За железницата с любов: Евросредства

Транспортната система в България се ориентира към фондовете
24 авг 2017 16:30, Екип на Bloomberg
4
За железницата с любов: Евросредства
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Железницата е част от една обща интегрирана система и тя трябва да бъде припозната като част от инфраструктурата. Това коментира Симеон Ананиев от Асоциация на българските железопътни превозвачи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

По думите му със сменянето на модела на финансиране, който касае европейските програми, транспортната система в България се ориентира към европейските фондове.

"Все повече и повече усвояваме тези фондове ,като основните направления, върху които работим, са свързването с европейските коридори, най-вече "Север-Юг", и връзката София-Пловдив-Свиленград-турска граница", каза той.

Ананиев обясни, че непрекъснато се изграждат отделни подобекти, но сега основни направления остават връзката София-Пловдив с отделните подучастъци, а също е важна и връзката София-Драгоман-Калотина.

"Хубав момент в европейските проекти е изграждането на железопътните възли в София, Пловдив и други големи градове", посочи експертът.

Той допълни, че поддържането на железопътната инфраструктура е един постоянен и дългосрочен процес и не може да се говори за инцидентни проекти и отпускане на средства. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 3 години
НА НАС --НЕ НИ ТРЕБВАТ ЖЕЛЕЗНИЦИ И РЕЛСИ...МОЖЕМЕ И С КОНСКИ КАРУЦИ!

ПРЕЗИДЕНТА КАЗА ДА КУПИМЕ 5-САМОЛЕТА "ГРИПЕН"-----ТЕ ЩЕЛИ ДА НИ РЕШАТ ПРОБЛЕМИТЕ ,БЕ...ХА,ХА,ХААААААААААААА...

МЪДРО ...НАЛИ!!!!!?????
2
2
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Браво!!!!! Когато разрушиха цялата ЖП инфраструктура, която има стратегическо значение, сега ще взимат пари за изграждането й .... ОТНОВО .... мръсни предатели и крадци ...
1
2
 
13
 
! Отговори
М, да ... преди 3 години
Доста е късничко, и все пак : А, дано! .