ИСПАНИЯ, ФРАНЦИЯ И ИТАЛИЯ !ТУРЦИЯ Е ИЗКУСТВЕНО ОБРАЗУВАНИЕ И ТАМ Е ОПАСНО ЗА ЗАПАДЕН ЧОВЕК И ТУРИЗАМ, ТЯ Е ТАЛИБАНКО-ИСЛЯМСКА АНТИ-ГРЪЦКА ДЕРЗАВА. ПО-СКОРО Е РАК И / ИЛИ ТУМОР ВЪРХУ ГРЪЦКИ ЗЕМИ.ГЪРЦИЯ Е ПОСЕТЕНА МИНАЛАТА ГОДИНА ОТ 27 МИЛИОНА ТУРИСТИ, А ТАЗИ ГОДИНА ЩЕ МИНАТ 30 МИЛИОНА !
68
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"В Турция те чака ислямска държава и затвор."Ее стига бе...добре, че хванаха две кукумявки, където хич не ми се вярва, че са света вода ненапити!!! В Турция е по сигурно от България повярвай... Бил съм много пъти и до сега не съм оставал с лошо впечатление...Абе човек още като кажеш, че си от България ти викат Комшу, усмихнати и интилигентни...един път от метрото минах гратис даже, понеже картата ми беше с недостатъчна сума и човека зад мен цъкна и за мен и пари не ми взе...
67
6
 
8
 
! Отговори
НИК КАССИДИ преди 6 години
ЗНАЕТЕ ЛИ ЕТНОСА НА ПРОКУРАТОРА И ПРО-КОНСУЛА НА ПРОВИНЦИЯ ЮДЕИА, ПО ВРЕМЕТО НА ХЕСУС КРИСТОС ?? ==== ПИТАМ ВИ ЗА ЕТНОСА НА ПОНТИОС ПИЛАТУС (ПИЛАТОС) ?ТОЙ Е ПОНТОС ЕЛЛИНАС = ГРЪК ОТ ТРАПЕЗУНДА ПОНТИКА .