На работа в китния Китен: Развалена храна, ровена от ромки!

Украински служител разкрива гнус и ужас в български хотел
15 авг 2017 10:30,
185

Снимка: Турправда

Една и съща храна се сервира в продължение на цяла седмица, а се изхвърля едва, когато нещо започне да мирише на развалено. Това пише за кухнята на български хотел в Китен 22-годишният Иван Дончев от Киев, който през юли 2017 година имал "късмета" да работи в обекта, отдалечен на 150 метра от морския бряг.

Иван е споделил рецензията си в украинския сайт Турправда, като е прикачил снимки от работната атмосфера в хотела и завършва с апел: "Не ви съветвам да отидете в този хотел, ще си развалите отпуската!"

Дончев е от стотиците чужденци от Украйна и Молдова, които запълват празнините в туристическия бранш у нас.  Работил в хотела от 3 до 31 юли.

"Бях направо в шок, когато видях какво се случва в кухнята. Цари пълна антихигиена. Още в първия ден ме оставиха да работя, без да съм минал медицински преглед", обяснява младежът.

Разказва, че в мястото, където се приготвят ястията, всички ровят в храната – без ръкавици и без шапки. Кухненският персонал бил от 5 ромки, които изглеждали мръсни, но пък работели по 16-20 часа в денонощието.

Храната била ту недоварена, ту преварена: "Шефът икономисваше от всичко, веднъж когато изхвърлиха развалена салата, наруга говачите. Чиниите и чашите се мият без препарат, после се излъскват със салфетки".

Със снимки Иван показва как тубите за диспенсерите с "минерална" вода се пълнят директно от крана с чешмяна.

Шефът им казвал да наливат твърдия алкохол от някакви туби, а според младежа изобщо не било ясно какъв е този алкохол. Бирата също била разредена с вода.

"Имат добри връзки с полицията и затова нито веднъж нямаше нито една проверка",  обяснява още Иван.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
27
 
7
 
! Отговори
we преди 6 години
Странно. Не че са стока по тези хотели, ама има нещо съмнително в коментара на този бивш служител! Как се разрежда бира с вода в кеговете, че ми е интересно?! Собственика имал бил връзки в полицията?! Полицията не е институция занимаваща се с храната по хотелите, затова и да имаш връзки в полицията, няма да ти трябват!
24
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напишете кой е хотела
23
12
 
2
 
! Отговори
Варна преди 6 години
Сладолед от Марешки във Варна
22
19
 
17
 
! Отговори
китен преди 6 години
Тоя май са го прекарали със заплащането и сега плюе. Не че нещата не са верни, ама май са преувеличени и дописвани. Пример-водата може да я наливат за съвсем друго..
21
15
 
3
 
! Отговори
Варна преди 6 години
"15 000 сладоледа за 15 август. Това е скромният подарък от мен и екипа на ВОЛЯ за празника на Варна. По това време на денонощието едни управляващи си правят пиар на гърба на туристите по Южното Черноморие. Аз ще използвам този час да ви съобщя мястото, където ще направим подаръка си утре след 9:30 - площад "Севастопол" във Варна."
20
49
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я стига моля ви се, вчера се върнахме от Китен компания 15 души, прекарахме страхотно, храната беше супер, персонала доволен, заплатите им над 1500 лева плюс качествена храна на корем и нощувка е 3 звезден хотел с климатик.
19
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз работих една година в елитен ресторант в Истанбул. Затваряхме в 23:00 и всичко сготвено през деня се изхвърляше. Даже не ни даваха на нас - персонала да си носим нещо у дома.
18
40
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е при демокрацията собстеникът да се стреми да реализира по-голями печалби и като плаща ниски заплати и храни работниците с развалена храна. Печалбата е движещият мотив на капитализма, а както всички знаем капитализмът е най-съвършената система, никой не измислил по-добра. Работникът е стока на пазара на труда, пазарът е най-добрият регулатор, щом има стока която е съгласна да работи за тези условия значи всичко е наред.
17
54
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я,стига плюхте - "иван от киев! казал" .Тази година бяхме в Приморско и Китен и си беше СУПЕР !а,рашките и тям подобните хич да не идват -държат се надменно сИлИните ,с едни претенции на какво отгоре ? кои са тея бе?
16
0
 
38
 
! Отговори
Нане Марсианецо преди 6 години
До сминдух енд чесънПонеже сме били на българското Черноморие и не сме кьорави, *** и задръстени. А ти такъв ли си или нас ни имаш за такива.
15
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И към всичко това като прибавиш и шума - просто "земен рай".
14
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо решихте ,че написаното е вярно с оригинала?Защото в зората на трудовата ми кариера съм работил известно време в ресторант и то уж елитен. Имам известни наблюдения, след това една година не стъпих в заведение.
13
3
 
78
 
! Отговори
Язека преди 6 години
Е па то у сички хотели е така. Първия ден се правят пътжоли, остатъка се влага у гювеч на следващия ден и ако пак остане става на вкусна супа...С всички продукти е така- месо, риба, зеленчуци, тестени изделия и напитки. Не се ли развали - не се изхвърля...просто преминава от една гозба в друга. Поне на нашето черноморие на 90% е така.
12
8
 
54
 
! Отговори
3M преди 6 години
Има ли още луди да ходят по мутроморието!?
11
3
 
35
 
! Отговори
ДО АНГЕЛКОВА И ..... преди 6 години
Не можете зда ме зарибите да Ви ходя на Черноморието с новини като тази . Срам и резил ......
10
45
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
И защо решихте ,че написаното е вярно с оригинала?
9
13
 
37
 
! Отговори
SAFC преди 6 години
Абсурд! Това е долна инсинуация! Нашите хотелиери никога не биха направили такова нещо!!!
8
3
 
66
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Добре , всички сме наясно с тези неща . Още ли има хора които посещават заведенията към хотелите ? И заведенията въобще ???????
7
27
 
11
 
! Отговори
Тикволандия преди 6 години
Той затова Ралф Шведа така се беше изнервил и ги риташе наред. И аз да бях, и аз щях да побеснея ако видя какво ми сервират, ама нали не стъпвам на българското черноморие вече, та нямам проблеми вече със стомаха
6
3
 
90
 
! Отговори
БАЙ Иван преди 6 години
Напълно възможно да е вярно!Шефа е със сигурност някой с звучен прякор като коча,***,***,глигана,добичето,каратиста,бурсука,щангата, и т.н... поставени лица и изпращащи всеки месец таксата си спокойствие за София на някой от онези 240...