Слънчев бряг – Парти дестинация или място за семеен отдих?

Отмяната на феста Solar Summer – за да няма напрежение
16 авг 2017 08:45,
79
Слънчев бряг – Парти дестинация или място за семеен отдих?
Снимка: архив, Ройтерс

Отмяната на музикалния фестивал Solar Summer в Слънчев бряг беше най-отговорното решение. Това каза Климент Йончев, който отговаря за комуникацията на събитието.

Преди дни проверки, оглавени от вицепремиера Валери Симеонов, спряха шумни партита в курортния комплекс, конфискуваха техника и озвучителна апаратура.

"Липсата на сигурност в това, което правим, ни накара да се откажем. Ситуацията в момента в Слънчев бряг не предполага да се случат нещата така, както вярваме, че трябва да се случат. Има шанс някой да влезе във всеки един момент и да спре музиката", обясни той пред bTV.

Още по темата

По думите му решението се е зародило още в събота вечер, когато са видели колко натрупано напрежение има между държавата в лицето на вицепремиера Валери Симеонов и хората.

"Представихме си как трябва да обясним на Адам Байер или Пако Осуна, които са доста популярни имена в световен мащаб, че на вратата чука държавата и казва: Спри музиката. След това си представихме реакцията на 3000-4000 души. Това щеше да доведе до напрежение", изтъкна Климент Йончев.

Според него държавата не си говори с бизнеса и с хората, които работят в Слънчев бряг.

По думите му най-големият проблем е какъв точно е комплексът.

"За мен курортът винаги е бил свързан с парти и развлечения. Ние го рекламираме като такова събитие, за да можем да привлечем аудитория, а в същия момент държавата го рекламира като "лоу кост" дестинация за тих и спокоен сън", коментира Йончев.

Вече са започнали преговори с артистите от фестивала да дойдат за нови дати в София, съобщи той.

Всички, които са си закупили билети, могат или да ги запазят за новите дати, или да ги върнат и да си получат парите обратно по надлежния ред.

Домакинът на фестивала Иван Дончев определи акциите по заведенията в курорта като неправомерни действия, без законово основание.

"Нямаме нищо против проверките, а това да се нахлува с въоръжени сили по време на нощната работа, когато заведението е пълно с български и чужди туристи", каза той.

По думите му фестивалът е с уведомителен режим и всяка година се подават документи към общината и всички институции като конкретни дати, часове и изпълнители.

Междувременно стана ясно, че собствениците и персоналът на заведения в Слънчев бряг се готвят за протест. Причина са именно проверките на Валери Симеонов. Според бранша по този начин се стига до отлив на клиенти и загуба за бизнеса.

Мястото и часът на протеста все още се уточняват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Пешо Пешо = Пипи . Стилъг те издава . *** и упорита натрапване на,, слънчака,, а си има име- Слънчев бряг . Сбогом на алкохолиците и носителите на европейски ценности . + дрогата .
32
15
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Сбогом, туризъм, здравей отново, тоталитаризъм. Сбогом на цял един клас туристи, здравей... Никой друг, защото по този начин нови туристи не се привличат, само се гонят стари. Може и някоя бабичка да се върне в слънчака ако стане пак семеен курорт, но така няма да отиде примерно в черноморец, тоест приходът за държавата от нея ще е един и същ. Сбогом и на един голям процент от приходите от летен туризъм, здравей на повече бедност и нищета в резултат на това. Мутрите ще намерят как да се оправят.
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До пипи Купон ли ? Орг.ии. Прав е ДалаВери ,но всяко чудо за 2-3 дни .Ако искате да се освинявате ,защо и другите ще ви търпят ?
30
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова с тази дейност трябваше да се заеме Валери , защото местната администрация не смеят да гъкнат на мутрите! Как си представяте кмета на Несебър да издаде заповед за санкция на дадено заведение , нали ще го набучат на кол после! А другият начин е да го стимулират финансово !
29
2
 
12
 
! Отговори
до Катя преди 6 години
Като си семейна с две деца отивай на Албена и там плажа е прекрасен. И ако си толкова отговорна никога не би си топнала децата във водата на Слънчев бряг - само лай*на. Ще се обринат.
28
10
 
8
 
! Отговори
пипи преди 6 години
всяка жаба да си знае гьола. Защо всички комплекси трябва да са едни и същи?! Като искаш спокойствие отиваш на ахтопол, мичурин, обзор, бяла, кранево. Ако искаш купон - си на слънчака. айде стига пупулизъм. Като не ти харесва - просто не ходиш там. има достатъчно други скучни пенсионерски места
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оххх как искам валерката , с полицайчетата да отидат да спрат музиката на някоя индийска сватба.Хем ще има бой , хем еване.
26
8
 
