Нов рекет по морето: Такса "свободен стол" в ресторанта!

Заведение в Созопол събира по 20 лв. за всеки незает стол на масата
Обновена: 9 авг 2017 16:10 | 9 авг 2017 15:45,
312
Нов рекет по морето: Такса "свободен стол" в ресторанта!
Снимка: Facebook

Такса за всеки свободен стол на масата на клиентите си прибират заведения по морето.

За наглия рекет сигнализираха потърпевши във Facebook.

"Ужасно обслужване и отношение, изключително грубо и неуважително. Таксуваха ни по 20 лв. за всеки свободен стол на масата", сигнализира потребителка на социалната мрежа. Тя публикува и снимка от касовата си бележка в заведение в Созопол.

На нея ясно се вижда, че към сметката са прибавени по 20 лв. за 4 стола в графа "Резервиран стол, Свободни др.", общо 80 лева.

"Ужилената" клиентка разказва и че тя и приятелите й са предупредили преди да седнат, че не очакват още хора.

"Пожелахме да говорим с управителя за нелепата такса "Свободни др" - за която не бяхме предупредени и не е описана никъде в менюто, той дойде, обиждаше ни и в крайна сметка ни изгони от заведението", пише още жената и предупреждава всички гости на Созопол, ако не искат да си развалят настроението, да избягват заведението.

От приложената сметка става ясно и че изгонените клиенти са оставили в заведението 254.10 лв., включително и 80-те за свободния стол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако някой е очаквал подобрение на условията за почивка на Созопол, жестоко се е лъгал! Този град загива от безмозъчни местни пейзани и кмет, който е толкова корумпиран, че само Суджук паша го бие. Панайот Рейзи и кмета, награбил имоти за милиони, накупил в София, Варна, Созопол, участник във всяка далавера. Е, за да е недосегаем, тлъсти пачки текат към Суджук паша. Някой да му е потърсил сметка? Такова лакомо животно е, затриващ туризма и прогонващ всичко нормално. Важното е да краде и получава.
188
1
 
20
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
Созопол Ресторант Милос...
187
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия "хотелиери" съвсем са изтрещели. е нали имало "ръст на икономиката", българина харчел вече "без да гледа", без да си прави сметката?що така има коренно разминаване с "официалната статистика" и реалността ?тия бастуни, дават ли си сметка, че както не обичам по принцип морето, мога да опъна чадъра на големият балкон и 20 лв няма да видят!гледам бележката и не вярвам - салата 17 лв, другото и то по 20-ина лева! луда работа!за тази сметка от 170 лв ше напълня догоре дисагите в кауфланд!
186
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Почвайте да споделяте във фейсбука Милос клиент да не видят.
185
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двеста коментара! Е как няма да ви изцакат днес..бг с някаква измишльотина и Вие непросветените дълбоко провинциалисти с интернет, веднага скачате да се отказвате от държавата си! Хаха лошшшш матриял!
184
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сервитьорне,мерси.Яжте си ги.Свободен стол....човек, дори не мога да го обясня.Това е все едно да отидеш в бакалията на улицата на която ти е къщата и продавачът да ти набута към проръчката неща,които ти НЕ ИСКАШ.Ама няма не искаш, той си е сметнал дневната печалба и ти плащаш.Той е открил магазин на ТВОЯТА улица.Ама купи и цигари, например- не аз не пуша.Нищо че не пушиш, ще черпиш като ти дойдат гости.Разбираш ли колко е нелепо.
183
0
 
32
 
! Отговори
туристка преди 6 години
Не е истина, докъде са стигнали наглеците по нашето Черноморие! Затова повече от 10 години не стъпвам! В Италия също има "куперто", но то обикновено е 2,00 евро на човек, при това говоря за ресторанти в топ-дестинациите! И винаги е обявено в менюто!
182
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз ако бях нямаше да платя, след като никъде не е написано и не са ме предупредили. Отдавна не съм почивал на българското черноморие и нямам желание да ходя, но където съм бил в чужбина не са ми таксували столове. Хахаха.
181
0
 
22
 
! Отговори
Няма значение преди 6 години
Милос...с Управителя наркоман и "Хостесата" - *** - работеща най-древната професия) труженичка), които за *** за зеле не стават......
180
1
 
17
 
! Отговори
Управителя преди 6 години
Голяма работа че е дойда двама трима по-малко след тази шумотевица. При 20 лв на празен стол може и да не поръчват ако искат.
179
5
 
33
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
ще цитирам на един форумец изпказване - под друга статия но е много прав - "Над България трябва да вали 3 дни бензин и да тресне гръм"
178
4
 
16
 
! Отговори
маке-ариец преди 6 години
По Македонските плажове в Пукет - благоденствие!В Панелистан за *** - кафяво море, бетон, арматура и рекет!ФАКТ!
177
2
 
23
 
! Отговори
Боко Тиквоча преди 6 години
Като гледам какви ги вършат мойте поданници, мога да кажа само едно:-Баси матряла!
176
1
 
32
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Заведението се казва MILOZ и се намира! на брега на морето в Созопол .Може да видите негови снимки в гугъл и фейса за да знаете къде да НЕ стъпвате!
175
0
 
42
 
! Отговори
Covent Garden преди 6 години
По принцип мислех да почивам за 2 седмици в Созопол , но след новината за побоищата на мутрите в клубовете и тази новина сега се отказвам , ще почивам в Брайтън или някъде в Испания..
174
1
 
29
 
! Отговори
coцялно слаб депутат преди 6 години
трябва да ви дерат мъжката защот ошефа ще си купува на есен нов джип.
173
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЩОМ ИМА СВОБОДНИ СТОЛОВЕ И СА СТИГНАЛИ ДО ТАМ В БЕСА СИ ДА ОГРАБВАТ КЛИЕНТИТЕ, ЗНАЧИ ТОВА ЗАВЕДЕНИЕ Е БОКЛУКНЕ ХОДЕТЕ В ТОЗИ ВЕРТЕП.
172
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основната грешка на тези е, че изобщо са отишли на българското Черно море, което поне от 20 години изобщо не става за почивка на българите.
171
0
 
32
 
! Отговори
rtyhtr преди 6 години
Ох проклетник мръсееен дано скоро скоро да фалира, даже и цялото лайн.оморие да фалира
170
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕТО ЗАЩО НЕ ХОДЯ В ТАЗИ КЛОАКА - БЪЛГАРСКО ЧЕРНОМОРИЕ. В ГЪРЦИЯ Е ХИЛЯДИ ПЪТИ ПО-ДОБРЕ.