Слънчев бряг – Парти дестинация или място за семеен отдих?

Отмяната на феста Solar Summer – за да няма напрежение
16 авг 2017 08:45,
79
Слънчев бряг – Парти дестинация или място за семеен отдих?
Снимка: архив, Ройтерс

Отмяната на музикалния фестивал Solar Summer в Слънчев бряг беше най-отговорното решение. Това каза Климент Йончев, който отговаря за комуникацията на събитието.

Преди дни проверки, оглавени от вицепремиера Валери Симеонов, спряха шумни партита в курортния комплекс, конфискуваха техника и озвучителна апаратура.

"Липсата на сигурност в това, което правим, ни накара да се откажем. Ситуацията в момента в Слънчев бряг не предполага да се случат нещата така, както вярваме, че трябва да се случат. Има шанс някой да влезе във всеки един момент и да спре музиката", обясни той пред bTV.

Още по темата

По думите му решението се е зародило още в събота вечер, когато са видели колко натрупано напрежение има между държавата в лицето на вицепремиера Валери Симеонов и хората.

"Представихме си как трябва да обясним на Адам Байер или Пако Осуна, които са доста популярни имена в световен мащаб, че на вратата чука държавата и казва: Спри музиката. След това си представихме реакцията на 3000-4000 души. Това щеше да доведе до напрежение", изтъкна Климент Йончев.

Според него държавата не си говори с бизнеса и с хората, които работят в Слънчев бряг.

По думите му най-големият проблем е какъв точно е комплексът.

"За мен курортът винаги е бил свързан с парти и развлечения. Ние го рекламираме като такова събитие, за да можем да привлечем аудитория, а в същия момент държавата го рекламира като "лоу кост" дестинация за тих и спокоен сън", коментира Йончев.

Вече са започнали преговори с артистите от фестивала да дойдат за нови дати в София, съобщи той.

Всички, които са си закупили билети, могат или да ги запазят за новите дати, или да ги върнат и да си получат парите обратно по надлежния ред.

Домакинът на фестивала Иван Дончев определи акциите по заведенията в курорта като неправомерни действия, без законово основание.

"Нямаме нищо против проверките, а това да се нахлува с въоръжени сили по време на нощната работа, когато заведението е пълно с български и чужди туристи", каза той.

По думите му фестивалът е с уведомителен режим и всяка година се подават документи към общината и всички институции като конкретни дати, часове и изпълнители.

Междувременно стана ясно, че собствениците и персоналът на заведения в Слънчев бряг се готвят за протест. Причина са именно проверките на Валери Симеонов. Според бранша по този начин се стига до отлив на клиенти и загуба за бизнеса.

Мястото и часът на протеста все още се уточняват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Готиноооо3% от БВП на държавата идват от слънчака.Това кой ти го каза? ***.
12
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На остров Закинтос, 8 дни, със самолет, ол инклузив,е 500 евро на човек в хотел 4*. За толкова пари в Сл.Бряг ще пиете спирт, ще ядете манджа трета употреба, а като прибавите и чадър, шезлонг и паркинг, ще ви излезе по-скъпо.За шума и гъчканицата да не говорим.Абе хора, как може в хотел 2*, малък, семеен, в Гърция, точно на плажа където нощувката излиза 20 евро на човек, закуската да е несравнимо по- хубава от тази в български 5 звезден хотел, да не говорим за чистота и обслужването, и природата
11
5
 
27
 
! Отговори
xy до № 8 преди 6 години
Кмета не е издавал разрешителни за работа след 24 ч.защото няма такова право.Наредбата за шум в околна среда,разрешава шумни заведения до 22, 23 или най-много до 24 ч.Толкоз.Няма заведение в тази държава,на което да му е разрешено да дъни чалга или каквото и да било след 24 ч.А нарушителите на реда са печално известните божо кравата,митю очите и още няколко по-малко известни бандити.И когато се намери един смел и принципен политик да се изправи срещу наглеците всички вият като настъпани ***
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименк`ви трудови хора, бе? При соца там имаше само туристи от братските социалистически страни - организирано и два-три хотела от ранга на "Кубан" за соц баровци и в редки случаи младоженци. Идеш на почивка/лагер нейде по морето и един ден с рейс те водят на ЕКСКУРЗИЯ на Слънчев бряг. В началото на май и през октомври там се правеха комсомолски и ТНТМ конференции и можеше да се види някой и друг поет/писател от Априлското поколение, пратен в творческа командировка.
9
23
 
5
 
! Отговори
Готиноооо преди 6 години
Страшно готино ми е как ментално ощетените пенсии се прострелват сами като подкрепят малоумието на Симеонов. Ок, Слънчев бряг ще стане тих, уютен и скучен курорт. Само дето ще чакате приходи от него, които да отидат за пенсии, ама в някой друг живот :)п.п. 3% от БВП на държавата идват от слънчака.
8
4
 
23
 
! Отговори
Симеонов преди 6 години
Слънчев бряг беше любимия ми курорт.Някога,докато мутрите не го съсипаха.Десетина години не бях стъпвал там,но в края на юли бях една седмица по работа.Спях в хотел в южната част, вечер се разхождах до центъра.През тази година в курорта има хора от всякъде,но повечето са от източна Европа,от бившия соц.Главно семейства,млади и стари,има и много тинейджъри.И поне 90% са нормални туристи от тия които искат да спят.Алкотуристите и наркоманите са абсолютно малцинство,по добре да бъдат прогонени
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПЪРВО, всяко заведение (обект) има издадено разрешение за работно време от кмета на общината - в случая Несебър. Защо зондер командата не хване кмета за гушата, че разрешава раб.време до 2-3, до 4 часа сутринта?ВТОРО, в нормалните държави има различни типове курорти - за семеен, за младежки отдих и лукс курорти. Тези за младежкия са с хотели тип студентски кампус, непретенциозни заведения за хранене и много дискотеки.ТРЕТО, "Слънчака" е кичозен "теристически" бъркоч от мутри и западни пияндета!
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кой ходи на дискотека за да си почива или за да се наспи ??? за спане и почивка има дестинации !!!
5
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вън наркоманите и наркопласьорите от Слънев бряг.Връщане на курорта на трудовите хора и семействата им.
4
19
 
5
 
! Отговори
гейчо преди 6 години
ОСТАВКА ЗА г-н Симеонов.Патриот 1 в България и защитник на РОМИТЕ.този иска тотално да съсипе туризма в Българияиска да вземе хляба на зеленитеМного бързо забрави от къде излезеот кога се борят да съсипят Слънчев Бряг но в основата са братя Диневи защо не справят проверки във Влас. Интереса клати феса. Видя се кой финансира партията му Турската държава . Курортите са в Турция празни и той с полиция прави акций на основание шум и догодина да няма туристи Вече се говори за репресий на морето
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога не съм виждал Слънчев Бряг, като нещо повече от една евтина Ибиза.
2
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
айде стига с тоя Слънчев бряг, кой го интересува тая клоака, освен разни чалгаджии и алкохолици
1
1
 
21
 
! Отговори
Fake taxi преди 6 години
Мачкай Валери...вдигай данъците...таксите....визи за чужденците....само не гони рускините от плажа