Мъж загради шосе в Пловдив и не пуска колите! Негово било!

Човекът се бoрел от 20 г. с институциите за земята, която твърди, че притежава
24 окт 2017 13:39,
63
Мъж загради шосе в Пловдив и не пуска колите! Негово било!
Снимка: Plovdiv24

Мъж загради част от Кукленско шосе на входа на Пловдив с колчета и лента и блокира движението. Това вбеси шофьори, които се опитаха да пробият блокадата.

А причината за нея – човекът твърди, че имотът, върху който е построен пътят, е негова частна собственост. Битката му да си върне терена продължавала вече 20 години. Собственици на земята, на която преди време е било изградено автобусно обръщало, вече са синовете на мъжа – Александър Пижев.

Той се решил на крайната мярка, защото му е писнало да гледа как различни институции само си прехвърлят топката, информира "plovdiv24".

Заедно с Пижев булевардът днес затвориха и синовете му, техният адвокат и геодезисти, които трябва да измерят и определят точните граници на имота.

Преди обяд заграденото пространство на пътя бе няколко десетки метри от платното за влизане в Пловдив. Движението по шосето бе блокирано.

Малко по-късно гневни шофьори се опитаха да се саморазправят с Пижев. Един от водачите му обясни, че съпругата му е бременна и опита да премине през колчетата, разказа "trafficnews".

Скоро след това се появи полиция, която отпуши движението и повика Пижев на разпит.

Мъжът обясни, че още на 12 октомври е уведомил КАТ, община Пловдив и Родопи за намеренията си, но реакция не е имало до тази сутрин, когато му се обадил юрисконсултът на Община Родопи и му казал да не затваря пътя. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
безпаричието и напрегнат живот дотам ще ни доведат да превъртим
14
0
 
38
 
! Отговори
нЕма такава държава! преди 6 години
Съседи оспориха в съда план за имота ни. 12 години се води делото: ищци умираха, възкръсваха, правеха се всевъзможни експертизи и когато всичко се изчерпа и нямаше какво повече да измислят, съдията откри,че преди 12 години не бил призован един съсед правомерно ...и... всичко започна от начало. Наказани естествено нямаше.Друг случай, пак с мен: 4 години се точи дело за да се докаже че фирмата в която работех по трудов договор ми дължи 3 заплати при закриването си. Ха познайте взех ли и стотинка!
13
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
20 години от общината не намерили начин законно да обезщетят собственика за отнетия му имот, та сега да го бият шофьорите по незаконния път
12
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Охо, цитираме казиония "plovdiv24" ... нелицеприятно е някак.Щом земята е доказано негова, да затваря незаконния строеж. Или да постави бариери и да събира такса преминаване през платен паркинг примерно!
11
3
 
6
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
До Анонимен 9От какво е такова заключение? Наследство от около 15 декара на малки парчета по разни чукари и много наследници е извън моите интереси. Купих си 0,8 декара, построих си къща на едно село и си живея спокойно. Живота е един и аз съм направил моя избор. Но продължавам да изказвам моята гражданска позиция. Не винаги в мой интерес, никога в интерес на управляващите, без значени кои са те.
10
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човекът взема пример от управниците ни. Ето на това се вика будна гражданска съвест :D
9
5
 
45
 
! Отговори
Един преди 6 години
Да си сложи бариера и да въведе тол такса на пътя. Щом Баце може да ни цака като шофьори, значи всеки може.
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НаивенА ти си от крадците на чужда земя ли?
7
8
 
82
 
! Отговори
. преди 6 години
Намерете интервюто с човека и ще разберете, че има куп документи доказващи, че имота е негов. И че булеварда е незаконен и няма никакви документи за него. Както и че общината признава, че не е обещетен.Човека има пълното право да вземе един трактор и да си разоре имота
6
13
 
44
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Връщане на земята в реални граници. Това беше символ на демократичните промени през 90-те. В резултат хиляди проблеми като този. Резултат от законите от вирещите двата пръста и подскачащи новоизлюпени демократи от "автентичната десница. Някой вижда ли му края?
5
2
 
56
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Няма закони, няма институции, няма нормални срокове, няма държава. Какъвто и да е казуса е следвало да е решен преди много години.
4
2
 
41
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Твоя частна собственост? Хахахахахахахаха, няма как да имаш твоя собствнеост, когато живееш в Царство Му Божие на Господ Боку!
3
0
 
24
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
едно време преди 40г казаха,че ще отварят улица нова у нашия град. отчуждиха къщите платиха им по ДЪРЖАВНИ цени единия от отчуждените го вкараха/дадоха право да строи къща/ в нашия имот платиха на дядо 150лв за земята ни и толкоз................тоя закон още съществува за отчуждаването поради обществен интерес
2
2
 
35
 
! Отговори
лудост преди 6 години
Няма такава държава...
1
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ха ха ха веселяк , и ние имаме земя в София 5 декара на която е построен търговски дом ,но Никога няма да ни я върнат , 10 декара набързо ни откраднаха през пет фирми фалирани и продажби , в Бг е така - силните си взимат каквото си искат без пари!