Нов рекет по морето: Такса "свободен стол" в ресторанта!

Заведение в Созопол събира по 20 лв. за всеки незает стол на масата
Обновена: 9 авг 2017 16:10 | 9 авг 2017 15:45,
312
Нов рекет по морето: Такса "свободен стол" в ресторанта!
Снимка: Facebook

Такса за всеки свободен стол на масата на клиентите си прибират заведения по морето.

За наглия рекет сигнализираха потърпевши във Facebook.

"Ужасно обслужване и отношение, изключително грубо и неуважително. Таксуваха ни по 20 лв. за всеки свободен стол на масата", сигнализира потребителка на социалната мрежа. Тя публикува и снимка от касовата си бележка в заведение в Созопол.

На нея ясно се вижда, че към сметката са прибавени по 20 лв. за 4 стола в графа "Резервиран стол, Свободни др.", общо 80 лева.

"Ужилената" клиентка разказва и че тя и приятелите й са предупредили преди да седнат, че не очакват още хора.

"Пожелахме да говорим с управителя за нелепата такса "Свободни др" - за която не бяхме предупредени и не е описана никъде в менюто, той дойде, обиждаше ни и в крайна сметка ни изгони от заведението", пише още жената и предупреждава всички гости на Созопол, ако не искат да си развалят настроението, да избягват заведението.

От приложената сметка става ясно и че изгонените клиенти са оставили в заведението 254.10 лв., включително и 80-те за свободния стол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разберете не хора, всяка година закани, че ще спрат издевателствата над туристите и те.....продължават още по-нагло! Онази грозна женица, случайно подадена за министър няма да направи нищо! Всички които се гаврят с туристите плащат на Герберската от//врат и не им пука. Грозницата ходи по морето да инспектира ли мислите? Събира парите за Суджук паша, нищо повече. Колко години се казва, че е за последно? Много. И защо не се сложи край на грабежа и наглостта? Защото си плащат на Суджук паша.
168
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нов рекет по мУТрето: закривай !
167
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам нашето море да е готино, да е прилично, да няма гнусни тарикатлъци като този. То е ясно, че може не на Гърция, ами и на Бахамите да отидеш на почивка. Ама искам нашето да става бе. Затова има откат срещи такива тарикати и то правилно. Гърция - хубаво, ама нека искаме и нашето да е поне прилично, не е нужно да е звездно качество, но поне да е ок.
166
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един предлага да имало в нета сайт с отзиви за такива заведения да не се лъжем хората хах ми те ще хакнат сайта
165
4
 
19
 
! Отговори
Сервитьор преди 6 години
Ето ви ценоразпис на същите храни в заведение в Сл.Бряг което е на 100 м от плажа в централната част на комплекса.Кола-2 лвТарамаХаивер- 7.69Гирос-НямаГръцкаСалата - 6.89Сафрид - 9.49Капрезе- 8.69Чернокоп.13.89Наливна Бира 1 лвДзадзики - 6.49Халуми-НямаБургас 63-3.50 за 50грЛаврак- 18.89РЕЗЕРВИРАН СТОЛ 0 лв
164
5
 
25
 
! Отговори
:):) преди 6 години
всичко под емине на юг е батки мутри, дрога и алкохол и здрави рушвети към Сф. Не ви трябва да ходите в тази джунгла от нагли мутри в хотели, плажове заведения и пътища. Само яд, нерви и прахосани пари.Кога ли в Сф ще разберат че на море като бял човек днес в Бг може да отидеш само по северното черноморие. Ама като сте си направили "магистрала" само до южното.....
163
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грешката не е, че хората са седнали в този вертеп. Грешката им е, че изобщо са отишли да си късат нервите на Мутроморието. Там отдавна не е за нормални хора. Изпъдиха ни!
162
0
 
34
 
! Отговори
Бивша сервитьорка преди 6 години
До АнонименАко на бележката най-долу пише "фискален бон" е свързана. Ако пише "изисквайте фискален бон" не е и се води междинен бон - един вид вътрешен отчет. Повечето заведения дават бележки несвързани с НАП като даже си имат по два апарата. Отчитат до някаква определена сума на апарата за НАП и реалната печалба се отчита на другия, където излизат и марките.
161
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един ей така ми беше направил забележка да не съм внасят м.вода във фитнеса му а вътре ми бяха аминокиселините и знаеш ли кога влязох пак никога -никога и бая хора така направиха и го затвори след година
160
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой вади 200 лева за обилен обяд?БЕЛЕНЕ!!!
159
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ресторант Милос - доста гнусно място.
158
6
 
21
 
! Отговори
Гърция е близо преди 6 години
Ходете по дупките на Кафяво море, после пускайте постове из FB :)
157
9
 
1
 
! Отговори
До 152 преди 6 години
При пич ти тея сметки явно без кръчмаря ги правиш! Щото като гледам касовата бележка от тоя статия, то само един обяд ти иде 200 - 300 лв! При това само и единствено ако не ядеш много много! Така, че не знам от де ги изкара тия сметки ама не са от БГ морето! Да не са от турско?
156
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да спрем да хвалим гърците и те ти набутват хляба и водата без да ги искаш , после са в сметката. Тази година и такса покривка ми взеха. 10 евро са 1 мусака и една бира. 1кг. Ципура е 40евро. Всеки може да си направи сметка къде му е изгодно и приятно са почива.Аз лично ходя и в Гърция и по нашето море.
155
5
 
20
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
Човек трябва да не е с всичкия си, за да ходи на кафявото, бетонно море. А пък точно в Созопол ходят само най- заблудените хора. От 1995 г. го превърнаха в едно от най- лошите места. Но простолюдието често действате алогично и нерационално.
154
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кръчмата е MILOZ fish&grill иначе се рекламират и във фейсбук. Не пропускайте да им напишете поздрав
153
5
 
17
 
! Отговори
Безмислен спор преди 6 години
Спрете се бе деца.В КУРОРТИТЕ на морето ни винаги е било скъпо. Морето ни не е лошо,стопанисващите го са лоши.Не знаят как да ти приберат парите с пиниз,а не ,,с рого"А в Гърция го могат.А ти 35 се позаинтересувай и ще разбереш че Гърция е една от най търсените дестинации в СВЕТОВНИЯТ туризъм,с 16000 км. брегова ивица .Северна Гърция е едно ,а надолу островите /хиляди на брой/ и юга са друга бира.Ако посетиш само гара Искър,мислиш ли че това е истинската София???Юноши бледи ,нищо не виделиV
152
1
 
2
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 6 години
До Изгърбич ЗадвратянАко клиентите си поръчат целия ресторант за 3 часа, сигурно ще очакват да платят някой и друг лев отгоре. Но това дали са го направили, дали са поръчали голяма маса, в тихия край на заведението си остават само твои свободни теоретични постановки.
151
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно затова вече не ходя в ***, бойкот на алчните ресторантьори и хотелиери, ваща мама, гладни да умрете, дано скоро и ромите да спрат да ви работят за жълти стотинки!
150
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами първо се гледат цените тогава сядаш те чакат шарани да клъвнат то като гледам бележката и в чужбина няма такива цени

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe