Общинарят с пистолета сгафил през 2012-а – намушкал мъж, 5 пъти

Тогава Лазар Влайков бил освободен от редиците на ГЕРБ
1 сеп 2017 18:00,
120
Общинарят с пистолета сгафил през 2012-а – намушкал мъж, 5 пъти
Снимка: septemvri.org

Шефът на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който е собственикът на пистолета, с който 6-годишно дете неволно простреля собственик на заведение в село Виноградец, е бил освободен от редиците на ГЕРБ през 2012 г.

Освобождаването му станало факт, след като при скандал на пътя с шофьор на друг автомобил, Влайков намушкал с нож 5 пъти другия водач.

Още по темата

Инцидентът станал на пътя между селата Бошуля и Карабунар, докато Лазар Влайков пътувал с BMW-то си към Виноградец, където живее.

Автомобилът му се разминава с "Пежо"-то на Тодор Стоянов от Пазарджик. И двамата карат на дълги светлини и се заслепяват. Секунди след разминаването шофьорите спират и помежду им избухва скандал, припомня "24 часа".

Според твърдения на общинския съветник пред полицията тогава още със слизането от автомобила Стоянов стискал в ръка някакъв прът и ударил по колата му, след което посегнал и към Влайков. В този момент Лазар Влайков извадил нож и започнал да мушка противника си. По-късно медиците установили 5 пробождания по тялото -  в гърдите, по гърба и краката. Получил е и вътрешен кръвоизлив, но след операция е стабилизиран.

Тогава е задържан общинският съветник Лазар Влайков, който твърдял пред разследващите, че е невинен и е действал при неизбежна самоотбрана. От прокуратурата не са поискали удължаване на срока на задържане на Влайков и той е освободен от ареста – 24 часа след инцидента.

Още на следващия ден обаче от централата на ГЕРБ изключиха Влайков от редиците си, а прокуратурата започна разследване срещу неизвестен извършител.

През октомври 2014 г. действащият председател на Общинския съвет в Септември Антон Влахов изненадващо подава оставка. Незабавно е сформирана петчленна комисия за избор на нов председател. Лазар Влайков е избран с 13 гласа, срещу 6 за неговия конкурент Стоил Стоилов от коалиция ОДС /Обединени демократични сили/. Това е втори мандат за Влайков.

Припомняме ви, че именно Лазар Влайков е чичо на 6-годишното дете, което неволно простреля и уби собственик на заведение в село Винеградец, където късно снощи компания празнувала рождения ден на момченцето.

След употреба на алкохол, Влайков извадил законно притежавания си боен пистолет и започнала размяна на оръжието сред присъстващите. Така пистолетът стигнал до детето, което произвело неволен изстрел, с който убил собственикът на заведението.

Тялото на мъжа е откарано за аутопсия в Пазарджик, а с детето работят психолог и инспектор от "Детска педагогическа стая".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къф гаф бе, това е цирков номер...!!!Тоя кой му е дал разрешително, за пистолет?
44
0
 
64
 
! Отговори
па преди 6 години
То Общинските съвети са си мафиотски сдружения навсякъде у нас.Все "наши" хора.
43
1
 
66
 
! Отговори
Последни новини преди 6 години
"Герберастка държава" в момента потготвя изявление по повод последните действия на нейния член Лазар В. Очаквайте скорошно включване на лидера суджук Хасан пряко от сарая до Баня Баши джамия.Ой вей!
42
0
 
53
 
! Отговори
Палмето преди 6 години
.А вие искате да ви управляват хора с чисто минало.Абе Еййй.... вие чувате ли се ? То заквиз няма,и ако се освободят от длъжност криминалните типове,и тези с връзки в ъндърграунда,ми че то няма да има кой да ни управлява,и ще настъпи такава анархия,че чак не ми се мисли.Навремето Ванга каза..,,Не ровете за войничетата. повече...'' Питат я защо? А тя казва ,,..Ами защото,ако продължите да ровите по случаят,правителството ще падне,и няма кой да ни управлява...'' Значи,генерали,министри,прокурори
41
0
 
