Рушат 80 незаконни поскройки в ромския "Бевърли хилс"

В "Столипиново" пък откриха незаконен строеж на джамия
28 авг 2017 09:00, Петя Славова
40
Рушат 80 незаконни поскройки в ромския "Бевърли хилс"
Снимка: архив, Булфото

80 незаконни къщи предстои да бъдат бутнати в пловдивската Аджисан махала. Тя се намира в супер центъра на областния град и поради тази причина населението й се смята за по-аристократично от живеещите в другите ромски махали на Пловдив.

Въпреки това и за тях няма да има прошка, ако къщите им са построени без необходимите разрешения от общината. До момента са издадени 80 заповеди за събаряне в Аджисан махалата, съобщи кметът на район "Централен" Георги Стаменов.

Още по темата

Той уточни, че проверките в района ще продължат, като целта е да се установи дали живущите изпълняват общинските разпоредби, пише "Монитор".

"Който не е бутнал постройката си, вдигната в нарушение на всякакви правила, ще бъде санкциониран", бе категоричен районният кмет. Самият той останал шокиран, когато преди няколко дни имал път в района на Малката базилика и видял как строители изливат бетон.

Разпоредил проверка и установил, че обектът е незаконен. Дал заповеди на инспекторите по незаконно строителство в районната администрация да обходят Аджисан махалата и да установят кои къщи са вдигнати без разрешителни.

Който е строил без документи, ще трябва да събори сградата си сам. Ако не го стори, тогава в имота ще влязат багери, а после общината ще си търси парите за събарянето по съдебен ред. Отделно от тези 80 заповеди за събаряне районната администрация е написала 10 акта с глоби от по 2000 лева заради незаконни постройки.

Проблемите с незаконното строителство върху общинска земя са във всичките ромски махали в Пловдив. В район "Северен" през изминалите месеци бяха проведени няколко акции за събаряне на незаконни къщи в Шекер и в Харман махалите.

В "Столипиново" пък само преди няколко дни районната администрация констатира незаконно строителство на джамия. Кметът Николай Чунчуков изпрати комисия до ул. "Крайна" и разпореди строежът моментално да бъде спрян, като обеща да издаде и заповед за събаряне на построеното до момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
59
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пази боже сляпо да прогледа! Грехота е, на тия хора живота им е тотално тежьк от безработица глад и мизерия, а вие се опитвате и психиатрията да напьлните! Засрамете се гяу!
9
0
 
38
 
! Отговори
Начини има, преди 6 години
управленска воля няма!Как партията на Орбан се справи с този проблем в онези населени места, в които спечели общинските избори?Оказа се, че има начин *** да бъдат накарани да работят в селското стопанство, ако няма друга подходяща за тях работа и че е възможно да ги накараш да не проявяват капризи!Ако пък не им харесва, могат доброволно да се изселят в друга държава.А у нас? Предлагат му работа, той казва, че предпочита да е на помощи.Заселва се където ще, търпят го! Ценен електорат!
8
3
 
13
 
! Отговори
до До 5 преди 6 години
Никой няма предвид раздаване на чужда собственост.Тук много пъти сме коментирали, че цели села са необитаеми и сградите са подложени на разрушаване и грабеж. Много от собствениците им ги предлагат за продажба и за по-малко от 1 000 лв, но няма на кого. Чрез посредничеството на държавата такива къщи могат да бъдат купени от заселени там бъдещи селскостопански работници. Ако те кажат, че нямат пари, пак държавата може да плати на собствениците и после да си вземе парите чрез разсрочено плащане.
7
23
 
2
 
! Отговори
Грьм от ясно небе преди 6 години
А кой ще санкционира предателите на Бьлгария които са разрешили за кило домашна ракия да се строи безвьзмезно? След като тези хора са живели по половин век в тези незаконни постройки сея де ще идат?
6
0
 
47
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
Тези пустеещи къщи по селата са нечия собственост! Починали са възрастните хора, но те имат наследници, така че по-полека с раздаването на чужда недвижима собственост!!!
5
5
 
21
 
! Отговори
Не е нужно насилие преди 6 години
Нужен е закон. Ако повече от 1 година няма работа за някого в дадено населено място, да го въдворяват там, където за него има и работа и жилище.За хора без образование и професия, земеделието е подходящ начин за препитание. Пустеещи къщи по селата, колкото щеш.Достатъчно е да се гласува такъв закон и да се приложи безкомпромисно. Тогава нито гета ще има, нито ще се разорява държавата от даване на помощи.Лек за неразумната им раждаемост - без детски и платено майчинство за неосигуряваните.
4
27
 
3
 
! Отговори
Неа преди 6 години
И сега къде ще отидат живущите ?
3
0
 
25
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 6 години
Още преди 200-300 години в Париж са се заели с подобни проблеми - решението е било да изравнят старите квартали , да ги разчертаят с прави и широки улици и готово, като застане стражарят на единия край и вижда какво става до другия край.
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма ли да покажете някой от местните Еди Мърфовци, или то ченгета от тях няма?
1
0
 
49
 
! Отговори
Ако преди 6 години
някой някога успее да вземе и един лев от тези актове, или пък пари от разходите за събаряне, ще бъде чудо на чудесата!