По ръцете на Влайков и детето – еднакви барутни частици

Лазар Влайков остава под домашен арест, реши съдът в Пазарджик
Обновена: 12 сеп 2017 17:42 | 12 сеп 2017 17:16,
75
По ръцете на Влайков и детето – еднакви барутни частици
Снимка: septemvri.org

Окръжният съд в Пазарджик отказа да задържи за постоянно Лазар Влайков и потвърди мярката му за неотклонение "домашен арест". Определението е окончателно и  не подлежи на обжалване.

Като мотиви от тричленния съдебен състав посочиха, че Влайков не е осъждан, няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Самият Влайков отказа коментар по решението на съда.

15 телефонни разговора е провел Лазар Влайков с жена си Мими след като ресторантьорът Наско Тонкев паднал прострелян в сърцето в ресторанта си на 31 август. Общото времетраене на разговорите било почти половин час. Това показва разпечатката от разговорите на Влайков във фаталната вечер, разкри окръжният прокурор Васил Малинов по време на делото, в което държавното обвинение настоява пред Окръжния съд в Пазарджик да бъде отменен домашният арест на Влайков и той да бъде задържан под стража.

Още по темата
Според показания на свидетели, съпругата на Влайков е била там по време на инцидента. Това твърди и дъщерята на простреляния Наско Тонкев - Деница.

Пред съда прокурор Малинов обяви, че вече е готова физико-химическата експертиза от натривките за барутни частици от ръцете на 6-годишното момченце, за което се смята, че е убило ресторантьора, Лазар Влайков и починалия Наско Тонкев.

Експертизата е показала, че по ръцете и ръкавите на Влайков и детето има еднакви по химически състав барутни частици, докато по ръцете на убития Тонкев са съвсем други. По това от държавното обвинение правят заключение, че бойният пистолет "Глок" е бил държан от Влайков, който го е дал на детето зареден.

От съдебно-медицинската експертиза стана ясно, че раневият канал, през който е проникнал куршумът, е от ляво на дясно и отдолу нагоре. Според прокурор Малинов има свидетел, който твърди, че детето е стояло отдясно на убития Тонкев, така че няма как то да е простреляло ресторантьора, пише "24 часа".

Преди дни прокурор Васил Малинов оповести, че 6-годишният Юри е бил разпитан пред съдия. Тогава детето заявило, че то е произвело изстрела, но и че пистолетът му е предоставен от "човек с кожено яке". Единственият човек с кожено яке по време на празненството е бил Лазар Влайков.

Припомняме ви, че прокурор Малинов направи заключение, че лицето има склонност към извършване на престъпления, тъй като до момента срещу него има 6 досъдебни производства – 2 за причиняване на средна телесна повреда и 4 за кражби.

Името на бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков бе замесено и в случай от 2012 г., когато по време възникнал скандал на пътя, Влайков намушкал с нож 5 пъти другия водач. Тогава е освободен от редиците на ГЕРБ, а години по-късно отново е сред тях - поради това, че лицето не е осъждано. След този случай, той подаде оставка от поста.

При инцидента, случил се на 31 август, собственикът на заведение в село Виноградец бе застрелян по време на празненство по случай рождения ден на 6-годишното момче.

Тогава, след употреба на алкохол, единият от присъстващите извадил законно притежавания си боен пистолет и започнала размяна на оръжието сред присъстващите, съобщи тогава говорителят на полицията в областния град.

Така пистолетът стигнал до детето, което произвело неволен изстрел, с който убил собственика на заведението.

В съдебната зала в Пазарджик присъстваха съпругата, дъщерята и сина на починалия Наско Тонкев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
27
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Детето е получило пистолета от човек с кожено яке. Само един човек е бил с кожено яке, но детето не го е представил като "чичо". Сега е времето да се установи че и друг е имало с кожено яке. В последствие ще се направи експертиза, че якето на втория е от изкуствена кожа. На по късен етап ще се докаже, че повече от 50% кожата е естествена и делото ще бъде върнато за доразследване. Някой съдия или адвокат ще се разболее, друг ще си направи самоотвод и така.... до края на света. Нищо неясно!
38
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо дело: По закон огнестрелно оръжие се държи в каса, а не на детски рожден ден. Самият факт, че го е занесъл там и стрелял, е вече подсъдим.Второ: Има свидетели, които казват, че той е стрелял, а не детето. При условие, че е подъдим и очевидно не е стока, трябва да е в банделата, а не вкъщи.Трето: Простотията не ходи по гората. Тези *** като цяло нямат място в обществото. Да ходиш със зареден пистолет и да стреляш на рожден ден на дете, е престъпление и е от особено опасен характер.
37
0
 
21
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Горкото дете ...този с двата пръста чело... и чара на мъжко шимпанзе...от търкане...сигурно му е смъкнал кожата от ръчичките!
36
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както казаха очевидците ,веднага след инцидента жена му си е тръгнала, очевидно да търси тоя и оня да покрият работата. Той е говорил с нея 16 пъти да му казват какво да лъже.Само остава да се види тя с кого е говорила и всичко ще лъсне. Но... нашия човек е от Герб и това не се прави
35
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Простотията и плиткоумието не е невнимание. Пък и който не внимава навън ще внимава вътре ( Затвор - място за концентрация осигуряващо време за размисъл- в пповечето случай никой няма да ви безпокои)Що не внимава като пресича път пред камион или автобус ?Що не внимава като има се качи на някоя тераса на високо ?От днес е разрешено да карате по Цариградско с 300 ако стане нещо и някой пострада не съм внимавал.... Извинете
34
0
 
