Почина Мариянна от Габрово, на която стотици помогнаха

Младата жена, майка на три деца, не успя да пребори рака
69
Почина Мариянна от Габрово, на която стотици помогнаха
Мариянна и семейството й. Снимка: Facebook

Почина Мариянна Цакова от Габрово, за която стотици събраха пари за лечение в Турция.

Още по темата
"Мариянка ни напусна, вече е ангел. Благодарим на всички, които отвориха сърцата си за нея. Погребението е в събота от 12 часа на Централните градски гробища в Габрово. Почивай в мир, Мариянна, а в сърцата ни - ще живееш винаги!", написаха нейни близки на страницата в социалната мрежа Facebook, на която публикуваха информация за нейния случай.

Преди около година Мариянна разбира, че има рак на шийката на матката и претърпява няколко операции.

Впоследствие единствено от клиника в Турция й предлагат лечение, а благодарение на добри хора семейството й успя да събере необходимите пари.

Наскоро бе организиран и молебен за здраве по случай рождения ден на младата жена, която е майка на три деца.

Случаят на Мариянна бе свързан и със здравен абсурд - седем столични болници й отказаха помощ, когато получава усложнения, докато е при родителите си в София, а от Турция веднага пратили линейка за нея.

Dnes.bg изказва съболезнования на близките на Мариянна!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
12
 
! Отговори
Аз преди 6 години
До weПърво ракът не е една болест. Има стотичи видове. И лечението много често помага, ако ракът се хване в ранен етап. Мой съсед бе=е излекуван от рак на пикочния мехур преди няколко години. Всеки 6 месеца ходи на профилактика и няка никакъв признак за рак.
23
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свекърва ми вече 2 години се бори с тази коварна болест и е на 81г.Всички лекари я бяха отписали,но тя се оперира и сега е добре,дори сама се грижи за себе си.Премина през лъчетерапия и химиотерапия,а сега веднъж в месеца и слагат някаква инжекция жива е,защото не се отказа от лечението.
22
10
 
16
 
! Отговори
СРАМ преди 6 години
Значи, хората откликват на зова за помощ, събират пари у накрая едни *** от едни "болници" отказват лечение на жената.. Мръсни печалбари, забравили отдавна що е то хипократова клетва.. Съд до дупка за вас, че иначе трябва нещо друго да ви пожелая свързано с думата "парцели"... Гадове в бели престилки...
21
5
 
23
 
! Отговори
Acid преди 6 години
We, пълни глупости! Майка ми жива 13 години след рака и химиотерапията и почина от съвсем друга причина. Баба ми също беше оперирана от рак. Давате ли си сметка, че като говорите такива неща, може да откажете някого от лечението и да го обречете на ужасно мъчителна смърт? Или не Ви пука за останалите хора, важното е да се покажете като много мислеща? Е, не Ви се удава мисленето, така че по-добре недейте да пишете!
20
28
 
23
 
! Отговори
we преди 6 години
Макар и да ми е трудно, ще кажа, че лечение на рака няма! Всички химиотерапии и подобни лекарства спомагат на болния да си отиде още по бързо! За съжаление всичко е просто бизнес и то бизнес за милиарди!
19
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хора още не са разбрали още . В турция не лекуват успешно рака, само взимат парите Германия е мястото ..... не ходете по възможност в турция ...почти от опит го знам.
18
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъжа на въпросната дама, лека й пръст е политически активист на движение наречено "Боец". Ума не ми го побира, но наистина в тази "държава" лекари и директори на болници получават и подават заповеди към подчинените си определени хора да не бъдат приемани .
17
28
 
36
 
! Отговори
Умник преди 6 години
Разберете, че няма такова нещо като ''отказаха помощ''. Не е било възможно да се помогне. Взели са я в турската болница, за да и вземат парите, а не за да и помогнат. С това далеч не защитавам гнилата ни здравна система и кражбите, които се извършват там, просто в този случай наистина не е имало какво да се направи за горката жена, мир на праха и.
16
0
 
68
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Тъжна новина!!!На децата ще им бъде трудно без майка!Искренни съболезнования!!!
15
1
 
33
 
! Отговори
G преди 6 години
Кой са болниците да знам ако закъсам да не се разкарвам само?Жалко за жената :(
14
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Четох какво е писал мъжа на тази жена във ФБ. Занимава се с критики към властта и изглежда по политически причини е поръчано отгоре да не й се указва лекарска помощ.Един мой приятел така загина преди няколко години - като куче, без медицинска помощ. Защото беше в остър конфликт с местните дерибеи. Та дори не пратили линейка. Беше блестящ журналист, лека му пръст. Всичко е корумпирано до мозъка на костите в тази държава и страхливците са готови да смажат всеки, който малко надигне глава.
13
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горката жена!Бог да я прости!Хубави дечица!
12
5
 
56
 
! Отговори
летец преди 6 години
Всяка една българска болница отказала и спешна помощ трябва да бъде съдена направо в Страсбург.Те са част от виновниците заедно с цялата прогнила система,която работи за всички гравитиращи фирми наредили се на опашка на парите за здраве,но не и за самите болни.Баща ми беше с инсулт...одеалата бяха от преди 50 години...на тях пише министерство на народното здраве...прокъсани,протъркани,нетоплещи пълен ***!А иначе доктори у нас си купиха летище?!?Пълен абсурд!!!!
11
13
 
6
 
! Отговори
@ 10 преди 6 години
Празната ти тиква явно има нулево понятие от религия, просто чалгара, който си е забравил кожена топлообменник в *** явно не му се е занимавало и те е оставил само на чалга и идиотизъм.
10
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Милата,горката!...
9
9
 
21
 
! Отговори
?!?! преди 6 години
До Анонимен 4Ей такива като тебе религиозните направо що бой трябва да ядат...молебени...измишльотини....ще помогне бог на децата и...вече помогна като ги остави без майка...ще ви се невиди и заблудените религии...
8
4
 
47
 
! Отговори
док преди 6 години
Защо не напишете кои столични болници са и отказали помощ?
7
5
 
21
 
! Отговори
@ 1 преди 6 години
Хората, които отказват лечение на болен човек, за който има опасност да умре са именно хора като теб, които вярват само в задоволяване на собствените с нужди, спести си плиткоумните коментари и ако нямаш нещо хубаво да кажеш по-добре не казвай нищо.
6
4
 
36
 
! Отговори
всичко се връща преди 6 години
Съболезнования на семейството! Незнам в тая държава след като се знае как работи системата ще се оправят тези 3 деца от тук на там....А на хората от 7-не болници участвали в издаването на смъртната присъда на Мариянна искам да кажа - ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА...Скоро и при вашите семейства.....
5
12
 
22
 
! Отговори
Момо преди 6 години
Хайде пак ми пляскайте минуси, но аз нали ви казах нещо. Има ли разсейки... до там. Единствено в този случай може да си купи надежда, но не и здраве. Това е реалността за съжаление.