След пороите: Жертви, изчезнали и евакуирани хора в Бургаско

Самоличността на загиналите все още се установява
Обновена: 25 окт 2017 11:19 | 25 окт 2017 11:10,
62

Броят на жертвите от поройните дъждове в Бургаско нарасна на три. Открити са тела на възрастни хора в селища на територията на Община Камено, съобщи БТА. То е най-засегнато от силните дъждове в последните часове.

Заради жертвите и многото дъжд там е обявено бедствено положение.

В момента се установява се самоличността на загиналите.

Има информация и за хора, които се издирват. Според БНР в Ливада мъж и жена са в неизвестност.

По-рано бе съобщено, че жена е в неизвестност и в село Черни връх. Тя е подала сигнал на телефон 112, но засега спасителните екипи не могат да я открият.

Още по темата

Заради наводненията тази нощ са евакуирани жителите на няколко села - Равнец, Братово, квартал "Долно Езерово".

Наводнени са къщи и в община Карнобат. Кметът й Георги Димитров съобщи, че канализацията не може да поеме огромното количество вода.

"Избиха шахти по улиците. Имаме наводнени мазета от 20 сантиметра до един метър. В едно село нямаме ток – Драгово. Чакаме обаче още сигнали", каза градоначалникът.

Част от жителите на царевското село Кости също са евакуирани. Там река Велека е преляла.

"В 5 часа сутринта беше това. Всичко покрай реката, лъките – всичко е залято.Водата е доста повече от предния път. Хората почти всички са евакуирани. Останаха две жени в една къща на по-високо, ако нещо се наложи, вече да евакуираме и тях, но засега не желаят да излизат и въобще много ни е трудно в момента“, каза кметът Антон Ангелов.

Много дъжд е паднал и в община Малко Търново, но обстановката е по-спокойна. Няма наводнени терени, увери кметът Илиян Янчев.

Кметът на Бургас Димитър Николов съобщи, че всички служби работят.

Наводнени са къщи и улици и в кварталите "Горно Езерово" и "Меден рудник". Има сигнали за паднали клони и задръстени шахти. Очаква се водата да се изтегли, за да бъдат оценени щетите.

От АПИ предупредиха, че заради свлачище в района е затруднено движението между 325 до 359 километър на магистрала "Тракия", в посока София. Затворени са пътищата към Братово, Константиново и направлението Полски извор – Тръстиково.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
7
 
! Отговори
контрабандиста преди 6 години
За бургасопитеците де си го избират за пореден ЕН-ти път, да си носят кръста..
34
1
 
13
 
! Отговори
доене преди 6 години
До ГНЕВЕНБГ и Колумбия са двете страни с най-скъпи ремонти на пътна инфраструктура на глава от населението.
33
0
 
8
 
! Отговори
.... преди 6 години
OTNOVO.....
32
0
 
16
 
! Отговори
бариев дъждец преди 6 години
До АнонименБезплатен обяд няма, още повече, че гробаджиите превърнаха застарялата ни нация в източник на много средства за тоя погребалния бизнес.
31
0
 
16
 
! Отговори
Манастирски преди 6 години
Дано не вали толкова и в престижните столични квартал, че в някои нито шахти има да избият, нито канализация да се задръсти. После ако си едно брокерче ходи обяснявай на кандидатноводомците колко елитен и тузарски е района, а миналата седмица хора имало там удавени, примерно.
30
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
виновни кемитрейла и баце и извънземните, деретата сигурно пак изоставени цяло лято до есента затлачени - чакат специално нареждане Заповед за почистване или поне ЕС-проект "Чиста България" за временна заетост
29
4
 
17
 
! Отговори
ТЕРМИНАЛ-2 преди 6 години
Когато магистралите пресекат тъй наречените Лей-линии и настъпват катаклизми древните хора са знаели къде да строят и къде да не строят. Случайни неща няма наерчете го ако щете ефекта на пеперудата.
28
4
 
16
 
! Отговори
Марков анонимник преди 6 години
Не, бе-'що времето? Виновни са"кемтрейлс", не разбра ли? Сега Бойко ще яхне един от"освободените"(два)изтребителя от Граф Игнатиево и ще разпъди с голи ръце наглите кемтрейлс-самолети, а после е канен на частната общинска бургаска подводница на суджук и спа-процедури!
27
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
два дни дъжд и сме в бедствено положениеда не дава Господ нещо по-лошоще изгинем за нула време
26
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега кой ще понесе отговорността за загиналите в мирно време хора.Пак ли никой.Пак ли виновноще е времето.
25
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В неделя времето беше слънчево и топло ,но още от сутринта на същия ден изведнъж се появиха самолетите със следите-Кемтрайлс които цял ден не спряха да прелитат над Пловдив и да 4 часа следобед небето над Пловдив притъмня и се развали времето.Забелязала съм,че от известно време някой си играе с климата на България и се прави на (бог) и затова започнаха тези катаклизми вземайки човешки жертви,но за това явно по (демократично му ) не е позволено да се говори
24
2
 
10
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Дребна работа тук ще изникнат небостъргачи и ще стане като в Хюстън, демокрацията изисква жертви с ЕС и с бога напред.
23
0
 
19
 
! Отговори
до 19 преди 6 години
То се вижда, че и едно магаре да се кандидатира и него ще изберете. Важното е да има кой дa ви яха а да грабнете по една лопата сега и да направите един ремонт на служителите в метството, сложно ?
22
2
 
23
 
! Отговори
изненада преди 6 години
Едно време като навалеше 50 см дъжд и всички институции почваха да се оправдават "Снегът ни изненада", сега вече и дъждът почна да ни изненадва :)
21
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
loshoto e che moga i ruski da vi pisha no pak nqma da ponimaete cherveni troli
20
4
 
25
 
! Отговори
до Мими преди 6 години
То се вижда колко е кадърен мъжът ти - от неговата кадърност загинаха българи в мирно време. То не е само да крадеш пари и да се пъчиш пред камерите.Целият имидж на Николов е фалшив - изграден от Тиквено-Прасешките медии.Зад този лъскав имидж стои един тотален полуграмотен некадърник.Единственото му качество е, че е безпределно верен на Банкянския Крадец и му се отчита редовно.
19
1
 
21
 
! Отговори
до 19 преди 6 години
И как точно му премери КАДЪРНОСТТА - по оня работа ли.
18
28
 
5
 
! Отговори
мими преди 6 години
до отворковците към бургаския кмет, ако се кандидатира Николов, пак ще го изберем. Това е един от най-кадърните кметове в страната
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
aaaaa sorry mrazq i gerb i Bsp i Dps
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
nie s pochetniq predsedatel sme na Tcankov kamak i se chudim koq hanama da opravim a vie ot dajd se plashite