28
 
! Отговори
Валентин Радев МВР преди 6 години
Работим и по версията, че при прехвърлянето на пистолета собствникът на заведението се е самоубил. Нашият човек Лазо.. пардон, исках да кажа г-н Влайков е взел пистолета, за да не го открадне някой наркоман.
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те така е като залостиха бай Симо.Вече щеше да е прибрал пищова.
32
0
 
18
 
! Отговори
martin преди 6 години
БРАВО ВЕ , ТО ТАКА СЕ ПОДМЯТА ПИСТОЛЕТ. 16 РАЗГОВОРА С ЖЕНАТА ЩОТ СЪМ НЕВИНЕН. А И МЕЖДО ДРУГОТО АЗ ЯМ АСФАЛТ
31
0
 
4
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Долните звезди са за ГУPБЕТЧИЯ.
30
0
 
0
 
! Отговори
Додо преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯ: Ясно.
29
3
 
15
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
До ДодоДа не би да има някакво евротолерантно законодателство, въз основа на което предоставянето на оръжие на 6 годишно дете да не е равносилно на убийство по невнимание?КАКВО УБИЙСТВО ПО НЕВНИМАНИЕ БЕ ПРИЯТЕЛ ?!ТОВА Е УМИШЛЕНО УБИЙСТВО ,ПЛАНИРАНО ПРЕДВАРИТЕЛНО! ЗАТОВА СЕ ИЗПОЛЗВА 6 ГОДИШНО ДЕТЕ ЗА ДА СЕ НАМАЛИ ПРИСЪДАТА И ДА СЕ ОБЯВИ ,ЧЕ СМЪРТТА Е ПРИЧИНЕНА ПО НЕВНИМАНИЕ ! ДЕТЕТО МОЖЕ ДА Е ИНСТРУКТИРАНО ИЛИ ПЪК СОБСТВЕНИКЪТ НА ОРЪЖИЕТО ДА Е ДЪРЖАЛ РЪКАТА НА ДЕТЕТО И ДА Е НАСОЧИЛ ПИСТОЛЕТА
28
0
 
21
 
! Отговори
цвете преди 6 години
В БЪЛГАРИЯ НЯМА ПРАВОСЪДИЕ - КАКВО СЕ ЧУДИТЕ - БОРИСОВ ПОКАЖИ СЕ И ОБЯСНИ НА ТОЯ НАРОД - ДОКОГА ЩЕ ЦАРИ БЕЗЗАКОНИЕ
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен това, защо не са тествани и дрехите за барут, за да се направи възстановка (ок, знам че няма шанс в БГ, но при толкова публичен интерес биха могли да се напънат). Изобщо какво е обяснението на всички свидетели - как е станала работата, защо, кой къде е бил и т.н. Тоя телефонен разговор пък няма никакъв смисъл ако жена му е била наоколо. Цялата версия смърди. Представете си ако го е убил държайки ръцете на детето - колко сбъркан човек трябва да е, за да причини това на дете.
26
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това дете е на 6 и вече му втълпяват, че е убиец. Волно, Неволно все тая вината е еда и съща. И на родителите на детето ще им излезне през носа и на самото дете. Нищо не отминава просто така. Дано не му избие на детето психиката да вземе някой ден всички НАНАДОЛНИЩА около себе си да избие.Как може да си позволите да направите това с детето.?!?!?!?!?!?!?***.И
25
2
 
31
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Едно нещо не разбирам! Защо е толкова важно дали е стреляло детето или не? И в двата случая този мерзавец ще бъде обвинен за убийство!? Реално, дали е застрелял жертвата, или е дал огнестрелното си оръжие на детето е все едно и също ниво на престъпление... поне в цивилизования свят! Да не би да има някакво евротолерантно законодателство, въз основа на което предоставянето на оръжие на 6 годишно дете да не е равносилно на убийство по невнимание?
24
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами ако лицето има 6 досъдебни производства, едно от които за намушкване с нож 5 пъти(???) и няма нито една присъда,как точно очаквахте сега съдът да го остави в ареста. То е очевидно, че няма как да стане тая работа. Но са прави - няма опастност да се укрие, та той е напълно недосегаем, за какво да се крие? Жалко за детенцето, че трябва да носи тази травма цял живот. Забележете, и двамата имат барут по ръцете (ако вярваме на експертизата). Демек, и двамата са държали пистолета. Кой пръв обаче?
23
0
 
28
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Ще се измъкне за пореден път тази долнa гaд. В България стават толкова много жестоки престъпления, че това до седмица-две ще е засенчено от други подобни, че и по-тежки. В България закона е поле, в което няма врата даже! Няма, обаче, не се измъкне от Божия съд това шимпанзe грознo! Там измъкване няма.
22
1
 
11
 
! Отговори
smeshni mishki преди 6 години
samo pogledente snimkata bg e pylna s takiva kalmuci kato toq mishkar
21
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересна как ръката на 6 годишно дете е понесло отката от изстрела без травми? Що ни правят на луди.Това да не е детски пистолет с капси. Безоткатни са само оръжията които изстрелват ракети / РПГ и др./ , въпреки че и там се усеща откат.
20
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-н Тонкев(лека му), не е бил в добро психично здраве, явно. Да вземе да се самоубиеш в ресторант пълен с хора, а след това да намажеш разни гости с барут, ц ц ц?! А и 100% е самокатастрофирал след това с поне две коли, лодка и скейтборд