55
 
! Отговори
7+ преди 6 години
Евала съдебна система!
40
0
 
60
 
! Отговори
O_O преди 6 години
И този е в управата на общината??? То да е само той- колко още знайни и незнайни криминални типове ни управляват.
39
1
 
72
 
! Отговори
Възмутен преди 6 години
И сега прокуратурата няма да разследва кой даде разрешително за оръжие на този герой Ама щото е от ГЕРБ - всичко ще се замете
38
0
 
64
 
! Отговори
fck u преди 6 години
защо тоя *** е на свобида?
37
0
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При цялото това минало с агресивно поведение на Влайков е меко казано смешно да се опитвате да ни убеждавате, че не той, а дете е натиснало спусъка неволно. Да не споменавам и че Глок-а има 3 автоматични предпазителя.
36
0
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
колко удобно детето произвело изстрела неволно, да бе да. освен ако не е стреляло с боен пистолет преди никакъв шанс да знае 6г хлапак как да освободи спусъка и да стреля, по-скоро чичото е пийнал и без да иска или съзнателно е застрелял човечеца и после детето било, за да не го лежи, другите е заплашил или подкупил и готово. пак като не го изкараха, че се е самоубил човека като оня в парка в Пловдив... Абсурдистан, бате!
35
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е че той ако няма поне 2 опита за убийство не може да стане общинар, там изискванията са големи, не приемат кой да е.
34
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те тва са ГЕРБ въоръжени. За да си нема разправии полицията му дала и разрешителното на пищов.И тва председател на общински съвет ами тез по нагоре представаме си ги и тех.
33
0
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извършил е еопит за убийство с 5 пробождания част ок които в ГЪРБА ?!?! И въпреки това има ЗАКОННО притежаван БОЕН питолет ?!?! Ако обикновен гражданин без никакви провинения се опита да си извади разрешително за бойно оръжие в 90% от случайте ще му бъде отказано, а на този кандидат касапин може....
32
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Битов терорист от "Герберастка Държава", значи ще му се размине леко. Сега чакаме и бащицата му от Банкя да се произнесе по въпроса.
31
0
 
54
 
! Отговори
Публикувайте преди 6 години
имената на ВСИЧКИ присъстващи, за да се знае, че на тези 'хора' не трябва да се има НИКАКВО ДОВЕРИЕ и да БЪДАТ СЪДЕНИ ВСИЧКИ!! За глупаво, БЕЗОТГОВОРНО поведение( има поне дест клаузи!) за БЕЗДЕЙСТВИЕ и ПОДСТРЕКАТЕЛСТВО, УВРЕЖДАНЕ на детска психика.И още: следователите да разпитат МНОГО ДОБРЕ учено ли е детето да СТРЕЛЯ??? и КОЙ???( защото аз съм интелигентен човек на 80 години, но НЕ УМЕЯ да боравя с оръжие.) А как СТРЕЛЯ 6-годишно дете?ДАРБА???Вкупом ВСИЧКИ присъствали да получат ПРИСЪДА за У
30
0
 
68
 
! Отговори
дядо преди 6 години
Колко от вас повярваха, че 6 г. дете може да дръпне спусъка на боен пистолет. Да направят следствен експеримент и таз *** да я натикат да лежи до живот първо за убийство, второ за измама на властта и трето за склоняване към лъжесвидетелство.
29
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ имат 8 съветници в Септември, а за него са гласували 13 в т. ч. и 3-*** от БСП, а па Вие си мислите че едните са алтернатива на другите
28
1
 
56
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Влайков намушкал 5 пъти опонента си и казал че го направил при неизбежна самоотбрана .....след това Герб го освобождават от редиците си и Влайков става "Неизвестен извършител" :) Гербаджия да си .....от Герб да те освободят :)
27
0
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако беше окошарен още първият път - това може би нямаше да се случи и човека щеше да е жив. Най-виновна е корумпираната съдебна система, е**ти самоотбраната да ръгаш в гръб.
26
1
 
60
 
! Отговори
stiling преди 6 години
Няма страшно! Другата седмица пак ще го изключат от ГЕРБ. За втори път!След година две ще кандидатства и пак ще го приемат и така.........