Чужденци се спасяват от КАТ, нямало преводачи

Актовете им в съда падат, никой не ги разбирал
Обновена: 19 сеп 2017 08:45 | 19 сеп 2017 08:16, Петя Славова
57
Чужденци се спасяват от КАТ, нямало преводачи
Снимка: архив, Булфото

Чужденци се спасяват от КАТ, тъй като при съставянето на акта им за нарушение на пътя не присъствал преводач и те нямали представа какво подписват.

По-късно това бил и основният им довод пред съда, който уважавал жалбите им и отменял наказателните постановления. За това алармираха експерти по пътна безопасност.

Според тях почти всеки акт, съставен на чуждестранен гражданин по нашите пътища, падал в съда. На фона на над 23 500 нарушители годишно от други държави това означавало загуба от милиони левове, пише "Монитор".

Всеки втори акт от българин също бил отменян от магистратите, тъй като имало множество грешки и нарушения при съставянето му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: КАТпреводачакт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
5
 
! Отговори
аааа преди 6 години
еврика! тва е идея! кат ме спрат -почвам на английски и ок))):
34
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
To и Премиера не може една дума на английски да изръси, какво остава за катаджията. Същия контингент.
33
1
 
5
 
! Отговори
ЛИбераст преди 6 години
Какъв английски бе продажник? В България официалният език е български! Още малко ще ми поискаш и патагонски А? ама надали глоба, ГЛОБА, ГЛОБА докато останеш без пари!
32
0
 
6
 
! Отговори
добрутро... преди 6 години
подходящ виц е за 2 та милита, дето единият казва -Абе тоя като знаеше английски, оправи ли се):
31
1
 
4
 
! Отговори
до ЕН преди 6 години
Не си много умен (като всеки средностатистически патрЕот), но ще ти обясня: не става въпрос за Конституция нито за това какъв език се говори официално в България. Всичко опира до закон. А законът гласи: никой не е длъжен да подписва документ което не разбира. Точка.
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Oт МеВеРето като не са писали фишовете и на английски чужденците с право не подписват. Аз като отида в Швейцария да не би да ми плямпат на швейцарския диалект на немския като видят че съм българин. На английски ми говорят и се разбираме.
29
3
 
5
 
! Отговори
до Ен преди 6 години
Що за п.рошляк в днешно време не владее нито дума английски? Да паднем всички на ниво Черна/Бяла Златка да не им стане кофти на п.рошляците, че всеки нормален човек владее английски.Хаха.
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаахаа. Пълни балами са нашите милиционери. Ако в Америка например някой полицай те спре на пътя, ще чака преводач да дойде да ти обясни правата ли? Щом не се подчиняваш на заповедите му, направо вади пистолета, казва ти правата на английски и те просва по очи на асфалта, докато ти слага белезниците. Проблема си е твой, че не знаеш езика на държавата, в която си.
27
6
 
4
 
! Отговори
Ен преди 6 години
До no name А защо пък всеки да е длъжен да знае английски? В България официалният език е българският (по Конституция) и който не го знае да си тегли последствията!
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във всяка европейска държава органите на реда владеят английски.Освен у нас.Чужденците какво са виновни.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бееее еййй аз как се спасявам от полицията в англия вече 3 та година а? :D
24
0
 
12
 
! Отговори
гио преди 6 години
да отпадат и ще отпадат, защото полоцайте са неграмотни. Да не говорим, че половината от тях даже не знаят и правилника за движение, както ми се случи миналата седмица.
23
0
 
14
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Как в другите държави не падат глобите, а в БГ може? Цялата прокуратура и съдебна сбирщина трябва да се измете, за да има подобрение, иначе ще става все по- зле!
22
1
 
15
 
! Отговори
/./ преди 6 години
Уууу че супер. Жена ми е испанка и ще я оставям вече тя да кара. Като ни спрат, аз ще се правя на мъртво пиян и нищо не разбирам, тя ще се прави на улава че не разбира български и да си пишат колкото искат. После акта ще бъде обжалван и ще пада. Супер, супер.
21
0
 
11
 
! Отговори
BG преди 6 години
Прав е 12 - като не разбират какво им се пише да възразяват, а от там - в участъка и чакаш преводач - за да бъдат защитени свещенните им права.След като си се подписал - плащаш. То нашата правораздавателна система ние си я знаем що за стока е, ама това не е достатъчно - нека и всеки чужденец минал от тука да я разбере колко е гнила.
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз актове не съм чел защото нямам. Имам си златен талон защото имам култура при движение с МПС. А за останалите не ги мисля нарушават плащат, главоболията са си техни! Не ги съжалявам ама никак!
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А проблема как е решен в Гърция? Да не би да знаят български? Какво му пречи на фиша да има някакво обяснение на английски. Може да има нещо като а, б, в, които да отговарят на на някакъв закон и нарушение, с кратко описание на гърба. Полицая закръгля буквата и готово. На гкпп да се предоставят информационни листовки с най-честите нарушения и с как се санкционират.
18
0
 
35
 
! Отговори
Бре, преди 6 години
що само тук пада актът в съда? В Гърция ти пише, сваля номерата, говори ти на гръцки съвсем умишлено, въпреки че повечето полицаи се оправят много добре с английския, пък тръгни да обжалваш в техен съд, ти да видиш!
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да им сложат по една магистрална работничка за преводач
16
1
 
20
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Ние българите също не разбираме написаното