Добрата новина: Мариянна вече се лекува в Турция

39-годишната майка на три деца ще бъде подложена на химиотерапия
38
Добрата новина: Мариянна вече се лекува в Турция
Мариянна и семейството й. Снимка: Facebook

С химиотерапия ще започне лечението на онкоболната Мариянна Цакова от Габрово в турска клиника.

Още по темата

39-годишната жена, майка на три деца, е с диагноза рак на шийката на матката. Тя е претърпяла няколко операции у нас, а много хора се отзоваха на призива за събиране на средства за продължаване на лечението й в Турция. 

Лечението й там ще премине през няколко етапа, пишат приятелите й на страницата й във Facebook "Да Помогнем на Мариянна".

Офертата за химиотерапията е 20 хил. евро, има и допълнителни изследвания за около 6 хил. евро.

Ако не се повлияе от назначената терапия, методът на лечение ще бъде сменен, което може би ще се доплаща. 

"След химиотерапията ще има процедури за стабилизиране на бъбреците, лечение на стомах (също засегнат леко от рака). За момента вярваме, че набраната сума е достатъчна за лечението и евентуално ще можем да доплатим в случай на неповлияване от назначената химиотерапия. За това искаме да кажем БЛАГОДАРЯ И ПОКЛОН на всички откликнали на апела за помощ", пишат приятелите на жената и призовават да бъде подадена ръка и на други, които се нуждаят от помощ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
0
 
! Отговори
king_for_a_day преди 6 години
За очната клиника в Турция, каквато имало от сума ти години, а в България не - можеш ли да прецизираш колко отдавна? Ходил съм на преглед във варненска клиника преди около 22 години - тогава бях на 15 и не препоръчаха операция с лазер, защото окото още се развивало през пубертета. Извод 1: явно не винаги оперират без причина; извод 2: преди повече от 22 години в Бг имаше вече реномирана очна клиника. Но ако ходенето по болници "като хотели", само защото са лъскави, ви е определящото - ваша воля.
27
1
 
1
 
! Отговори
king_for_a_day преди 6 години
А за Токуда - нивото е по-ниско спрямо преди 5-10 г. Там се провеждаха всички профилактични прегледи на фирмата ми и имам мноооого голяма представителна извадка от мнения (няколкостотин човека сме). От 2 г. фирмата ползва други клиники. Отделно съм ходил и за всякакви други изследвания, защото ми плащаха от частен фонд и цената не ми е била фактор. Не знаех, че са я купили турци (едва ли има значение какви са по националност), просто зная, че японците са я продали и си личи. Факт.
26
1
 
1
 
! Отговори
king_for_a_day преди 6 години
Разбира се, по единичен случай не може да се съди, затова аз публикувам само това, което зная - резултата от изключително тежко заболяване на мой близък, върнат от гроба. Нека всеки публикува резултатите от лечението на свои близки тук и в Турция. Но не да ми говорите за това, дали приличали на хотел или не болниците, а колко тежко е било състоянието на човека и дали са го спасили. Защото се радваме на новини по медиите, когато някой замине за Турциоя, но нищо не се казва как се връща...
25
1
 
0
 
! Отговори
king_for_a_day преди 6 години
До колегите, които твърдят, че в БГ само знаят да режат и се чудят дали баща ми нямаше да бъде по-добре излекуван в чужбина: отчасти може и да сте прави, напоследък нивото тук пада и е възможно да се предприемат излишни операции. Но то пада именно, защото парите се източват, не се инвестира в заплати, оборудване и т.н. А конкретно за баща ми - явно не сте прочели - тумор, колкото юмрук, затворен в черепа и притискащ мозъка. Успех с хомеопатичното лечение и молитвите. Беше най-буквално спасен.
24
1
 
4
 
! Отговори
До грух грух преди 6 години
Все има човек, който където и да е, какъвто и да е ДА СИ ПОКАЖЕ ПСВИНЩИНАТА!
23
1
 
6
 
! Отговори
До грух грух преди 6 години
Е не, някой трябва пак да си покаже българищината...само и само заради ника на човека...Е в това е проблема на много хора...съсредочаване на името вместо на мнението...Преди всичко...хората се разделят на две или си "добър" или си "лош"!
22
7
 
0
 
! Отговори
грух грух преди 6 години
До Ахмет Някой се прави на интересен но едва ли е
21
4
 
