Горкият човек - проси, моли и спира само за едно "Ало" по смартфона

Кой плаща сметката на телефона, можем само да гадаем
72

Снимка: Пламен Гутинов

Един модерен и горд просяк в центъра на Варна! Макар и молещ за милостиня, той се държи на положение – има модерен смартфон и поддържа завидни социални контакти по него.

Мъжът е познат на варненци. Те го виждат от години всеки ден поседнал някъде по пешеходната зона на бул. "Княз Борис I" в морската столица.

Моли за милостиня и спира "работа", само за да проведе телефонен разговор по смартфона си. А кой плаща сметката и какви други скъпи "играчки" притежава "горкият човек" можем само да гадаем, пише информационна агенция "Черно море".

Още новини четете на www.chernomore.bg



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: просякВарнасмартфон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
7
 
20
 
! Отговори
5минутка на омразата преди 6 години
Този долен просяк е въплъщение на абсолютното зло в България! Колкото по-бързо го премахнем, толкова по-бързо ще заживеем в охолство. Ето кой клати държавата! Ето кой граби пенсионерите, ето кой краде от заплатите, ето кой лишава децата ни от детство и ги гони навън! Просякът с телефон!!! Той! Той! Той! Да го пребием с камъни, честни братя и сестри! Най-после знаем вече КОЙ?
19
0
 
25
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Виждал съм и други варианти на просене. Например младеж с патерици, проси винаги на едно и също място, но като му дойде края на работното време, хваща патерицата и хуква без да я използва, т.е. нищо му няма. Друг вариант - просия чрез сакато дете, което очевидно нарочно са осакатили, за да просят чрез него. Детето не е на просяка, а го отдават под наем за просене и т.н. и т.н.
18
2
 
19
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Повече от 99% от просяците са по-богати от тези, които им дават милостиня.
17
0
 
21
 
! Отговори
Сп??нс преди 6 години
Тези от варненския вестник , за 20 години нямаха ли време да го попитат кой е и за какво се бори?
16
0
 
39
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Преди години седяхме с брат ми на кафе на главната в Пловдив....дойде възрастна жена ...мърмореше си нещо под носа...но явно просеше...дожаля ми - дадох и левче.Тя не се махна и продължи да мърмори - вслушах се - "дай още...дай още...дай още" като автомат! Ядосах се - по онова време левчето беше 2 хляба - развиках и се - на моята баба никой не и е "подарил и 1 стотинка" марш оттук! Оттогава рядко давам пари.
15
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Недейте да завиждате, с този смартфон човека си изкарва и хляба, и цигарите, ракията - цял ден поства коментари в Дневник , Днес и Блиц от името на умните и красивите, десните, успелите и известните.
14
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човека гледа да изкара за новия айфон!
13
0
 
37
 
! Отговори
Лобстър преди 6 години
Мда този е стара тема. Проси от както се помня Аз съм вече на 35. И все по луксозни неща демонстрира. Просто човекът така си е свикнал / са го свикнали /
12
1
 
24
 
! Отговори
баба п преди 6 години
"Жесток парадокс-супербедност и високи технологии."Хич даже не е парадокс, ами си е основна характеристика на капиталистическия обществено-икономически строй.
11
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно така, и телефон ли да няма нещастният човек?!! Лелеее, това българските медии са най - големия виновник за формирането на злоба у обществото. Трябва някой да няма и дреха на гърба си, за да го признаят за беден. Нали сме в ЕС, критериите за бедност са такива, че да не унижават човешкото достойнство- а тук още мислят по комунистически.
10
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя го знае цяла Варна. Може би вече 20 години е на улицата и проси на центъра около бившата Валентина .
9
18
 
27
 
! Отговори
бай Иван преди 6 години
И какво, човека да няма телефон ли ?
8
18
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баси жалките "журналисти". До къде стигнаха само и само да драснат някой ред. Такава злоба и жлъч може само тук са се срещне. Проклето племе....
7
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този човек не може да върви може да се е обадил да го приберат. Авторката ако завижда на човецеца и пожелавам да е на неговото място
6
5
 
44
 
! Отговори
ined преди 6 години
Тоя го знам, там са една мафия на просяци всеки с точно определено "работно" място и сигурно изкарва на ден повече отколкото много от пишещите тука - така че защо да не си позволи екстри. Ако забелязвате на снимките количката е от моторизирана и никак не е евтина.
5
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просяците не са бедни.А истински беден човек не може да плаща телефон.А ,,индийския пример"не е много удачен,доста умират просто от глад.Жесток парадокс-супербедност и високи технологии.
4
12
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То вече какво като има смартфон. Някой му го е подарил.Един познат плаща сметката на gsm-а на една пенсионерка. Тя не може да си позволи.Все едно живеем в Зверландия. Сакън някой да не направи добро.
3
13
 
33
 
! Отговори
Бандит преди 6 години
На това ли завидяхте ?
2
21
 
31
 
! Отговори
Далече от истината преди 6 години
Българската пpocтoтия е безгранична. 1. Това, че някой има мобилен телефон не го прави богат. Например, в Индия около 500 милиона човека имат мобилни телефони, но САМО 300 милиона имат ТОАЛЕТНИ. Аз лично предпочитам да имам място за извършване на биологичните си нужди пред телефон.2. Никой не е длъжен да му дава пари, но като гледам изтърканите обувки на човека едва ли е богат. Нека всеки да действа според съвестта си.
1
8
 
41
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 6 години
той сам си плаща сметките.това също е работа в българия медийте също пишат глупости и лъжи но и им се плаща.