Кметът забранил Хелоуин: Обединих българите!

Националните празници започнали да се приемат като почивни дни
Обновена: 5 ное 2017 09:26 | 5 ное 2017 09:20, Камелия Цветанова
180
Кметът забранил Хелоуин: Обединих българите!
Снимка: Булфото, архив

Кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов, който забрани да се празнува Хелоуин във всички общински помещения, детски градини, училища, читалища и го замени с факелни шествия, не смята, че е разединил обществеността.

"Обединих българите“, коментира той пред нова телевизия.

Още по темата


Симеонов призна, че забраната му дори няма юридическа стойност, но е подействала като една аларма, тъй като повечето деца са смятали, че следващите почивни дни са заради Хелоуин.

"Най-притеснителното за мен е, че през последните години националните празници започнаха да се приемат като почивни дни. А те са дни, в които ние трябва да излезем заедно и да почувстваме това, което имаме като наследство, култура и нещо, за което трябва да се гордеем”, допълни кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
30
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива хора, като този кмет ме карат да се срамувам, че съм Българин.Редно е да поискам оставката на кмета.
15
5
 
10
 
! Отговори
до 29 преди 6 години
ти си олиг.офрен....държавата била дала статут на сирийците....важното е дали ние БЪЛГАРИТЕ искаме да им дадем статут....тя държавата ни не е ДЪРЖАВА на българите а на продажните ни политици та нищо чудно за статута...нали работят срещу нарада .. тя и меркел...държавата и де покани 1 млн като тебе но това не означава , че се приема от немците...а те са народа а не шепа продажници
14
13
 
15
 
! Отговори
ГОСТ преди 6 години
До анонименПО СПОКОЙНОО КОГАТО ДОЙДЕ СВЕТИ ВАЛЕНТИН ЩЕ ЗАБРАНИ И НЕГОООО, НЯМАМЕ НУЖДА ОТ НИЩО КРАВЕШКОООООООО, НИЕ СМЕ ДОСТАТЪЧНО УМНИ ЧЕ ДА СИ ИЗМИЛИМ НАШИ ПРАЗНИЦИИИИИ, ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПРИЕМАМЕ ЧУЖДИИИИИИИИИИИ, КАКВИ БЪЛГАРИ СТЕ БЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
13
7
 
22
 
! Отговори
Lan преди 6 години
7Чай бе - личният ти живот НЕ е в институциите, той си е вкъщи! А вкъщи, в заведение, в парка или в комшиите никой нищо не ти е забранил! В институциите е обществения ни живот, а ние като общество нямаме национален празник на Хелоуин, че да се празнува! Аз много харесвам ритуала на Петльов ден да се коли петел и с кръвта да се мажат вратите...дали всички родители ще са съгласни ако накарам децата да занесат кръв в училище да мажат? :) Пък виж даже е малко по-зловещо, само дето не е модерно!
12
19
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Елинпелински шоп ! Те там са си такива всичките !!
11
15
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Защо не забраниш и св. Валентин , бе ?!
10
30
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Обяснете на глупавия кмет , че Хелоуин тук се празнува най-вече от децата и , че насила хубост не става ! Защо не забрани и св. Валентин , та да стане за смях на цяла България !!85
9
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички като сте такива родолюбци, защо вместо за празниците да почиваме, работодателите ни карат да работим, а те си почиват. Замислете се малко или това ние наложено от външни интереси.
8
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Деня след Хелоуин е Деня на будителите, мисля че има някаква символика и е хубаво да се отбелязва.
7
15
 
26
 
! Отговори
Ммм преди 6 години
Българи, българи... Какво го псуватее пък сега човекът? Първо мърморите Че еди си кой си в България празнувал Хелоуин, а не почитат националния празник, сега пък обратното. Някой се застъпи за Националният ни празник, и пак мърморите, пак сте недоволни. За това ще си седим на това дередже. Нямам думи колко сте просттии и неблагодарнии.
6
21
 
30
 
! Отговори
ДА преди 6 години
Няма нищо случайно хелойн е наложен за да неглижира истинския празник на Будителите.
5
22
 
41
 
! Отговори
факт преди 6 години
Браво на кмета,истински мъж така наречения "празник Хелоин"е анти Български ....
4
37
 
18
 
! Отговори
anonym преди 6 години
Ако някакъв се опита да МИ ЗАБРАНИ да празнувам нещо - дори и да не се каня да го празнувам ще го направя, просто защото някакъв си мисли че може да влияе на ЛИЧНИЯ МИ ЖИВОТ И НА МОЯ ИЗБОР.
3
39
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забрана все едно сме в комунизма. Хелоин се празнува вечер. През деня нека се уважи българският празник, а вечерта нека децата се радват на Хелоин. Или ако е училище, градина. Сутринта празнуване на българският празник, почитане на будителите и следобеда 1 час парти. Забрана, искаме насила и с тоягата да налагаме нещо. Дали децата така повече ще уважават българският празник или се насажда по-скоро апатия и негативизъм???
2
37
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе ако се позволява на някакъв *** да забранява каквото и да било защото не му харесвало, какво ще правим ако утре кметът на Кърджали реши да забрани честването на Васил Левски или Христо Ботев? Тоя *** да си гледа работата и града, а хората неке празнуват каквото и когато пожелаят.
1
41
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоз от снимката мяза на суджук.