15
 
! Отговори
Ахмет преди 6 години
От сьрце пожелавам на госпожата героиня успех в лекуването, Защо героиня запитах се защо в една такава млада жена се проявила тази болест Три великолепни деца на Бьлгария дами и господа , преди всичко за да пребьде Бьлгария имаме нужда от такива героини. Сега ако сме нация да инвестираме за една достъпна и модерна медицина без търговци вьтре. Една ако трябва две магистрали.Много ли е.
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до:24 Само защото турците взеха клиниката и се почна с обидните коментари и недоволство.Аре стига с "национализъм"за разлика от българите,турците не ги интересува какъв си,турчин,евреин,българин....щом си плащаш,ти си като всеки друг платежоспособен,а тук в България,как е ,я кажете???
19
1
 
0
 
! Отговори
Emma преди 6 години
"Stomach Leuko zasegnat ot raka "!?Gospoda journalistic,tova e carcinom,ne e NA stinks. Nama leko zasegnat organ pri karcinom. Inache pojelavam da se izlekuva jenata.Dano ne e kasno
18
6
 
5
 
! Отговори
до 23 преди 6 години
Преди 2 години нямаше голям наплив ли? Смешно е всеки път да обикалям 20 минути в ПЛАТЕНИЯ паркинг за да паркирам. Уволниха дори пенсионера на бариерата и като някой забрави да си плати билетчето познайте какво става.Смешно е и за една цито..маска да се чака 1-2 месеца. Смешно е и да няма дежурен УНГ доктор в нормална събота през деня (преди 2 години имаше). Каквото и да ми разправяте Токуда не е това, което беше.
17
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Успех на жената!Малко офтопик, какво става с Токуда, откакто ги купиха турците качеството рязко спадна. Докторите масово напускат, жена ми чака 2 месеца за резултат от изследване, което обикновено излиза за седмица. Отделно, че човек няма къде да паркира там...
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Интересно ми е какъв би бил резултата от евентуална операция в Турция. "Колега повярвай има много големи и успешни операции и в Турция...Не малко хота се лекуват от чужбина в Турция...от много години още като нямаше в европейската България в Турция в Истанбул имаше Световна Очна "Болница"... И лазарни очни операции!
15
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който не е ходил в турска болница да не коментира.Частните болници са като хотели,а обслужването,апаратурата...не можем да ги стигнем и срещу тях да вървим.Държавните болници също са на светлинни години от нашите рушащи се бараки... Голяма част от лекарите специализират в Германия...няма място за сравнение с нас.
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До king_for_a_dayразликата е, че операцията там се прави само при необходимост, и ако неинвазивните методи не помогнат. Докато у нас поради липса на технология и опит, и превенция, сме се научили да ***. Което сигурно го можем по-добре от тях, не знам. За мой късмет не стигнах до рязане.Няма кой да ти даде такава статистика, защото тя не се води никъде. Всеки се оправя сам. Статистика имат турците, но не делят пациентите на българи или други. И е много общо това, което питаш.
13
9
 
2
 
! Отговори
king_for_a_day преди 6 години
Баща ми преди доста години се оперира в БГ от тумор на мозъка, голям колкото юмрук. Не само че оживя, но нямаше никакви увреждания от самата операция. А можете да си представите каква деликатност и прецизност се иска за да се извърши такава операция без изобщо да се засегнат околните тъкани. Животът му буквално беше спасен. Интересно ми е какъв би бил резултата от евентуална операция в Турция. Между другото, каква е статистиката за изхода от всички лечения на българи в чужбина, сравнени с у нас?
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
разликата в цените с Германия не е никак малка.Голяма част от турските доктори са специализирали именно там. Да не говорим, че имат доста чужденци, които са привлечени да работят при тях.
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Гражданите на шестата космическа нация отиват да се лекуват при пропадналите Камиларов. Това е някаква грозна шега с великите българи."Нали...виж колко са "умни" тези, които викат така...ние сме Анадолци живеем в 15 век и неграмотниците имаме лекари, хубави и оборудвани болници, а "космическата нация" да има недостатъци...Както и да е...кой квото иска това да вика...по умните знаят кой в какво състояние е! Дано да оздравее жената...
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България не разполага и с половината от оборудването, с което разполага здравния холдинг закупил Токуда. Да не говорим за опита на екипите, които работят с него.Това го твърдя най-отговорно от първа ръка. Аз предпочитам да съм клиент на такъв център, където могат да комбинират различни методи и технологии, откокото да разчитам и се ограничавам в това, което има тук.
9
8
 
4
 
! Отговори
king_for_a_day преди 6 години
до 6, защо не в Турция ли? Първо, защото не вярвам лекарите да са толкова добри (поне не толкова, колкото бяха нашите лекарите доскоро), второ защото е по-добре да инвестираме еднократно в наша апаратура и специалисти, отколкото да даваме всеки път тези пари в чужбина. Но тази черта на народопсихологията ни, да мислим, че в чужбина винаги е по-добре, е наследство от комунизма. А това съвсем не винаги е вярно.