15
 
! Отговори
Катя преди 6 години
Слънчев бряг е с един от най-големите и хубавите плажове.Аз бих искала да го ползвам и да почивам пълноценно.Не съм съгласна да се превръща в Содом и Гомор, за да угодим на няколко стотици пияни тинейджъри.Има правила, да се спазват.Семейна съм и съм на мнение,че от семейства с деца се печели много повече, отколкото търсещи евтино пиене тинейджъри.Подкрепям Симеонов, явно той трябваше да се намеси там, където местните не могат/ не искат.
25
2
 
19
 
! Отговори
123 преди 6 години
Тези на партита все едно им трябва музика повечето са толкова надрусани, че незнаят къде се намират. А музиката се чува на километри, буквално... Не ми е жал за друсалките и техната музика.
24
0
 
25
 
! Отговори
Family guy преди 6 години
Семеен отдих?Айде бе.Аз не бих завела семейството си там.
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако държавата реално я е грижа, би следвало да остави сезона да приключи, понеже няма как в сезон да се правят "ремонти" а от началото на следващата година да издава лицензи за работа, само на обекти преминали изискванията за шумоизолация. Така се работи за интереса на всички, а не с мутренски изцепки
22
11
 
13
 
! Отговори
от опит преди 6 години
искам да споделя моя опит. Като беше малко детето ми ходехме на Поморие и Китен. Спокойни курорти. Като поотрасна разнообразихме Созопол, Варна - има какво да види, да разбере. Сега вече е тинейджър и иска да ходи на Сл.бряг. Разбираемо. Там е денонощен купон. с баща му също оставаме за по вечер. Не сме толкова стари и ни харесват все още дискотеките. Така че мили хора - за всеки вкус си има дестинации. Аз като не харесвам планината -просто не ходя там.
21
2
 
17
 
! Отговори
! преди 6 години
П.С. На 28 съм и не познавам нито един човек, който има желание да почива, камо ли да работи в Слънчев бряг. Може би ние не се развиваме правилно....Ама едно ми е ясно - няма как от пияни тийнейджъри да направиш качествен курорт. Ако някой си мисли, че Ибиза е нещо страхотно.....просто е една малко по-стара дупка от нашата.....а испанците отдавна се бият по главите защо си разсипаха туризма с бетона. И отдавна почнаха да го събарят...
20
3
 
22
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
"Междувременно стана ясно, че собствениците и персоналът на заведения в Слънчев бряг се готвят за протест.".Ако искат да дънят музика след 00 ч. собствениците на заведения да бъдат така добри да си ги шумоизолират, както е навсякъде по света и отдавна трябваше да са го направили вместо с тези пари да си купуват скъпи играчки... Между другото проблема с шума не е само там, а по цялото южно черноморие!
19
3
 
17
 
! Отговори
! до 17 преди 6 години
Ти очевидно не си живял в България и не си работил никога сезонна работа. В курорта Слънчев бряг ако си вземеш всички изработени пари си късметлия, ако си осигуряван поне на минимална заплата вече си баровец. За работните места - толкова са много и апетитни, че само от Тамбукту не търсеха работници. За ДДС-то...добре че ги натиснаха зверски последните години. За бетоните - точно това искат нормалните хора да променят. Българското крайбрежие можеше да е минимум от ранга на Далмация....уви, Ибиза
18
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валерко след като твърди че закона е за всички, защо не ходи по махалите и да спира музиката на ромските сватби, а? Двойни стандарти
17
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГотиноСпоред теб всички хора с деца /а някои от тях са по-млади и от теб/ са "ментално ощетените пенсии" ли бе бРусук! Щото са "длъжни" цяла нощ да слушат музикалните ти вкусове?! Има си правила, които трябва да се спазват, а дори и на бетонирания слънчак поне 80% от туристите искат да спят през ноща... Не всички са нощни бухали, а за след 00 ч. има много по-интересни забавления от това да се мяташ и друсаш на данЦика в дискотека!
16
13
 
7
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Колкото и данъци да са укривали от Слънчев бряг, все са плащали нещо. Да не говорим за колосален брой работни места, хора които плащат осигуровки, пазаруват храни и напитки, съответно ДДС. Не я мислете тази *** от млади хора. Те са мобилни. Кеф им е Ибиса, Малта или където и да е. Само не знам как "български трудещ се" /адски смешно звучи/ ще отиде в тихия, семеен Слънчев бряг. С други думи - ето ви едни бетони, които ще пустеят.
15
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Далаверко Симеонов полек полек връща комунизма
14
6
 
18
 
! Отговори
! преди 6 години
"Нямаме нищо против проверките, а това да се нахлува с въоръжени сили по време на нощната работа, когато заведението е пълно с български и чужди туристи", каза той.А кога да се проверяват нощните клубове?!?! През деня, когато няма оборот, няма музика и...най-вероятно заведението не работи! И тоя *** наясно ли е, че почти всяка проверка от която и да е агенция е съпровождана от силовото министерство?! Да си направят фестивала на достатъчно отдалечено място. Въпросът е какъв БЕШЕ курорта!