Мъж бра грозде в лозя в Бяла, собственикът го гръмна

Стрелецът сам се е предал в полицията, арестуван е
Обновена: 1 сеп 2017 14:45 | 1 сеп 2017 14:30,
233
Мъж бра грозде в лозя в Бяла, собственикът го гръмна
Снимка: архив, Reuters

Застрелян е мъж, който крадял грозде в землището на град Бяла, съобщиха от ОДМВР - Русе.

Вчера около 15 ч. 69-годишният собственик на лозовия масив установил, че двама мъже - на 55 и 58 години, берат грозде без негово позволения.

Извадил пушката си от багажника на автомобила си и прострелял по-възрастния от двамата.

Куршумът попаднал в областта на черния дроб. Въпреки оказаната помощ простреляният починал.

Стрелецът сам се е предал в полицията. Задържан е. Образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още по темата: убийствогроздеБяла
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
4
 
30
 
! Отговори
Толерастия преди 6 години
Единствената грешка, допусната в случая е, че е оставил свидетел. А просто трябваше да ги очисти и да натори лозето. Или както казват англичаните - no body, no crime...
133
5
 
26
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Вдигнал е много мерника...трябвало е малко по надолу.Ако ти влезе в къщата да използва същият мерник,но за лозето...постъпил е необмислено и ще си пати.Частната собственост е неприкосновенна но не и в БГ.Ако го гръмнеш както в случая ще отговаряш пред закона.Може крадеца да ти изплющи 2 шамара...ще стоиш мирен и ще гледаш как те обира.Дори и да иска да те убие ако ти го изпревариш пак ще имаш проблеми с правосъдието....Такава е тя...
132
3
 
24
 
! Отговори
отговор на 131 преди 6 години
до "интересна работа" - ами ако апашите са видяли дядото и не ги е било страх от него ? Рекли са си - ще крадем, пък ако кряка много дъртия ще го утрепем. Обаче изненада - дядото подготвен.
131
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само пушката оправя маслено-зелените. Като думнат още 5-600, другите сами ще бягат...
130
7
 
14
 
! Отговори
Ala_Bala преди 6 години
Сега ще осъдят собственика заради този крадец.
129
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и другият е требвало да очисти ...крадците предполагам са от Герб , те така са научени на суджуци и всичко да си берат ..
128
3
 
50
 
! Отговори
Bolt Thrower преди 6 години
Частната собственост е неприкосновена. ПО КОНСТИТУЦИЯ! Стига сте ми развивали теории, че не е трябвало да убива римлянинът. Тези *** веднъж завинаги трябва да се научат да спазват законите на страната (в случая върховният закон), ако ли не - нямат право да живеят в нея. И без това никой не ги е канил. А собственикът трябва да го освободят поради липса на извършено престъпление. Да може да си гледа лозето човекът.
127
2
 
11
 
! Отговори
авария в Козлодуй преди 6 години
Геле с предупредителни изстрели не си играе!
126
31
 
7
 
! Отговори
тъпанари много преди 6 години
До Рок енд ролА аз се сещам за Йорталана ,който за един кочан царевица убива дете ! Ганьовска работа ,не го е гръмнал в краката и да извика полиция ,а направо е стрелял в корпуса му за да го убие и всичко това за няколко чепки грозде ! Не казвам ,че собственикът е провокирал крадеца и че това е планирано убийство ! Също така не оправдавам и крадеца ! Но простреляй го в краката и извикай полиция бе! Кой си ти че ще стреляш за да убиваш ?! Това не е неизбешна самоотбрана ,че да стреляш в тялото
125
6
 
5
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Между другото (да не дава Господ!), сещам се за един ужасен случай в Щатите. Дъщерята се скрива не помня по каква причина да изненада баща си (рожден ден, просто за майтап или друго) в гардероба. И той мислейки, че е крадец, стреля с пушката. Резултат - фатален.
124
19
 
14
 
! Отговори
==== преди 6 години
69-годишният собственик на лозовия масив застрелял крадец на грозде.------Е, и какво ще стане с лозовия масив и печалбата от продукцията на грозде, след като собственика му ще прекара остатъка от живота си в затвора?В никакъв случай не оправдавам крадците, но човек винаги трябва да помисли за крайния резултат от последствията на дествията си!псМожеше поне да стреля в краката или може би е стрелял за да убие!?
123
24
 
4
 
! Отговори
собственика на съд преди 6 години
С това убийство той лишава "крадеца" от правото да се защитава в съда ! Тоест собственикът е убил един свидетел ,който можеше да разкаже много на следствените органи ,доли наистина е отишъл да краде или е бил подведен от собственика ! След това психолозите и следователите щяха да преценят кой лъже ,собственика ли лъже или "крадеца" лъже ! В този случай собственикът е за съд и затвор поне от 15 г. без право на замяна !
122
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКой изсече горите?-------------- Всички фирми, които секат горите, са на българи. Ман галите само вършат черната работа. Камионите, разрешителните, складовете за дърва, всичко е на българи. Корумпираните горски също са българи. Накрая ченгесарски фирми го режат на паркет или изнасят с тирове за Гърция.
121
1
 
6
 
! Отговори
баста 131 преди 6 години
Не ни е интересна "интресната ТИ работа"...помисли си дали да "береш"чуждо.
120
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До планирано убийствоВероятно е така ! Хем го уби на "местопрестъплението" ,хем и няма да му плати жълтите стотинки за свършената работа !х С един куршум два заека !
119
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пичове този *** с 131 коментар е провокатор....извъдил се ромски защитник!Мъ рша в стадото!
118
32
 
5
 
! Отговори
интересна работа преди 6 години
Крадците ли са били първо там или собственикът с колата и пушката ?!Ако собственикът е бил там първи ,крадците като забележат колата няма да влязат да крадат ! Ако крадците са били там първи ,като чуят че кола спира близо до тях ,поне ще направят опит да избягат или да се скрият ,а не да продължават да крадат пред очите на собственика ! Собсвеника е провокирал "крадеца" ,крадецът си е мислил ,че бере грозде с разрешение на собственика ,затова не е избягал ,просто не е знаел ,че това е номер !
117
1
 
7
 
! Отговори
до 124 преди 6 години
Еболата...и тя е "живот"...ама се чудим как да я ***!
116
3
 
1
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
До как действам азИма логика в това, което казваш. Иначе може да изтрепем пощаджиите, цивилни полицаи или просто хора, дошли да ни потърсят.
115
5
 
3
 
! Отговори
до 126 преди 6 години
Психопат е....